JFV Katern

 

 

 

Lees verder

Het tweede blok van het collegejaar is inmiddels in volle gang. De eerste tentamens heb je hopelijk gehaald, je hebt kunnen genieten van fysieke evenementen en borrels en de dagen worden inmiddels steeds korter. Dat betekent dat de kerstvakantie eraan komt! Namens de JFV Groningen wil ik je alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen. Graag vertel ik je meer over wat de JFV jou in het nieuwe jaar te bieden heeft!

Ondanks dat de maatregelen rondom het coronavirus de afgelopen tijd weer flink zijn aangescherpt, heeft de JFV Groningen in het tweede blok van het collegejaar niet stilgezeten! Na het tentamen Rechtsgeschiedenis op dinsdag 2 november konden de eerstejaarsstudenten genieten van de JFV Eerstejaarsborrel in Café de Keyzer. Hiermee hebben zij hun eerste tentamenperiode passend afgesloten! Op maandag 15 november stond er weer een ander evenement voor de eerstejaarsstudenten klaar, namelijk de Eerstejaarspubquiz die gepresenteerd werd door meneer Roorda en meneer Jensma. Diezelfde avond stond er voor de rest van onze leden een Algemene ledenborrel op de planning in Café de Keyzer. Ondanks dat deze borrel vervroegd moest worden was het een groot succes!

Een aantal dagen later vertrok een groep van 40 studenten naar Berlijn voor de Driedaagse reis binnen Europa, waarbij alle culturele hoogtepunten van de stad zijn bezocht. Een week later ging het eerste carrière gerichte evenement van dit collegejaar van start, namelijk de Skills Week. Studenten van alle jaarlagen hebben in deze week verschillende vaardigheden geleerd op het gebied van jurisprudentie, assessments, pleiten en solliciteren. In de week hierna werden tweedejaarsstudenten ontvangen in het Academiegebouw voor de Uitreiking Cijferlijst. Na een plenair gedeelte konden zij, na een persoonlijke uitreiking van een docent, hier hun

cijferlijst van het eerste studiejaar ondertekenen. Kon jij niet aanwezig zijn bij de uitreiking? Dan kan je je cijferlijst ophalen in de JFV Studiewinkel. De Studiewinkel is elke werkdag geopend van 12:00 tot 14:00 uur.

Verder werden er in de maand december nog een aantal leuke evenementen georganiseerd. Tijdens de International Day Excursion op woensdag 8 december vertrok een groep van 30 enthousiaste internationale studenten naar Den Haag om daar de Gevangenpoort en het Vredespaleis te bezoeken. Op dezelfde dag volgden Nederlandse

studenten (digitaal) een zitting in de rechtszaak rondom MH17. Na afloop konden zij vragen stellen aan de persrechter. Tijdens het Groninger Juristen Congres op donderdag 16 december hebben studenten alles geleerd over crypto en blockchain. Ook dit was een geslaagde dag!

Nu de maatregelen weer zijn verlengd, zijn een aantal van onze evenementen verplaatst maar niet getreurd! In de aankomende maanden worden er weer enorm veel leuke activiteiten georganiseerd. Ik neem je graag mee in wat er binnenkort op de planning staat.

Upcoming events

Maandag 20 december

De Slimste Rechtenstudent

Word jij samen met je team bekroond tot de slimste rechtenstudent van Groningen? Doe aanstaande maandag mee met De Slimste Rechtenstudent op daar achter te komen! Je kan je nog tot maandag 20 december 12:00 aanmelden met je team. Klik hier om je aan te melden!

Woensdag 22 december

Oliebollenactie Goede Doelencommissie

Op woensdag 22 december verkoopt de Goede Doelencommissie tussen 11:00 en 14:00 uur oliebollen op de JFV Studiewinkel! Al het geld dat met deze actie wordt opgehaald gaat naar de Voedselbank, dus kom langs en steun het goede doel! Ook kun je een kaartje schrijven en een kerstboodschap sturen naar eenzame ouderen.

Maandag 10 januari

JFV Filmcollege

Het JFV Filmcollege is verplaatst naar maandag 10 januari. Deelnemers die hiervoor een ticket hebben bemachtigd behouden hun ticket en hebben een mail ontvangen met meer informatie.

Donderdag 13 januari

Bestuursinformatieborrel

Wil jij aankomend aan het roer staan van de JFV? Kom dan naar de bestuursinformatieborrel om al je vragen te stellen! Daarnaast kan je het Bestuur persoonlijk benaderen om vragen over bestuur bij de JFV te stellen. Meer informatie over hoe de borrel vormgegeven zal worden volgt snel.

Maandag 7 t/m vrijdag 11 februari

Dagexcursie

In de week van maandag 7 tot en met vrijdag 11 februari vindt er weer een interessante dagexcursie plaats! Houd onze website en social media in de gaten om erachter te komen wat de bestemming van deze dagexcursie is.

Monday February 7th

International Pub Quiz

Are you an international member? Come enjoy our International Pub Quiz on Monday February 7th. You can sign up with your team in the new year.

Maandag 7 februari

Algemene ledenborrel

Na de International Pub Quiz zal er weer een Algemene ledenborrel plaatsvinden in Café de Keyzer. Kom het einde van de tentamens vieren onder het genot van bier, wijn en fris voor maar €1!

Vrijdag 11 februari

Bedrijven- en Instellingendag 

Op vrijdag 11 februari vindt het grootste recruitment evenement van Noord-Nederland plaats: de Bedrijven- en Instellingendag. Kom in contact met meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen en misschien ontmoet jij die dag wel je toekomstige werkgever! Volg het Instagram account van de Bedrijven- en Instellingendag (@bid_jfvgroningen) om van alles op de hoogte te blijven. De inschrijvingen openenen op maandag 20 december.

Maandag 14 t/m dinsdag 15 februari

Den Haag-reis

Van maandag 14 tot en met dinsdag 15 februari vertrekt een groep studenten naar Den Haag om onze politieke hoofdstad te ontdekken. De inschrijvingen voor deze reis openen op dinsdag 21 december.

Maandag 21 februari

Silent Disco

Op maandag 21 februari kan jij genieten van de leukste hitjes door je koptelefoon tijdens de Silent Disco! Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie!

Woensdag 23 februari

JFV Kroegcollege

Op woensdag 23 februari vindt er weer een JFV Kroegcollege plaats in Het Pakhuis. De avond zal gevuld worden met een interessant thema en boeiende sprekers. Houd onze website en social media in de gaten voor het onderwerp van de avond.

Ik wil je graag veel leesplezier wensen bij deze tweede editie van de In Casu en ik hoop je snel weer te zien op onze evenementen!

Hartelijke groet,

Namens het 114e Bestuur van de JFV Groningen,

Margot van der Marck
Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan