Sprekers

 Tijdens het plenair gedeelte belichten verschillende sprekers hun visies op het thema: ‘Breekt nood wet’.

Lees verder

10:30 – 13:30 

Dagvoorzitter: Leonie van der Grinten
prof. dr. Jan Brouwer
mr. Adriaan Wierenga
mr. Jannetje Bootsma

Dagvoorzitter: Leonie van der Grinten

Leonie van Grinten is strafrecht advocate. Na vier jaar werkzaam te zijn geweest bij een gerenommeerd kantoor in Eindhoven, besloot Leonie in 2018 haar eigen kantoor te starten genaamd Meester Leonie Strafrecht advocatuur.

In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won zij eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee zij 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter zich liet.

In 2018 was Leonie finaliste bij Legal Women Upcoming Talent of the Year 2018. In 2019 is zij door de Nieuwe Revu uitgeroepen tot beste aanstormende strafrechtadvocate van Noord-Brabant.

Leonie is daarnaast actief als blogger. Onder de naam Meester Leonie geeft zij ruim 40.000 volgers een kijkje achter de schermen door te bloggen over het strafrecht en haar werk als strafrecht advocaat. Meester Leonie is verschenen op verschillende media platforms, televisie en radio als bijvoorbeeld RTL Boulevard, Omroep Max en de Telegraaf. Ook geeft Leonie masterclasses pleiten. Aan de hand van strafrechtzaken worden pleitnota’s opgesteld en zittingen nagespeeld. In deze masterclass leert zij de deelnemers hoe te overtuigen als een strafrechtadvocaat.

Leonie is eveneens bekend als spreker, geeft veelvuldig lezingen en is in te huren als (dag)voorzitter van een evenement. Ze geeft onder andere lezingen over het leven van een strafrechtadvocaat, specifieke strafrechtelijke onderwerpen, social media en ondernemerschap.

Mr. Adriaan Wierenga

© Rijksuniversiteit Groningen

Mr. Adriaan. J. Wierenga is noodrechtspecialist bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid (COOV) van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op de juridische facetten van de openbare-ordehandhaving, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Hij is verder betrokken bij onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Den Haag: Veiligheidsrisico’s jaarwisseling (2017), Vreugdevuur Scheveningen (2019) en Coronacrisis (2020/21).

Daarnaast is Wierenga onder meer coauteur van Tekst & Commentaar Openbare Orde en Veiligheid, redacteur van het Zakboek Openbare orde en veiligheid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, gastdocent aan de Politieacademie en annotator bij AB Rechtspraak Bestuursrecht.

Momenteel adviseert hij door het gehele land (overheids)instellingen inzake de coronacrisis, waaronder de Nationale Politie, de Tweede Kamer, gemeenten en veiligheidsregio’s.

Prof. dr. Jan Brouwer


© Rijksuniversiteit Groningen

Jan Brouwer studeerde rechten en geschiedenis in Groningen. Sinds 2005 is hij hoogleraar Algemene Rechtswetenschap. Hij richt zich op vraagstukken over openbare orde en veiligheid. Brouwer is lid van de bezwaarschriftencommissie van het Ministerie van VWS, rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank te Assen en Honorair Consul van Frankrijk in Groningen. Daarnaast is hij directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid.

Jannetje Bootsma

© 2012 Mark Prins Fotografie

 

Jannetje Bootsma is advocaat en partner in de sectie bestuursrecht van Pels Rijcken. Zij heeft de afgelopen maanden, natuurlijk met haar collega’s, de Staat en verschillende veiligheidsregio’s en gemeenten ondersteund bij juridische vragen en procedures rond de bestrijding van de corona-epidemie. Met haar collega Bob Jaasma en de VNG heeft zij ook een handreiking voor gemeenten geschreven over de Tijdelijke wet covid-19 maatregelen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan