Dagvoorzitter en sprekers
Lees verder

Spreker: Aaron Mirck

Aaron Mirck is schrijver en TEDx-spreker over technologie. Zijn missie is om de technologie begrijpbaar te maken voor het grote publiek en ervoor te zorgen dat we nog slimmer omgaan met technologie. Daarom schrijft hij met regelmaat opiniestukken voor media als NRC, Volkskrant, Parool en Telegraaf. Hij publiceerde Niet appen tijdens het eten, een gids voor digitale etiquette en Dit algoritme deugt niet, een dichtbundel over AI. 30 mei komt zijn volgende boek uit: AI, voorbij de hype. Eerder gaf Mirck lezingen bij organisaties als De Balie, Pakhuis de Zwijger, Felix Meritis, Randstad, Samsung, Pathé, Binnenlandse Zaken, Openbaar Ministerie, CM.com en Achmea Interpolis.

Wist je dat elke vraag aan ChatGPT voor evenveel CO2-uitstoot zorgt als de productie van een plastic tasje? Sommigen waarschuwen dat we bang moeten zijn voor AI, omdat de technologie het voortbestaan van de mens bedreigt. Maar hoe zit het echt met het risico van AI? Hoe ga je slim met AI-tools aan de gang? En ook belangrijk: wanneer kan je ze beter niet gebruiken? In deze keynote neemt Aaron Mirck je mee voorbij de hype van AI – en leert je hoe het echt zit met AI.

Dagvoorzitter: Gerard Ritsema van Eck

Mijn werk richt zich op de rol die opkomende surveillance technologieën spelen bij de vrije uitoefening van mensenrechten in openbare ruimtes. Ik richt mij op het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Als zodanig ben ik betrokken bij het onderzoeksproject SMiLES (Shard Connectivity in Mobility and Logistics Enable Sustainability).

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan