Recepten

Super makkelijk te bereiden gerechten om indruk mee te maken op je nieuwe huisgenootjes

Tip: je kan letterlijk overal courgette bij gooien (dan lijkt het meteen een stuk gezonder)!!

Risotto met chorizo (4 pers.)

2 uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 300g risottorijst, 400g tomatenblokjes in blik, 1 L kippenbouillon van tablet, 150g Spaanse chorizo, 600g verse spinazie, 150g Apetina pakjes witte kaas

1. Fruit de versnipperde ui in een pan met olie. Gooi hier ook de knoflook bij. Voeg hier na drie minuten ook de risotto rijst bij. Gooi weer na drie minuten ook de tomatenblokjes hierbij en roer totdat al het vocht is opgenomen. Gooi hierna telkens een scheut hete bouillon erbij en wacht totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd het in blokjes. Bak de chorizo in een pan voor vijf minuten. Haal de chorizo uit de pan en laat de spinazie in dezelfde pan slinken.

3. Verkruimel de witte kaas en gooi hiervan een deel door de risotto, nadat je het van het vuur hebt gehaald. Verdeel al het eten over de borden en strooi de rest van de kaas hierover.

Noodles met vega gehakt (4 pers.)

2 rode paprika’s, 500g broccoli, 270g udon noodles, 200g vegetarische basis rulstukjes, 4cm verse gember, 2 tenen knoflook, 1 el sesamolie, 3 el sojasaus, 1/2 el 5 spices, 900 ml kokend water

1. Snij de paprika en broccoli in stukjes

2. Bak de paprika, broccoli en de vegetarische rulstukjes in een pan. Rasp de gember, pers de knoflook en voeg dit samen met de sesamolie, sojasaus en de 5 spice kruiden bij de rest in de pan.

3. Schenk het kokende water erover, roer het door en breng opnieuw aan de kook. Laat dit zonder deksel 10 min. koken op middel hoog vuur terwijl je het blijft doorroeren. Als het te droog wordt, kan je er nog wat extra water bij doen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan