JFV Katern

Lees verder

De weken vliegen weer voorbij. We zijn inmiddels aanbeland in de zesde collegeweek van het tweede blok. Met de kerstvakantie voor de deur blik ik graag terug op wat er de afgelopen periode door de JFV is georganiseerd en wat er in de komende periode nog plaats gaat vinden. Voordat ik dat ga doen wil ik jou, namens de JFV Groningen, alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen.

Op dinsdag 1 november werd op feestelijke wijze de eerste tentamenperiode voor eerstejaarsstudenten afgesloten. Direct na het tentamen Rechtsgeschiedenis vond namelijk een borrel in, je raadt het al, Café de Keyzer plaats.

In datzelfde café vond de week daarop de informatieborrel van de lustrumreis plaats. De Kleine Reiscommissie presenteerde op deze borrel de planning van de lustrumreis aan de 75 deelnemers. Er werd vervolgens geproost op een hopelijk onvergetelijke reis. Inmiddels heeft de lustrumreis plaatsgevonden en ik kan zeggen dat we zeker terug kunnen kijken op een ontzettend geslaagde trip. Van 13 tot en met 17 november heeft de Kleine Reiscommissie 75 studenten alles van Barcelona laten zien. Van Park Güell tot de Placa Reial, van de Montjuïc tot de Sagrada Familia. Met dit eerste echte evenement in kader van het lustrum is het lustrumjaar op spectaculaire wijze afgetrapt.

Op maandag 21 november stond er opnieuw een evenement voor eerstejaarsstudenten op de planning. Het eerste evenement van de Pubcommissie vond die avond plaats. Tijdens de Eerstejaarspubquiz konden studenten in teams bewijzen wie de meeste kennis in pacht had. De avond werd afgesloten met de Algemene Ledenborrel van november. Opnieuw was het een gezellige avond in Café de Keyzer!

December werd ingeluid met het Groninger Juristen Congres. Op de eerste van de laatste maand werd door de Congrescommissie het thema “Mens, markt, milieu: waar ligt de balans?” aangesneden. Met presentaties van onder andere De Nederlandsche Bank en Johan Vollenbroek, een panel van deskundigen en masterclasses van instanties als de Ombudsman Groningen werd het thema van meerdere kanten bekeken en behandeld.

Verder vond in december de Skills Week plaats. Studenten van alle jaarlagen kregen gedurende deze week ondersteuning in het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van jurisprudentie, assessments, pleiten en solliciteren. De zogeheten soft skills. De Carrièrecommissie kan terugkijken op een geslaagde week.

Ook vond in december de International Day Excursion plaats. Op dinsdag 13 december reisde een enthousiaste groep internationale studenten, onder begeleiding van de International Committee, af naar Rotterdam om daar het Tax & Customs Museum te bezoeken.

Zoals uit dit katern wel blijkt blik ik terug op zeer geslaagde evenementen afgelopen periode. In de aanloop naar de feestdagen en de kerstvakantie zal het aantal evenementen wat terugnemen, maar kijk zeker even op onze evenementenpagina naar wat er allemaal nog gepland staat. Ook in de tentamenperiode kan de JFV iets voor jou betekenen. In de JFV Studiewinkel kan je samenvattingen en oefenmateriaal van Lawbooks kopen om goed voorbereid de tentamens in te gaan. Ook haal je hier je gratis tabjes, pennen en markers. De JFV Studiewinkel is elke werkdag van 12:00 tot 14:00 uur geopend. In week 6 en 7 van het blok en de eerste week van de tentamenperiode is de Studiewinkel zelfs van 12:00 tot 15:00 uur geopend!

Graag tot snel!

Namens het 115e bestuur van de JFV Groningen,

Daan Norder
Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan