JFV Carrière

Lees verder

Het begin van jouw carrière!

Terugblik 

Het is inmiddels halverwege het collegejaar en er is al veel gebeurt op het gebied van JFV Carrière. Voor dat het laatste half jaar van start kan gaan wil ik graag terugblikken op de afgelopen tijd.

De Carrrièrecommissie is aan het begin van het jaar meteen druk bezig geweest met de Skills Week. De week waarin jij jouw soft skills op de proef kon stellen en kon trainen.

Vooruitblik 

Het laatste half jaar van dit collegejaar is alweer in volle gang. Weet jij al wat je volgend jaar wilt gaan doen? Grote kans dat jij nu een grote keuze moet maken. Welke afstudeerrichting ga je volgen? Of ben je al toe aan praktijk ervaring en ben je nu druk met het kijken welke werkgever bij jou past? Oriënteer je hier goed op en begin hier niet te laat mee! Tegenwoordig bestaan er veel verschillende manieren om hierachter te komen. Veel kantoren organiseren business courses en masterclasses op locatie of in het buitenland! Schroom ook niet om recruiters te benaderen om al je vragen te stellen. Heb je echt nog geen idee welke juridische werkgever bij jou past? Maak dan een MyCareer profiel aan!

MyCareer

Hoe weet je of jouw competenties en ambities passen bij een kantoor? En hoe weet je of een kantoor voldoet aan de eisen die jij stelt aan een werkgever? Hiervoor heeft de JFV MyCareer ontwikkeld. Dit is een matchingsysteem zodat jij zicht krijgt op welke werkgever bij jou past. Hoe werkt dit precies? Je vult een lijst in over jouw eigen competenties en over wat jij zoekt in een werkgever. Als jij bijvoorbeeld een juridische bijbaan hebt of stage hebt gelopen, kan dit allemaal meespelen. Verder kun je bijvoorbeeld aangeven in welke rechtsgebieden je interesse hebt en of je liever bij een groot of juist iets kleiner kantoor werkt. Wanneer je alles hebt aangevinkt, rolt er automatisch een top 3 uit het systeem.

Aan de hand van je top 3 kun je gericht jezelf inlezen met behulp van de kantoorprofielen. Vervolgens kun je op de website vinden welke vacatures openstaan van deze kantoren!

Tot slot, organiseert de Carrièrecommissie op 11 mei 2023 het laatste carrière evenement van dit jaar, de Recruitment Tour. Tijdens dit evenement bezoek je eerst het kantoor Wieringa Advocaten te Amsterdam. Vervolgens zul je met medewerkers van dit kantoor gaan dineren en sluiten ook nog medewerkers aan van drie andere advocatenkantoren. Dit zijn Jones Day, Meijburg & Co en Allen & Overy.

 We hopen dat we samen met jou, je carrière naar een ander niveau tillen!
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan