JFV Carrière

Lees verder

Het begin van jouw carrière!

Skills Week

We blikken terug naar het eerste carrière evenement van dit jaar. Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 december 2022 organiseerde de Carrièrecommissie de tweede editie van de Skills Week. Deze week stond in het teken van het ontwikkelen van verschillende soft skills die je tijdens en na je studie kunt gebruiken.

De week werd afgetrapt tijdens een openingsborrel in Café de Keyzer. Prof. mr. dr. Kars de Graaf heeft studenten, onder het genot van een drankje, een en ander verteld over het belang van soft skills.

Op dag twee werd een assessmenttraining gegeven door Career Services. Een assessment training is een persoonlijkheidstest. Tijdens deze test word je getest op verschillende vlakken. Zo komen er nummerreeksen, abstract denken en deductief redeneren aan bod. Veel kantoren maken tegenwoordig gebruik van een assessment tijdens de sollicitatieprocedure.

De woensdag op dag 3 stond in het teken van workshops en individuele gesprekken. De kantoren gaven workshops met betrekking tot onderhandelingen, de voorbereiding van een sollicitatie en het sollicitatiegesprek zelf. Daarnaast kregen meerdere studenten de kans om in gesprek te gaan met een recruiter of medewerker van de kantoren.

Donderdag was dag 4 en werd de Running Case georganiseerd. Gedurende deze dag stonden de pleit- en presentatievaardigheden centraal. Een groep studenten heeft eerst een casus over de onrechtmatige daad opgelost tijdens een kantoorbezoek bij Dorhout Advocaten. Vervolgens kregen zij in de Oude Rechtbank de kans om hun pleidooi – onder toeziend oog de advocaat medewerkers van het kantoor – voor te dragen. Na afloop kregen de pleitende deelnemers feedback over hun optreden.

Om de week af te sluiten vond het etiquettediner plaats in Café de Kater Dit diner werd verzorgd door Damsté advocaten – notarissen. Zij leerden de deelnemers alles omtrent etiquette tijdens een diner, receptie of borrel. Het diner werd afgesloten met een Kahoot over etiquette.

Bedrijven- en Instellingendag

Het eerstvolgende carrière evenement is de Bedrijven- en Instellingendag. Dit is het grootste recruitment-event van Noord-Nederland voor de rechtenstudent! Tijdens deze dag staan de twee carrière pijlers, oriënteren en netwerken centraal. Tijdens dit evenement komen er meer dan 30 bedrijven, kantoren en instellingen naar Groningen om met jou in contact te komen. Er komen advocatenkantoren, bedrijven en overheidsinstellingen langs.

Weet jij nog niet helemaal welke werkgever bij jou past? Dan kun jij je tijdens de BID oriënteren. Weet jij wel al helemaal welke werkgever bij jou past? Test dan je netwerk skills en wie weet sleep jij wel een stage binnen op vrijdag 10 februari 2023!

De BID is voor iedereen, of je nou een eerstejaars student bent of een masterstudent. Voor de eerstejaars rechtenstudent begint de dag speciaal met een eerstejaarsworkshop. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met je oriëntatie dus blijf ook vooral tijdens de rest van de dag.

De dag bestaat uit een plenair gedeelte, workshops, een banenmarkt, de mogelijkheid tot individuele gesprekken en een kennismakingsdiner met maar liefst 10 kantoren. Voor de verschillende workshops kun je een bepaalde voorkeur doorgeven. Wil je meer weten over de Bedrijven- en Instellingendag? Bekijk dan onze website en schrijf je in!

 We hopen dat we samen met jou, je carrière naar een ander niveau tillen!
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan