Beste lezer,

Lees verder

Eindelijk is de eerste tentamenperiode van 2021 ten einde. De redactieleden zijn in die altijd gespannen tijd niet alleen in hun studieboeken gedoken, maar ook in de wereld van het oorlogsrecht! Een zeer interessante editie met uiteenlopende onderwerpen!

Als we denken aan het oorlogsrecht, denken we natuurlijk gelijk aan de Tweede Wereldoorlog. Na WOII werd er een tijdelijk tribunaal opgezet, heel anders dan hoe vandaag oorlogsmisdaden worden aangepakt. Florien van Opstal vertelt over het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Naast dat we ingaan op het oorlogsrecht wordt er ook gekeken naar het onderwerp terrorisme. Annemiek van ’t Hof legt in het stuk ‘Het kalifaatmeisje, wat bezielde haar’ uit waarom mensen zich aansluiten bij terrorisme.

Wat kan je verder verwachten in deze In Casu? Soner Korucu licht in het Engelstalige artikel over de NAVO toe wat er gebeurt als twee leden in conflict met elkaar komen.

Melissa van der Herberg heeft in deze editie de eer om in gesprek te gaan met een deskundige. In ‘Expert aan het Woord’ een gesprek met dr. André de Hoogh, professor Internationaal en Europees recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarin zeven vragen over geradicaliseerde eenlingen worden beantwoord!

Een enorm conflict tussen twee buurlanden wordt besproken in het stuk van Britt Imholz over het gewapende conflict Nagorno-Karabach op de grens van Oost-Europa en West-Azië.

Als ik aan oorlog denk, denk ik al snel aan grote oorlogen waar mogelijk kernwapens bij worden gebruikt. Waarom bestaan er kernwapens en komen we daar ooit weer vanaf? Marijn Geurts praat je hierover bij.

Ten slotte is er deze editie natuurlijk ook weer een JFV In Casu de Podcast opgenomen! Folktert Venema is al langere tijd werkzaam bij Defensie, docent op de militaire academie en rechter in de militaire kamer. Jelmer Hoekstra en Juliette Huijsmans gaan met hem in gesprek alles over alle ins and outs bij Defensie!

De redactie is met dit nummer 2021 ijzersterk begonnen, een voorbode voor de rest van het jaar! Daar ben ik van overtuigd. Ik wens jullie in 2021 ook weer veel leesplezier toe met de uiteenlopende thema’s van de In Casu!

In Casu Blogs
De In Casu redactie schrijft naast de interessante magazines, ook blogs! Benieuwd? Klik snel op onderstaande titels!

Rianne Bennink

Hoofdredacteur In Casu

In Casu redactie 2020-2021

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan