Beste lezer,

 

 

Lees verder

We zijn aanbeland bij de derde editie van de In Casu dit collegejaar. Dit keer zijn de redactieleden in de wereld van de millennials gedoken: Generatie Y. De generatie opgegroeid met alle technologische ontwikkelingen. Voor welke dilemma’s worden personen geboren begin jaren 1980 en eind jaren 1990 gesteld?

Marieke Schunselaar trapt af met een stuk over het basisinkomen, een maandelijks gegarandeerd inkomen voor iedere burger in Nederland. De corona-crisis heeft de discussie over dit onderwerp doen oplaaien. Wat is de toekomst van het basisinkomen?

In het Engelstalige artikel gaat Suzanne Ballast in op een in ons Groningen zeer actueel onderwerp: het probleem van huisvesting. Meerdere protesten hebben zich al voorgedaan, maar er lijkt nog altijd geen oplossing zijn voor deze kwestie.

Dan een thema dat al jaren lang in het nieuws verschijnt. Uit vele geluiden blijkt dat er meer gelijke rechten voor man en vrouw moeten komen. Demi Altena vertelt meer over het vrouwenquotum en legt uit welke maatregelen meer diversiteit aan de top moeten bevorderen.

Aansluitend op het door Demi geschreven artikel, gaat Roos Postma in gesprek met mr. W. Sorgdrager over het vrouwenquotum. Als Minister van Justitie, Officier van Justitie en eerste vrouwelijke Procureur-Generaal kan zij een stuk meer vertellen over het werk als vrouw aan de top.

Millennials hebben als geen ander te maken gehad met technologische doorbraken. Ook in het recht kunnen deze ontwikkelingen een rol gaan spelen. Chantal van Huffelen neemt een kijkje in de wereld van de robotrechter.

Dan een onderwerp wat ons als studenten dagelijks bezighoudt. Als zogenoemde pechgeneratie lijken wij tussen wal en schip te vallen als het gaat om het leenstelsel en de basisbeurs. Tim van Hoewijk legt uit wat de overwegingen van het kabinet zijn.

Ook in de JFV in Casu de Podcast is dieper ingegaan op studiefinancieringsbeleid. Tim en Roos gaan in gesprek met Abdelaziez Pol en Marinus Jongman over de herinvoering van de basisbeurs en compensatie voor de leenstelsel-generatie.

Digitalisering brengt onze generatie veel, maar er kunnen zeker kanttekeningen gezet worden. Zo legt Mayte Garcia Faria Delgado uit dat het analyseren van data is voor bedrijven een steeds groter onderdeel geworden. Wat doen deze partijen met onze persoonsgegevens?

Een ander fenomeen waar Generatie Y de laatste jaren vaak mee geconfronteerd is, onder andere door Trump, is ‘fake news‘. Marijn de Ruiter stelt zich voor de vraag hoe het verspreiden van onjuiste

Irene Donker
Hoofdredacteur In Casu

nieuwsberichten tegengegaan moet worden.

Al met al een ontzettend actuele editie met vraagstukken die zeer relevant zijn voor Generatie Y, maar ook zeker voor alle overige generaties.

Veel leesplezier namens mij en de redactie!

In Casu redactie 2021-2022

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan