JFV Katern

Lees verder

Het is inmiddels oktober. De herfst heeft zijn intrede gedaan, het wordt eerder donker en de bibliotheken stromen langzamerhand weer vol met studenten. Het eerste blok van dit collegejaar loopt op zijn eind en in dit katern blik ik terug op de wat er de afgelopen tijd is georganiseerd door de JFV Groningen!

Dit jaar zijn er opnieuw erg veel nieuwe rechtenstudenten verwelkomd op de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Voordat het collegejaar begon werd voor deze aankomende rechtenstudenten al de Keyborrel georganiseerd. Hier konden nieuwe leden van de JFV tijdens de KEI-week vast kort kennismaken met onze vereniging. Om alle studenten goed op het collegejaar voor te bereiden werd op 30 en 31 augustus de Facultaire Introductie georganiseerd. De Eerstejaarscommissie heeft op deze dagen aankomende eerstejaars wegwijs gemaakt op de faculteit. Voor eerstejaars in Leeuwarden werd op 1 september een introductie georganiseerd op Campus Fryslân. Voor de studenten die naast de faculteit ook hun medestudenten wilden leren kennen organiseerde de Introductiecommissie van 2 tot 4 september het Rechten Introductiekamp. In Appelscha deden de deelnemers van het Rechten Introductiekamp mee aan een zeskamp, een pubquiz en een rechtsdebat. Ook kwam een tweetal medewerkers van TRIP Advocaten Notarissen langs om iets over het recht in de praktijk te vertellen. Het weekend werd knallend afgesloten met het eindfeest in het thema ‘Lawst in Space’.

Op 12 september werd er in een bomvol Café de Keyzer tijdens de eerste Algemene Ledenborrel geproost op een goede start van het collegejaar. Op deze borrel werd ook de locatie van de JFV Wintersport bekend gemaakt. Van 3 t/m 12 maart reist de Introductiecommissie samen met de deelnemers af naar Les Deux Alpes. Later die maand, op 26 september, vonden het JFV Openingsdiner en het JFV Openingsfeest plaats. Voor eerstejaars studenten werd er door de Eerstejaarscommissie in Huize Maas een diner georganiseerd. Ouderejaars studenten aten een hapje in Het Pakhuis. Vervolgens werd op het JFV Openingsfeest, met als thema ‘Colawrsplash’, het collegejaar feestelijk afgetrapt.

Op het JFV Openingsfeest werd ook de locatie van de lustrumreis en het thema van de lustrumweek bekendgemaakt. Van 13 tot 17 november reizen we met een groep van 75 studenten af naar Barcelona. De inschrijvingen zaten vrijwel meteen vol, maar je kan via de evenementenpagina op de website nog wel een plekje op de reservelijst bemachtigen. De lustrumweek, die van 17 tot 23 april plaatsvindt, heeft het thema ‘Ondersteboven, van het rechte pad af’ gekregen. De lustrumweek zal bestaan uit het lustrumopeningsfeest, de theateravond, de grachtendag (exclusief voor passe-partouthouders), het lustrumsymposium en afgesloten worden met het lustrumfestival. Met een passe-partout heb je voor slechts €37,50 toegang tot al deze evenementen. De passe-partout kan je ook via de evenementenpagina op de website aanschaffen. Wees hier snel bij, want de passe-partouts zijn bijna uitverkocht!

Naast deze feestelijke evenementen hebben er ook al een aantal inhoudelijke evenementen plaatsgevonden. Zo heeft donderdag 29 september Marcel Wolters, persrechter bij de Rechtbank Noord Nederland, een boeiend Kroegcollege verzorgd over het thema ‘Trial by media’. Op maandag 10 oktober heeft het JFV Filmcollege plaatsgevonden. De film ‘Zee van Tijd’ hebben wij hier in de voorpremière gekeken. Universitair docent notarieel recht Hans ter Haar heeft het thema vermissing, dat in de film naar voren komt, juridisch geduid.

Zoals uit dit katern wel blijkt kijk ik terug op een erg geslaagde start van het collegejaar. In de aanloop naar de tentamens zal het aantal evenementen wat terugnemen, maar kijk zeker even op onze evenementenpagina naar wat er allemaal nog gepland staat. Ook in de tentamenperiode kan de JFV iets voor jou betekenen. In de JFV Studiewinkel kan je samenvattingen en oefenmateriaal van Lawbooks kopen om goed voorbereid de tentamens in te gaan. Ook haal je hier je gratis tabjes, pennen en markers. De JFV Studiewinkel is elke werkdag van 12:00 tot 14:00 uur geopend. In week 6 en 7 van het blok en de eerste week van de tentamenperiode is de Studiewinkel zelfs van 12:00 tot 15:00 uur geopend!

Graag tot snel!

Namens het 115e bestuur van de JFV Groningen,

Daan Norder
Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan