JFV Carrière

Lees verder

BEDRIJVEN- EN INSTELLINGENDAG
Op vrijdag 5 februari vindt de jaarlijkse Bedrijven- en Instellingendag plaats met als thema ‘What’s Next?’. Je maakt gedurende je studie namelijk verschillende keuzes. Zo heb je in je eerste studiejaar een afstudeerrichting gekozen en ben je op dit moment misschien wel op zoek naar een stage. Dit jaar ziet de Bedrijven- en Instellingendag er anders uit dan normaal. De BID wordt geheel digitaal vormgegeven. Dit mag natuurlijk de pret niet drukken, want dit evenement blijft het ideale moment om op een laagdrempelige manier in contact komen met meer dan 30 juridische werkgevers! Denk hierbij aan advocatenkantoren, maar ook aan overheidsinstellingen of andere bedrijven.
De dag vangt aan met een plenair gedeelte die je middels een livestream kunt volgen. Hier zal dagvoorzitter Willemijn Bos het programma openen. Vervolgens zal na lang wachten de identiteit van onze veelbelovende spreker onthuld worden. Deze bekende misdaadverslaggever zal in zijn lezing vertellen over zijn veelzijdige loopbaan. Vanaf de start van het plenair gedeelte is er de mogelijkheid om digitaal vragen in te sturen. Deze vragen zullen de sprekers na afloop van het plenair gedeelte behandelen. Na dit interessante plenaire gedeelte zullen de workshops plaatsvinden. Hier krijg je de kans om op een (gedeeltelijk) interactieve manier een potentiële werkgever te ontmoeten. Een aantal van deze werkgevers reizen vanuit het hele land speciaal af een workshop middels een livestream te geven vanuit een ontzettend gave locatie: Forum Groningen!

Na de eerste workshopronde zal de lunchpauze plaatsvinden. In deze pauze is er eveneens de mogelijkheid om in persoonlijk contact te komen met een kantoor, bedrijf of instelling tijdens een individueel gesprek. Na de lunch zullen de workshoprondes worden voortgezet waar je verder kennis kunt maken met kantoren. De dag eindigen we met een netwerkborrel op de banenmarkt waar meer dan 30 werkgevers bereid zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Onder het genot van een borrel kun jij op een informele wijze kennismaken met potentiële werkgevers.
Ben je eerstejaars? Dan kun jij je opgeven voor de eerstejaarsworkshop. Tijdens deze workshop gegeven door het noordelijke kantoor Trip Advocaten en Notarissen wordt uitleg gegeven over de verschillende secties binnen een advocatenkantoor of over een advocaat-stage. Hiermee willen we je wat voorkennis geven die je de rest van de dag kunt gebruiken. Bekijk onze website voor meer informatie over de deelnemende werkgevers en om je in te schrijven.

ALUMNI VRAGENBANK BANENMARKT
Naast het grote aanbod aan kantoren, bedrijven en instellingen tijdens de banenmarkt zijn ook alumni van de JFV Groningen aanwezig! Zij staan tijdens de banenmarkt paraat om al jullie vragen te beantwoorden en jullie carrièretips te geven. Krijg op een laagdrempelige manier inside tips over hoe je een stageplekje moet verzekeren! Schroom dus niet om gebruik te maken van ons netwerk van alumni, ze helpen je namelijk graag.

MY CAREER
Hoe kom je erachter bij welk kantoor jij het liefst een workshop zou willen volgen of met wie je in contact wil komen? Hiervoor heeft de JFV MyCareer ontwikkeld. Dit is een matchingsysteem dat jou helpt om uit te vinden welke werkgever bij je past. Dit systeem werkt als volgt. Je vult een lijst in over jouw eigen competenties en over wat jij zoekt in een werkgever. Als jij bijvoorbeeld een juridische bijbaan hebt of stage hebt gelopen kan dit allemaal meespelen. Verder kun je bijvoorbeeld aangeven in welke rechtsgebieden je interesse hebt en of je liever bij een groot of juist iets kleiner kantoor werkt. Wanneer je alles hebt aangevinkt rolt er een top 3 uit het systeem. Van deze drie kantoren kun je meteen zien welke vacatures of stageplekken er openstaan en of zij nog evenementen aanbieden speciaal voor jou. Met MyCareer kun je dus makkelijk ontdekken welke werkgever bij je past! Ook niet onbelangrijk: wanneer je jouw profiel compleet hebt gemaakt kun je bovendien met korting naar de Bedrijven- en Instellingendag!

Katja Lenting
Commissaris Carrière

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan