JFV Carrière

Lees verder

Het begin van jouw carrière!

De JFV biedt jou gedurende je studie loopbaan mogelijkheden om jouw carrière een boost te geven. De JFV organiseert verschillende carrière gerelateerde activiteiten zoals recruitment dagen, diners en kantoorbezoeken. Verder beschikt de JFV ook over een Carrière Consult, Carrièreblogs en een alumni vragenbank. Gedurende dit jaar kun jij je ontwikkelen door middel van onze drie pijlers, die bestaan uit: oriënteren, praktiseren en netwerken. Je kunt je oriënteren door mee te doen aan recruitment dagen om te kijken welk kantoor bij je past, praktiseren door mee te doen met onze Skills Week, de week die in het teken staat van het ontwikkelen van soft skills. En netwerken, zodat je contact kan leggen met je eventuele toekomstige werkgevers.

CV Check 

Op 9 november organiseert de JFV een CVCheck. Het is dan mogelijk om in de middag langs te komen om je CV naar een nieuw niveau te brengen. Je CV wordt dan gecontroleerd en je zal dan tips ontvangen ter verbetering!

Skills Week 

In de week van maandag 12 december organiseert de JFV samen met de Carrièrecommissie de Skills Week. In deze week proberen wij jou alles bij te brengen met betrekking tot soft skills. Hierbij kan je denken aan solliciteren, onderhandelen en pleiten. Deze praktische vaardigheden zijn ontzettend belangrijk voor je toekomst. De week bestaat uit verschillende dagen en per dag praktiseer je een andere vaardigheid.

Bedrijven- en Instellingendag 

Op vrijdag 10 februari zal de Bedrijven- en Instellingendag plaatsvinden.De  Bedrijven- en Instellingendag is het grootste recruitmentevenement van Noord-Nederland voor de rechtenstudent. Op deze dag kun jij in contact komen met meer dan 30 toekomstige werkgevers. Op de Bedrijven- en Instellingendag zullen grote en kleine kantoren aanwezig zijn, maar ook niet-advocatuur partijen, zoals het Openbaar Ministerie en de Raad van State. De dag zal bestaan uit een eerstejaarsworkshop, individuele gesprekken, workshops en een banenmarkt. Na afloop van de Bedrijven- en Instellingendag zal een roulerend recruitment diner plaatsvinden. Tijdens dit diner kun je op een informele wijze in contact komen met werknemers van verschillende kantoren.

Recruitment Tour 

De Recruitment Tour zal plaatsvinden op donderdag 11 mei 2023. Dit is een dag die bestaat uit twee delen. Allereerst ga je met een groep van 30 mede-ouderejaars studenten een kantoor bezoeken. Tijdens dit kantoorbezoek kun je een kijkje nemen in de keuken van de advocatuur en op een laagdrempelige wijze met medewerkers van het kantoor in contact komen om te oriënteren of dit wellicht een toekomstige werkplek voor jou kan zijn. Na afloop van dit kantoorbezoek ga je met een aantal kantoren dineren. Tijdens dit diner zal je per gang rouleren zodat je elk kantoor krijgt te spreken!

Carrière Consult 

Dit jaar is het JFV Carrière Consult nieuw geïntroduceerd bij de JFV. Dit consult is bedoeld voor al onze leden die zitten met carrière gerelateerde vragen. Wil jij bijvoorbeeld weten waar bepaalde kantoren op letten tijdens een sollicitatie, welke stappen je moet doorlopen om ergens aan het werk te kunnen of wat voor activiteiten je kan ondernemen naast je studie ten goede van je carrière? Dan kun je elke vrijdag appen naar 050-3635783!

MyCareer 

De JFV werkt met veel kantoren, bedrijven en instellingen samen. Veel van deze samenwerkingen hebben een kantoorprofiel op onze website staan. Ben jij nou op zoek naar een stage of ben je gewoon benieuwd welk kantoor goed bij je past? Maak dan een MyCareer profiel aan! Dit profiel maak je doormiddel van een vragenlijst. Als je deze vragenlijst hebt ingevuld krijg je een top 5 te zien van kantoren die het best bij jou passen op basis van de ingevulde lijst. Nu kan je die kantoren die bij jou passen goed bekijken middels de kantoorprofielen.

Vacatures 

Op de website van de JFV staat een vacaturebank. De kantoren, bedrijven en instellingen waar de JFV mee samenwerkt plaatsen regelmatig vacatures op deze vacaturebank. Ben je nou op zoek naar een stage of een werkstudentschap? Kijk dan regelmatig op de vacaturebank!

Alumni 

Als je vragen hebt over het werken als een advocaat of wil je graag weten hoe de overstap van student naar advocaat is? Dan kun je terecht bij onze alumni. Op onze website kun je een vraag insturen naar een bepaalde alumni.

Wij wensen jou namens de JFV heel veel succes aankomend jaar. We hopen dat we samen met jou, je carrière naar een ander niveau tillen!
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan