Workshops

In het kader van solliciteren zullen workshops gegeven worden op het gebied van assessments, professioneel spreken en het CV.

Lees verder

 14:45 uur – 16:05 uur: Workshopronde I
16:15 uur – 17.35 uur: Workshopronde II
Workshop: Sollicitatiegesprekken voeren

Hoera, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Uiteraard is een goede voorbereiding het halve werk: hoe maak je een scan van het bedrijf en de functie, zodat je een goed beeld hebt van de vacature? Welke vragen kun je stellen en verwachten? Hoe ga je om met lastige vragen en hoe stem je jouw lichaamstaal goed af op je gesprekspartner(s). En bovenal: hoe ga jij jezelf verkopen zonder dat je jezelf neerzet als een enorme blaaskaak?

In de interactieve workshop van Damsté zullen ze proberen op al jouw vragen een duidelijk antwoord te geven zodat je jouw kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. We willen graag weten welke vragen je bezighouden en geven een eerlijk advies zodat je straks optimaal voorbereid het sollicitatiegesprek ingaat. Daarnaast  geven wij je als advocaten ook inzicht in wat werkgevers jou juridisch wel of niet mogen vragen en maken dit duidelijk met allerlei voorbeelden uit de praktijk.

Workshop: De eerste stap. CV & Motivatie

Solliciteren: hoe doe ik dat? En hoe word ik uitgenodigd voor het gesprek?

In deze workshop gaat Steef Verheijen, recruiter en voormalig advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen, in op de eerste twee stappen in het sollicitatieproces: je CV en de motivatiebrief. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk geeft hij je praktische tips die je van pas kunnen komen bij het solliciteren naar een stage of een baan. Wat zijn de do’s en don’ts? De insteek van Steef is een laagdrempelige workshop waarin veel aandacht en ruimte is voor vragen.

Workshop: Professionele mondelinge communicatie

De workshop ‘professionele mondelinge communicatie’ zal gegeven worden door Kennedy Van der Laan. In deze workshop krijg je handige tips over wat je wel én niet kan zeggen tijdens een sollicitatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal professioneel overkomt en dat de tegenpartij overtuigt raakt van jouw kwaliteiten? Centraal staan de onderwerpen van interpreteren, waarnemen en het effect wat jouw verhaal heeft op anderen. Kortom, erg leerzaam en handig voor alle sollicitatiegesprekken!

Workshop: Bird&Bird CV

‘Kijk links van je, kijk rechts van je; aan het einde van het jaar is er iemand gestopt met de studie rechten’: dat is wat je te horen krijgt tijdens je eerste weken. Je moet je niet alleen op de studie focussen, maar krijgt ook van verschillende kanten te horen dat nevenactiviteiten belangrijk zijn. Waar ligt de balans? Waar letten kantoren op? En wat is van belang bij cv-building?

Wij bespreken alle do’s en don’ts en laten je zien hoe je jezelf kunt onderscheiden door middel van je cv. We geven je de juiste tools waarmee jij op een positieve manier weet op te vallen.

Workshop: Assessments

Careerstarter richt zich op de student die wil starten bij een toonaangevende organisatie voor een traineeship of een startersfunctie. Vaak wordt voor dit soort banen het E-assessment ingezet als selecterend onderdeel. Om sollicitanten hierin bij te staan heeft Careerstarter een training ontwikkeld die in 1 dag de belangrijkste elementen van het E-assessment (Logisch-, Verbaal -en Numeriek redeneren) uitvoerig behandelt. Na afloop van die training ben je niet alleen bekend met de vragen maar ook uitstekend in staat om de juiste strategieën per onderdeel toe te passen voor een maximaal resultaat. Na het volgen van de training heb je een goed beeld van de algemene werking van E-assessments . Daarnaast scoor je significant beter op de behandelde onderdelen. Op de training bij de JFV wordt de algemene werking van E-assessments behandeld, en vervolgens het onderdeel logisch redeneren – figuurreeksen. Wil je meer weten? Kijk op www.careerstarter.nl.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan