JFV Carrière

 

 

 

Lees verder

Al een paar maanden geleden zijn we van start gegaan met het collegejaar. De kerstvakantie, het nieuwe 2022 en ook de tentamenweek staan zelfs alweer om de hoek. Cliché, maar toch een nieuw jaar waarin jij jouw carrière kan laten beginnen dan wel uit kan breiden. JFV Carrière helpt jou graag met het zetten van stappen in de juiste richting.

Skills Week

We blikken terug naar het eerste carrière evenement van dit jaar. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november 2021 organiseerde de Carrièrecommissie de eerste editie van de Skills Week. Deze week stond in het teken van het ontwikkelen van verschillende soft skills die je tijdens en na je studie kunt gebruiken.

De week werd afgetrapt tijdens een openingsborrel in Café de Keyzer. Prof. mr. dr. Kars de Graaf heeft studenten, onder het genot van een drankje, een en ander verteld over het belang van soft skills.

Op dag twee werd een jurisprudentietraining verzorgd door Wolters Kluwer. Hierbij werden belangrijke tips en tricks gegeven over de

zoekmachine Kluwer Navigator. Vervolgens werd er een assessment training verzorgd door Integrand. Veel werkgevers gebruiken een e-assessment als onderdeel van het sollicitatieproces. Studenten hebben op deze wijze een indruk kunnen krijgen van de capaciteiten- en persoonlijkheidstest.

De woensdag stond in het teken van workshops en individuele gesprekken. Verschillende kantoren gaven workshops over het onderwerp solliciteren en belichtten zaken als een sollicitatiebrief, het gesprek, cv’s en een assessment. Daarnaast kregen meerdere studenten de kans om in gesprek te gaan met een recruiter of medewerker van de kantoren.

Op donderdag werd de Running Case georganiseerd. Gedurende deze dag stonden de pleit- en presentatievaardigheden centraal. Een groep studenten heeft eerst een casus over insolventierecht opgelost tijdens een kantoorbezoek bij Dorhout Advocaten. Vervolgens kregen zij in het Provinciehuis de kans om hun pleidooi – onder toeziend oog van een rechter, advocaat en officier van justitie – voor te dragen.

Om de week af te sluiten vond het etiquettediner plaats in ’t Feithhuis. Dit diner werd verzorgd door Damsté advocaten – notarissen. Zij leerden de deelnemers alles omtrent tafelmanieren.

Bedrijven- en Instellingendag

Ons eerstvolgende carrière gerelateerde evenement is de Bedrijven- en Instelingendag. Tijdens deze dag kun je op een laagdrempelige manier in contact komen met meer dan 30 toekomstige werkgevers. Denk hierbij aan advocatenkantoren, maar ook aan overheidsinstellingen of andere bedrijven. Werkgevers uit het hele land reizen af om jou in Groningen te kunnen ontmoeten. Tijdens workshops, een netwerkborrel, kennismakingsdiner en individuele gesprekken kun jij je oriënteren of misschien zelfs een stage binnen slepen. De dag is voor alle jaarlagen interessant. Zelfs als eerstejaarsstudent is een dag als deze belangrijk

om te volgen. Je kan immers niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren voor later. Om die reden organiseren we dan ook een speciale eerstejaarsworkshop. Tijdens deze workshop wordt voorkennis gegeven die je voor de rest van de dag kan gebruiken, zoals een uitleg over verschillende secties binnen een advocatenkantoor.

Bekijken onze website voor meer informatie over zowel de dag zelf als de deelnemende werkgevers.
Aankomende maandag 20 december zal het thema van de dag bekendgemaakt worden én gaan de inschrijvingen open. Houd ons social mediakanalen daarom goed in de gaten!

Thea Vogelzang

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan