JFV Katern In Casu Januari 2016

Melcher Frankema – Voorzitter JFV Groningen

Lees verder

Een spoedoverleg in een bovengrondse bunker. Een schuilende soldaat die contact probeert te maken met het thuisfront. De prijswinnende fotoreportage van Eddy van Wessel vertelt het verhaal van Iraaks-Koerdische Peshmerga-strijders en Yezidische milities die in Irak strijden tegen de terreur van de Islamitische Staat. Van Wessel zet dagelijks zijn leven op het spel om dit soort fotoreportages te maken. Waarom hij dit doet? Omdat volgens hem alle verhalen verteld moeten worden. Hij noemt het zijn plicht.

De In Casu-redactie voelt blijkbaar een zelfde soort plicht. Het maakt mij trots dat de redactie via dit themanummer de verhalen rond het thema ‘terreur’ met ons deelt.

Tussen de toch nogal beladen onderwerpen in deze editie van het In Casu Magazine is aan mij de wat luchtigere taak om met jou terug te blikken en vooruit te kijken naar de belangrijkste activiteiten van de JFV. De wereld draait door, zullen we maar zeggen…

Groninger Juristen Congres over gaswinning

Donderdag 3 december was het dan zover: het veelbesproken Groninger Juristen Congres over de gaswinning en aardbevingen in onze provincie.

Veelbesproken door het onderwerp, veelbesproken door het sprekersgewicht en veelbesproken door de twee unieke decors van dit congres. De prachtige oude zalen van het provinciehuis en de interactieve workshops zorgden voor een fantastisch middagprogramma. Een gezellig diner, de imposante Martinikerk, een spannend gesprek tussen een vertegenwoordiger van de NAM, advocaten van gedupeerden, onze eigen prof. Brouwer, de studenten, andere juristen, stadjers en ommelanders in de zaal (een primeur!) en een leuke borrel (in de kerk) mét speciaalbier gaven kleur aan een onvergetelijk avondprogramma. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het Dagblad van het Noorden en Radio Noord dit evenement niet zomaar aan zich voorbij hebben laten gaan.

Vrijdag 12 februari: De Bedrijven- en Instellingendag

Natuurlijk weet je dat je in je studententijd alvast aan je toekomst moet denken. Natuurlijk weet je dat je daar niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Natuurlijk weet je dat de JFV jou daar een handje mee kan helpen. Dan is het nu tijd voor actie! Op vrijdag 12 februari 2016 organiseert de JFV voor de 25e keer de Bedrijven- en  Instellingendag (BID). We  trappen de dag af met een plenair gedeelte waarin, Tweede Kamerlid Fred Teeven, Director Corporate Legal and Tax van PGGM Max Hübner en de voormalig voorzitter van de KNVB Henk Kesler, jou onder het dagvoorzitterschap van voormalig Head Legal Affairs Christiaan Bramer jou proberen te inspireren na te denken over je toekomst. Daarna mag je zelf ontdekken wat bij jou past. Door middel van workshops zullen verschillende kantoren, bedrijven en instellingen zichzelf presenteren aan kleine groepen studenten.

Na de workshops is het tijd om op informele wijze kennis te maken met de aanwezige kantoren, bedrijven en instellingen op de banenmarkt. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een goede lunch en een uitgebreide borrel.

De Bedrijven- en Instellingendag 2016: YOUR KICKOFF.
inschrijven

Symposium over de vluchtelingenproblematiek

De collegecommissie van de JFV is op dit moment bezig met de organisatie van een symposium over vluchtelingen in Nederland als gevolg van de situatie in Noord-Afrika. Daar zullen sprekers vanuit verschillende invalshoeken hun verhaal vertellen over de problematiek rondom vluchtelingen. Nieuwsgierig naar het echte (genuanceerde juridische) verhaal? Het symposium is op donderdag 3 maart. Houd onze facebookpagina in de gaten!

Gezocht: nieuw Bestuur

Terwijl ik dit JFV Katern aan schrijven ben, besef ik me dat ik hierna nog maar twee stukjes mag schrijven voor dit online magazine. Zeker is dat ik tijdens de ALV op 23 mei, samen met de anderen van mijn bestuur, ontheven wordt van mijn functie als bestuurder van de JFV. Nog niet zeker is wie onze opvolgers worden. Misschien jij? Voor meer informatie én om je sollicitatie in te sturen: Klik hier.

Reminder: Aankomende maandag
(1 februari) houden we een Algemene
ledenborrel in Café de Keyzer! Tot snel!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan