JFV Katern

Lees verder

Ondanks het coronavirus staat zoals altijd het JFV Katern weer voor je klaar! Hopelijk ben je inmiddels bijgekomen van de tentamens en kan je met frisse energie beginnen aan het derde blok. Hier lees je wat we jou te bieden hebben de komende tijd!

Hopelijk heb je inmiddels mooie cijfers ontvangen en kun je vol goede moed beginnen aan het derde blok van dit collegejaar. Ook dit blok staat de JFV Studiewinkel weer voor je klaar met tal van samenvattingen van Lawbooks en ander studiemateriaal. Daarnaast worden er dit blok ook weer tentamentrainingen van TentamenTrainingen.nl met korting aangeboden. Ondanks dat we een studievereniging zijn heb ik je nog veel meer te vertellen over evenementen die niet studie gerelateerd zijn. Lees snel verder!

Zo is de JFV er ook om met jou te werken aan jouw carrière. Daarom organiseren wij op vrijdag 5 februari Tijdens deze dag kom je in contact met ruim 30 potentiele toekomstige werkgevers. Naast het feit dat je je oriënteert op je loopbaan, komt er ook een bekende misdaadverslaggever spreken. Schrijf je dus snel in! Vervolgens reizen 30 studenten digitaal af naar Brussel. Hier bezoekt deze groep verschillende Europese instanties. De dag wordt digitaal afgesloten onder het genot van een biertje!

Onze International Committee heeft ook zeker niet stil gezeten. Zo hebben zij gisteren een geslaagde editie van de International Pub Quiz georganiseerd. Op vrijdag 19 februari organiseren zij de International Introductioin Activity welke wordt afgesloten met een social. Tijdens deze dag kunnen internationale studenten kennismaken met elkaar en met de JFV!

Ben jij eerstejaars? Dan hebben wij dit blok ook genoeg voor jou in petto! Zo is er op maandag 24 februari het Eerstejaarssymposium. Tijdens deze dag krijg jij als eerstejaarsstudent alle informatie over de verschillende afstudeerrichtingen. Wees hier dus bij zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor het verdere verloop van jouw bachelor! Naast dit informatieve evenement denken wij natuurlijk ook aan jullie sociale behoefte. Daarom organiseert onze Pubcomissie speciaal voor jou de JFV Keyzerspelen. Tijdens deze avond worden jij en je teamgenoten getest op de hoeveelheid (juridische) kennis die jullie bezitten. Onder het genot van een borrel strijden de verschillende teams voor de felbegeerde Keyzerspelen-trofee!

Dit was slechts een greep uit alle evenementen die de JFV jou dit blok te bieden heeft! Zo organiseert onze Symposiumcommissie op donderdag 4 maart het JFV Symposium met als thema “Advocaat van de duivel”. Tijdens dit symposium vertellen experts over de ethische aspecten van het juridische werkveld. Daarnaast wordt er in de week van maandag 8 t/m vrijdag 12 maart weer een nieuwe Dagexcursie georganiseerd door onze Excursiecommissie. Tijdens deze dag bezoek je samen met een aantal medestudenten een kantoor of instantie. De precieze invulling van de dag wordt binnenkort bekend gemaakt dus houd onze website en socials in de gaten!

Ik hoop jullie allemaal snel te zien tijdens een van de bovenstaande activiteiten!

Hartelijke groet,
Namens het 113e Bestuur van de JFV,

Lynn Brouwer

Upcoming events

Maandag 1 februari
International Pub Quiz
Op maandag 1 februari organiseert de International Committee een digitale Pub Quiz! Tijdens deze avond komen de meest uiteenlopende onderdelen voorbij.  De quiz wordt live uitgezonden via Zoom!

Vrijdag 5 februari
Bedrijven- en Instellingendag
Vind jouw toekomstige werkgever tussen de ruim 30 deelnemende kantoren, bedrijven en instellingen. “What’s Next? Wellicht sleep je op deze dag je stage of werkstudentschap binnen! Je kan je tot en met 3 februari aanmelden. Ga voor meer informatie naar onze site.

Maandag 8 februari
Online Carnavals Bingo
Tijdens de Online Carnavals Bingo kan je (digitaal) een biertje drinken met jou studiegenoten. Onder het genot van een drankje kan je luisteren naar de leukste carnavalshits! Hoe dan ook wordt het een gezellige avond dus houd deze avond vrij in je agenda!

Donderdag 11 februari
Digitale Buitenlandse Reis
Op donderdag 11 februari vindt de digitale buitenlandse reis plaats! Reis met een groep enthousiaste studenten digitaal af naar Europese instanties en een advocatenkantoor in Brussel met als afsluiting een gezellige activiteit. Aanmelden kan binnenkort via onze website!

Maandag 15 februari
Deadline bestuurssollicitaties 
Interesse in een bestuursjaar bij de JFV? Solliciteer dan vóór 12.00 uur 15 februari via de website. Ben je benieuwd hoe leuk en uitdagend zo’n jaar is of wil je misschien meer weten over elke functie? Lees dan onze informatiebrochure of stel je vragen via [email protected].

Woensdag 17 februari
BAANBREAKING Career Event
Tijdens het BAANBREAKING Career Event vertellen alumni jou over hun werk en de weg die zij hebben bewandeld om daar te komen. Tijdens het event is er veel gelegenheid om vragen te stellen. Elke BAANBREAKING heeft haar eigen invalshoek. Deze editie focust zich op werken bij de overheid.

Vrijdag 19 februari
International Introduction Activity & Social
De International Committee organiseert op deze dag een leuke activiteit waarbij internationale studenten kennis kunnen maken met elkaar, maar ook met de JFV. De dag staat voornamelijk in het teken van gezelligheid!

Maandag 24 februari
Eerstejaarssymposium 
Aan het einde van het studiejaar moeten alle eerstejaarsstudenten hun afstudeerrichting kiezen. Deze keuze kan erg lastig zijn! Daarom organiseert de Eerstejaarscommissie in samenwerking met de Faculteit Rechtsgeleerdheid het Eerstejaarssymposium. Hier zal over alle richtingen verteld worden en kun jij al je vragen stellen!

Maandag 1 maart
JFV Keyzerspelen
Tijdens deze avond worden jij en je teamgenoten getest op de hoeveelheid (juridische) kennis die jullie bezitten. Onder het genot van een borrel strijden de verschillende teams voor de felbegeerde Keyzerspelen-trofee! Daarnaast wordt het Kandidaatsbestuur gepresenteerd, dus dit wil je niet missen!

Donderdag 4 maart
JFV Symposium
Je krijgt als rechtenstudent vaak te horen: “Oh, jij gaat dus later criminelen verdedigen?” Nu weet je als rechtenstudent dat de vork niet helemaal zo in steel steekt. Benieuwd hoe experts uit het werkveld hier mee om gaan? Op donderdag 4 maart 2021 vindt het JFV Symposium plaats met als thema: “Advocaat van de duivel”. Tijdens dit symposium wordt er onder meer verteld over de ethische aspecten van het juridische werkveld.

Maandag 8 t/m vrijdag 12 maart
Dagexcursie
Begin maart organiseert de Excursiecommissie weer een interessante Dagexcursie. Tijdens deze dag bezoek je samen met je medestudenten een instantie of kantoor. De precieze invulling van de dag wordt binnenkort bekend gemaakt dus houd onze website en socials in de gaten!

Maandag 17 maart
JFV Open Dag & Commissiesollicitaties open
Ben jij benieuwd naar de verschillende commissies die de JFV te bieden heeft? Kom dan langs op de JFV Open Dag! Tijdens deze dag kun je kennismaken met de commissies van de JFV en al jouw vragen stellen over deze commissies. De sollicitaties voor deze commissies openen dan ook direct. Mocht je dus graag een commissie willen doen bij de JFV dan raad ik je zeker aan om hier langs te komen en te solliciteren via de website!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan