Workshops

Aan de hand van het thema: ‘Breekt nood wet’ worden workshops gegeven waarin verschillende invalshoeken worden belicht met betrekking tot dit onderwerp.

Lees verder

13:30 uur – 14:15 uur: Workshop I
14:30 uur – 15:15 uur: Workshop II
15:30 uur – 16:15 uur: Workshop III
Workshopronde III

 

Politie Noord-Nederland

Workshop 

‘’Handhaving in de coronacrisis. Van signaleren, waarschuwen, verbaliseren tot aan actief opsporen en prepareren op een avondklok. Het uitnodigen van een maximaal aantal mensen thuis en een verbod op groepsvorming op straat. Het is ons allemaal niet ontgaan. Sinds half maart wordt de coronacrisis bestreden met allerlei maatregelen. Wat zijn de regels, hoe komen deze tot stand, wie gaat erover en hoe gaat de handhaving van deze regels in de praktijk in zijn werk. En hoe wordt omgegaan met het dilemma van het handhaven achter de voordeur? Waar loopt de politie zoal tegenaan? Zomaar een paar interessante vragen die Rob Vos, werkzaam bij De Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (NSGBO), zal behandelen bij deze interessante workshop!’’

Rob Vos – plv. districtschef Groningen Noord-Nederland

 

Burgermeester

 Workshop 

Koen Schuiling (1959) is sinds 30 september 2019 burgemeester van Groningen. Hij keerde hiermee terug naar de stad waar hij zijn politieke loopbaan begon. Nadat hij studeerde en werkte bij de Rijksuniversiteit Groningen, werd hij politiek actief voor de VVD. Hij werd fractievoorzitter en later wethouder van onder andere Economische Zaken. Na verschillende functies in het bedrijfsleven werd hij in 2010 burgemeester van Den Helder en nu dus van het bloeiende centrum van Noord-Nederland: Groningen. Tijdens deze workshop zal Burgemeester Schuiling het hebben over zijn burgemeesterschap, het handelen in een crisistijd en waar hij tegenaan loopt.  

Koen Schuiling

 

Veiligheidsregio

Workshop 

Bij de bestrijding van de corona-virus wordt de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, die de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn omvat, ondersteund door de juristen van de directie juridische zaken van de gemeente Amsterdam. In dat kader voeren deze juristen overleg met het Rijk en juristen uit de andere regio’s over de maatregelen die nog genomen moeten worden en de maatregelen die al genomen zijn, zorgen de juristen voor vertaling van de maatregelen in de noodverordeningen die door de regio’s worden vastgesteld en denken deze juristen mee over handhaving van de noodverordeningen en de uitvoeringsvraagstukken die zich voordoen. Ze hebben dus bijvoorbeeld geadviseerd over de invoering van de mondkapjesplicht en het afsluiten van bepaalde drukke gebieden in de regio. Maar ook allerhande vragen van studentenverenigingen, horecaondernemers en uitvaartorganisaties komen op hun pad. Tijdens deze workshop zullen zij daar iets meer over vertellen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan