JFV Katern

Lees verder

Met de start van het derde blok zijn we officieel over de helft van het collegejaar. In dit katern blik ik terug op alle evenementen en activiteiten die de JFV heeft georganiseerd in de afgelopen tijd.

Op vrijdag 22 december werd het jaar traditiegetrouw afgesloten met het JFV Kerstgala. Door de Galacommissie werd Huize Maas compleet in het thema “Een nacht onder de sterren” gehuld. Met bijna 400 studenten was het een volle bak. De muziek werd verzorgd door GEVLOEHRD. Dit eerste echte kerstgala in jaren was een spectaculaire afsluiting van het jaar.

Met de tentamens in het verschiet werd het nieuwe jaar rustig opgestart. In de laatste week van het tweede blok vond de JFV CVCheck plaats, waar studenten hun CV konden laten controleren door medewerkers van CareerServices.

De week na de tentamens stond in het teken van de start van de verkoop van de lustrumtickets. Waar passe-partout houders al verzekerd zijn van een kaartje voor ieder evenement in de lustrumweek, was het voor wie geen passe-partout wist te bemachtigen vanaf deze week ook mogelijk om losse kaarten te kopen. De start van de kaartverkoop werd ingeluid door het uitdelen van de lustrumpakketten door de Lustrumcommissie. Mocht je nog geen pakket hebben weten te bemachtigen, dan kan je deze ophalen op de Studiewinkel! De tickets voor de evenementen kan je kopen via de evenementenpagina op de website.

Op vrijdag 10 februari vond de Bedrijven- en Instellingendag plaats. De dag ving aan met de individuele gesprekken, welke een aantal studenten de kans gaven om over een kop koffie met een van de deelnemende kantoren, bedrijven en instellingen in gesprek te gaan. Tegelijkertijd vond voor eerstejaarsstudenten de eerstejaarsworkshop plaats. In de Springerzaal opende Lale Gül de dag voor de rest van de studenten. Vervolgens verzorgden de meer dan dertig deelnemende kantoren, bedrijven en instellingen workshops, om de deelnemende studenten kennis te laten maken met hun praktijk. Aansluitend vond een banenmarkt plaats. Voor een kleine groep studenten vond die avond een diner plaats, om nader kennis te maken met een aantal kantoren. De deelnemers hebben uitgebreid te kans gehad om zich te oriënteren op hun kansen na hun afstuderen en daarmee was deze 32e editie van de Bedrijven- en Instellingendag een groot succes!

De dag na de Bedrijven- en Instellingendag vertrok een groep van 30 enthousiaste studenten naar Marokko in het kader van de LEX. In Nederland had de groep voor vertrek al een viertal hoorcolleges gevolgd over het onderwerp: Internationale aanpak van zwart geld: “Wat te doen tegen witwassen?”. Ook hebben de studenten al een aantal kantoren bezocht, waar ze zich verder in dit thema verdiepen. Ook hun verblijf in Marokko staat in het thema van het verder verdiepen in deze internationale aanpak van zwart geld. Op het moment van schrijven zit de groep nog in Marokko, waar ze nog veel activiteiten op de planning hebben staan. Ongetwijfeld kunnen de deelnemers bij terugkomst terugblikken op een ontzettend geslaagde reis. De studenten sluiten de komende weken het project af, met het schrijven van hun verslag.

In het kader van Valentijnsdag organiseerde de Goede Doelencommissie de Valentijnsactie. Studenten konden een Valentijnspakketje bestellen, om deze vervolgens door de Goede Doelencommissie bij een persoon naar keuze te laten bezorgen. De opbrengst van de actie is gedoneerd aan Giro555, om de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije te helpen.

De afgelopen weken hebben er, zoals je kan lezen, erg veel geslaagde evenementen plaatsgevonden. Bezoek vooral de evenementenpagina op onze website om te kijken naar wat er de komende tijd nog gepland staat. Vergeet ook zeker niet je lustrumtickets te bemachtigen, voor ieder evenement is namelijk maar een beperkt aantal tickets beschikbaar!

Graag tot snel!

Namens het 115e bestuur van de JFV Groningen,

Daan Norder
Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan