JFV Katern In Casu november 2015

Beretrots ben ik op het feit dat ik een stukje mag schrijven in het allereerste digitale In Casu Magazine!

Lees verder

Niet langer hoef je met spanning de brievenbus in de gaten te houden of bang te zijn de In Casu kwijt te raken in de trein. Hij zit vanaf heden altijd in je broekzak. De digitalisering van ons magazine biedt vele kansen. Ik heb nu bijvoorbeeld de mogelijkheid een filmpje te plaatsen in dit stuk, bijvoorbeeld het geweldige promotiefilmpje van ons carrièreplatform: JFV CarrièreBoard. De JFV probeert ook in haar promotie met de tijd mee te gaan!

Wat gelukkig nooit veranderd is de grote groep studenten die ieder jaar kiest voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen. De Faculteit heeft dit jaar 560 nieuwe studenten mogen verwelkomen. De JFV heeft hiervan 520 in haar ledenbestand mogen opnemen. Met 185 van deze nieuwe leden zijn wij vrijdag 28 augustus (op de fiets) afgereisd naar Appelscha voor het Rechten Introductiekamp. Met het thema “Saturday Right Fever” bleek het niet moeilijk om een geweldig feest te maken van dit weekend. Amper bijgekomen van dit wervelende weekend hebben we 500 eerstejaarsstudenten mogen ontvangen op de succesvol verlopen Facultaire Introductiedag. Afijn, met de motivatie van de eerstejaarsstudenten zit het wel goed!

Nieuw dit jaar voor de eerstejaarsstudenten was het StudieStartGroep Eerstejaarsdiner, dat voorafgaand aan het JFV Openingsfeest werd gehouden. Iedere eerstejaarsstudent wordt namelijk ingedeeld in een zogeheten StudieStartGroep, een halve werkgroep met een studentmentor waarin studenten met elkaar kunnen praten over de studie en het studentenleven. In samenwerking met de Faculteit is besloten om deze groepen de gelegenheid te bieden elkaar beter te leren kennen onder het genot van een diner. Hier zijn 250 studenten op afgekomen. Een groot succes!

Vooruitkijkend op de komende twee maanden zijn er nog twee activiteiten die bijzondere aandacht verdienen:

Groninger Juristen Congres over gaswinning

Begin oktober werd de provincie Groningen alweer opgeschrikt door een heftige aardbeving ten gevolge van de grootschalige gaswinning. Deze leverde meer dan 100 schademeldingen op. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Door wie en in hoeverre moet de schade worden gecompenseerd? Antwoorden op deze vragen zijn er nog niet en ondertussen heerst er grote onzekerheid onder de inwoners van onze provincie. De JFV gaat op zoek naar deze antwoorden

Dit tijdens een zeer speciaal Groninger Juristen Congres over gaswinning. In de middag van donderdag 3 december is er voor studenten de mogelijkheid zich te verdiepen in deze materie tijdens workshops, die door advocatenkantoren zullen worden verzorgd, in het Provinciehuis. ’s Avonds is er een groot plenair gedeelte in de Martinikerk waar ook stadjers, ommelanders en andere geïnteresseerden welkom zijn. Dit belooft vuurwerk op te leveren!
Meer informatie

JFV Eerstejaars Juridisch Dictee

Is het rechtspraak of rechtsspraak? Is het jurispudentie of jurisprudentie? Is het rekwirant of requirant? Deze en andere dilemma’s komen aan de orde tijdens het JFV Eerstejaars Juridisch Dictee op maandag 16 november. Docenten Mentko Nap en Kars de Graaf zullen à la Philip Freriks een interessant verhaal dicteren vol met moeilijke woorden uit het juridisch jargon. Schrijf je in met je StudieStartGroep en win deze strijd!
Inschrijven

Heb jij nog leuke ideeën?

Omdat de JFV altijd met de tijd mee probeert te gaan luisteren wij graag naar onze leden. Heb jij een leuk idee voor een activiteit of een verbetering voor onze vereniging? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Voor nu: geniet van dit gelikte, interactieve en met liefde gemaakte magazine. Tot op de volgende JFV-activiteit. Je bent meer dan welkom!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan