Beste lezer,

Lees verder

Welkom bij de derde editie van de In Casu!

Het thema van dit magazine is ‘Liefde maakt blind’. Valentijnsdag mag dan achter de rug zijn, over het onderwerp ‘liefde’ is de In Casu redactie nog niet uitgeschreven. Door ware hartstocht vergeten we negatieve gedachten en concentreren we maar op één ding: de liefde. Soms met alle gevolgen van dien.

Voel je ineens kriebels voor die ene leuke collega? Teun van Dam trapt af met een stuk over verliefdheid op de werkvloer. Een ideale situatie is het niet, maar kan een werkgever dit eigenlijk verbieden?

Tegenwoordig kan de liefde op veel verschillende manieren gevonden worden. Anno 2023 zijn datingapps razend populair. Helaas niet alleen voor singles op zoek naar liefde. Ook oplichters hebben hun weg naar deze platforms gevonden. In het stuk van redacteur Amarins Riemersma leest u op welke verschillende manieren deze oplichters frauderen.

Ook deze editie van de In Casu bevat weer een ‘Expert aan het Woord’. Dit keer met Olaf Trojan, werkzaam bij het advocatenkantoor Bird & Bird. Redacteur Sanne Breimer interviewt hem over het onderwerp deepfake, een nieuwe technologie waarmee je realistische video’s, foto’s en spraakberichten kan maken die nauwelijks van de werkelijkheid te onderscheiden zijn.

Ilona Kuipers schrijft in het Engelse artikel van dit magazine over gelijke kansen in de liefde. In haar stuk leest u alles over LHBTIQ’ers en hoe de Europese Unie deze rechten heeft vastgelegd.

Liefde is universeel. Toch zijn er verschillende perspectieven van liefde over de hele wereld. Hoe wordt overspel gestraft in Noord-Nigeria? Is polygamie in het Midden-Oosten verboden? Treedt India op tegen kindhuwelijken in het land? Redacteur Niek Bruins buigt zich in zijn artikel over wereldwijde liefdesvraagstukken.

In het stuk van redacteur Fiona Thelen leest u alles over dataleks op datingsites. Ze legt dat onderwerp uit aan de hand van een schandaal uit het verleden waarbij affairewebsite Ashley Madison gehackt werd, waardoor de profielen van miljoenen vreemdgangers op straat lagen.

Redacteur Emma Kalender verdiept zich in haar artikel over het zogeheten Tongzoen-arrest. In dit arrest staat de vraag centraal of een tongzoen valt onder het seksueel binnendringen van een lichaam. De Hoge Raad heeft hier drie keer een verschillende uitspraak over gedaan. Wat deze uitspraken zijn kunt u in dit artikel lezen.

Koude uitsluiting: een mogelijk heikel punt bij een scheiding. Over alle voor- en nadelen leest u in het artikel van redacteur Bas van Houttum.

Al met al, een editie vol liefde in allerlei verschillende vormen. Hoewel liefde soms kan verblinden, is het uiteindelijk ook hetgeen dat overwint. Want, cliché maar waar; liefde overwint alles. Ik wens u veel leesplezier namens de redactie en mijzelf!

Puck van Heel
Hoofdredacteur In Casu

Mijn naam is Puck, ik ben 21 jaar oud en ben dit jaar de hoofdredacteur van het magazine ‘In Casu’! Met veel plezier zet ik samen met de In Casu redactie de magazines in elkaar. Lees vooral ook het vorige magazine over opsporingsmethoden van de politie. Naast de vier magazines  doet de In Casu redactie nog meer. U kunt namelijk ook bij elke editie een aansluitende podcast beluisteren. Daarnaast worden er dit jaar ook nog acht blogs uitgebracht met actuele, interessante onderwerpen.

Houd de website van de ‘In Casu’ in de gaten en mis niks!

In Casu redactie 2022-2023

V.l.n.r. Niek Bruins, Amarins Riemersma, Sanne Breimer, Fiona Thelen, Teun van Dam, Ilona Kuipers, Emma Kalender, Bas van Houttum, Puck van Heel

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan