JFV Katern

 

 

Lees verder

Blok 3 is alweer een tijdje op weg. Hopelijk heb je de tentamens van blok 2 goed afgerond en heb je daarvoor ook nog kunnen genieten van de kerstvakantie. Na een harde lockdown is er sinds februari weer een stuk meer mogelijk! Ik neem je daarom graag mee in alles wat de JFV voor jou de aankomende tijd in petto heeft.

De JFV staat ook in blok 3 van het collegejaar weer voor jou klaar om jou zo goed mogelijk door de tentamens heen te slepen. In de JFV Studiewinkel vind je tal van samenvattingen van Lawbooks en kan je elke dag gratis tabjes, pennen en markers meenemen. Daarnaast worden er ook dit blok weer tentamentrainingen van Tentamentrainingen.nl aangeboden met korting voor JFV-leden.

Naast je studie is de JFV er natuurlijk ook om aan jouw carrière te werken. Op vrijdag 11 februari werd daarom de (digitale) Bedrijven- en Instellingendag georganiseerd waarbij studenten kennis konden maken met meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen.

Ook onze International Committee heeft niet stilgezeten. Zij organiseerde op maandag 7 februari de International Pub Quiz in Het Pakhuis. Tegelijkertijd vond de eerste Algemene ledenborrel van het jaar plaats in Café de Keyzer, waar weer genoten kon worden van bier, wijn en fris voor €1! Na de Bedrijven- en Instellingendag vertrok een groep van 30 studenten naar Athene voor de Legal Experience, waarbij ze de stad hebben verkend en meer geleerd hebben over het International Law Center, de Universiteit van Athene en de Nederlandse Ambassade in Athene.

De maand februari werd feestelijk afgesloten door de Pubcommissie, die op maandag 21 februari de Silent Disco organiseerde in Café de Keyzer. Ook werd er tijdens het tweede JFV Kroegcollege van dit jaar op woensdag 23 februari een leerzame avond verzorgd in Het Pakhuis door prof. mr. dr. Wolswijk, strafrechtadvocaat Peter Koops en Harry Rienmeijer. In maart en april staan er weer een hoop leuke activiteiten gepland die als vanouds door kunnen gaan, dus lees hieronder aan welke evenementen jij wilt deelnemen!

Upcoming events

Donderdag 3 maart

Eerstejaarssymposium

Ben jij eerstejaarsstudent? Dan heb jij binnenkort een keuze te maken over de afstudeerrichting die jij vanaf het tweede jaar gaat doen! Tijdens het Eerstejaarssymposium op donderdag 3 maart kan jij kiezen welke voorlichtingen jij wil volgen en krijg je de kans vragen te stellen. Schrijf je in voor het Eerstejaarssymposium via onze website!

Maandag 14 maart

Ouderejaarspubquiz

Op maandag 14 maart vindt de Ouderejaarspubquiz plaats in Café de Keyzer. Schrijf je in met je team van ouderejaarsstudenten en wie weet win jij de hoofdprijs! Houd onze website en social media in de gaten om erachter te komen wanneer de inschrijvingen openenen.

Maandag 14 maart

Algemene ledenborrel

Op maandag 14 maart vindt aansluitend aan de Ouderejaarspubquiz onze maandelijkse Algemene ledenborrel plaats in Café de Keyzer. Tijdens deze borrel wordt het nieuwe Kandidaatsbestuur van de JFV bekend gemaakt! Bier, wijn en fris is zoals altijd €1.

Woensdag 16 maart

JFV Gala

Op woensdag 16 maart vindt het JFV Gala plaats in Huize Maas. Het thema van de avond is Venetiaans Carnaval, dus trek je mooiste jurk/pak en masker uit de kast! Een ticket bemachtig je via onze website. Wil je een introducee meenemen? Koop dan twee tickets!

Vrijdag 18 maart

Dagexcursie: The US Embassy

Ben jij geïnteresseerd in internationaal recht of wil je meer weten over hoe het is om te werken bij een ambassade? Breng dan op vrijdag 18 maart een bezoek aan de Amerikaanse Ambassade in Wassenaar! Schrijf je in via onze website!

Friday March 18th

JFV Pub Lecture

On Friday March 18th, the first edition of the JFV Pub Lecture will take place! During this evening, an interesting topic will be discussed by multiple speakers while enjoying some drinks. Keep an eye on our website and social media to find out the theme of the evening!

Woensdag 23 maart

JFV Open Dag en commissiesollicitaties geopend

Geïnteresseerd in een commissiejaar bij de JFV? Op woensdag 23 maart is de JFV Open Dag, waarbij je in gesprek kan komen met de actieve leden van de JFV over hun commissies! Zo kan je erachter komen welke commissies bij jou passen. Dezelfde dag openen de commissiesollicitaties van de JFV!

Maandag 4 t/m vrijdag 8 april

JFV Eerstejaarsborrel

In de week van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april vindt er weer een JFV Eerstejaarsborrel plaats in Café de Keyzer! Eerstejaarsstudenten kunnen hier genieten van gratis bier, wijn en fris. De borrel vindt plaats na het laatste reguliere tentamen van blok 3, zodat je met een drankje kunt bijkomen van de tentamens! Houd onze website en social media in de gaten om erachter te komen wanneer en hoe laat de JFV Eerstejaarsborrel plaatsvindt!

Maandag 18 t/m vrijdag 22 april

Dagexcursie

In de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 april vindt er weer een interessante dagexcursie plaats! Houd onze website en social media in de gaten om erachter te komen wat de bestemming van deze dagexcursie is.

Donderdag 21 april

JFV Symposium

Op donderdag 21 april vind het JFV Symposium plaats in de Lutersche Kerk in Groningen! Het belooft een enorm interessante avond te worden met een bekende naam als spreker, dus houdt onze social media in de gaten om erachter te komen welke spreker je kan verwachten! Daarnaast wordt de avond afgesloten met een gratis borrel. Houd onze website in de gaten voor de opening van de inschrijvingen van het JFV Symposium!

Maandag 25 april

JFV Filmcollege

Op 25 april kan jij tijdens het JFV Filmcollege een interessante film bekijken in Pathé! Voorafgaand aan de film wordt een onderwerp uitgelicht tijdens een kort college. Houd onze website en social media in de gaten om erachter te komen welke film er getoond wordt!

Vrijdag 29 t/m zaterdag 30 april

Batavierenrace

Op vrijdag 29 april klinkt het startschot van de 50e editie van de Batavierenrace! De Batavierenrace is de grootste estaffetteloop van de wereld waarbij zo’n 8500 studenten van Nijmegen naar Enschede lopen. Na de finish volgt het grootste studentenfeest van Europa op de campus van de Universiteit van Twente.

Ik wil je graag veel leesplezier wensen bij deze derde editie van de In Casu en hoop je snel weer te zien op onze evenementen!

Hartelijke groet,

Namens het 114e Bestuur van de JFV Groningen,

Margot van der Marck
Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan