Masterclassronde II
Lees verder

Rabobank

Artificial Intelligence binnen een bedrijf als Rabobank met kansen, risico’s en (aanstaande) Europese wetgeving voor regulering van Artificial Intelligence.

Martijn Duijvestijn

Werkzaam bij Rabobank Legal als (Senior) Legal Counsel sinds januari 2017. Aandachtsgebieden zijn Contracting & IT en Artificial Intelligence. Achtergrond en studietijd genoten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Financieel Recht en Ondernemingsrecht masters).

Lotte Hageman

Werkzaam bij Rabobank Advocaten als advocaat medewerker. Werkzaam bij Rabobank sinds 2016. Aandachtsgebieden hebben hoofdzakelijk betrekking op het algemeen verbintenissenrecht, verzekeringsrecht en de wet op het financieel toezicht. Achtergrond en studietijd genoten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Universiteit van Amsterdam (UvA).

Kennedy van der Laan

Gedurende deze masterclass brengen we die stoffige wettenbundels in de praktijk en duiken we in een onderwerp dat tijdens de studie vaak onderbelicht blijft terwijl het de dagelijkse praktijk van de advocatuur betreft: contracteren. Met de komst van steeds geavanceerdere AI-applicaties zoals Microsoft Copilot en ChatGPT zal het gebruik van AI in de dagelijkse praktijk steeds verder toenemen. Het is dan ook onvermijdelijk dat in de toekomst in toenemende mate over AI gecontracteerd zal worden. Wat zijn dan zaken die je moet regelen en hoe schrijf je dat op? En: kunnen we die bepalingen niet gewoon door AI laten schrijven (en zijn advocaten straks niet meer nodig)?

Arnoud de Boer en Rowan Berg

Beiden werkzaam als advocaat in het IT-team van Kennedy Van der Laan en houden zich bezig het met adviseren, procederen en onderhandelen over IT. Arnoud heeft de bachelors Criminologie en Rechten en daarna de masters Privaatrecht en Opsporingscriminologie afgerond (Erasmus Rotterdam en VU Amsterdam). Gedurende zijn master heeft Arnoud ook vakken gevolgd op het gebied van IT en privacy. Naast zijn studie heeft Arnoud opgedaan in de advocatuur en was hij ook voorzitter van de juridische Honours vereniging. Na zijn studie heeft Arnoud eerst ervaring opgedaan als contractbeheerder bij de gemeente Rotterdam, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur. Rowan heeft na haar bachelor Politicologie (Leiden), de bachelor Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Tijdens die bachelor heeft zij ook vakken gevolgd op het gebied van IT-recht, waarna zij (cum laude) de master Rechtsgeleerdheid (specialisatie Internet, Intellectuele eigendom en ICT) aan de VU Amsterdam heeft afgerond. Gedurende haar studie heeft Rowan meerdere stages gelopen bij grote en kleine kantoren op het gebied van IT, intellectuele eigendom en privacy.

Lotte Smit

Interim corporate recruiter. Na een master Labour Law & Employment Relations (Tilburg University) is ze in de HR-wereld aan de slag gegaan als HR Interim Professional en zit ze nu op opdracht bij Kennedy Van der Laan.

.

 

Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI)

Brainstormen! Samen met de groep gaan we kijken naar hoe AI juist wel óf niet kan bijdragen in het juridische domein. Het is aan de groep om met ideeën te komen waar we AI voor kunnen gebruiken in het juridische domein. Vervolgens gaan we kritisch kijken naar die ideeën. Is AI wel het juiste middel? Is het überhaupt mogelijk, uitvoerbaar en/of rendabel? Tot slot, als we een idee gaan verwezenlijken, waar moet je dan op letten tijdens de ontwikkeling en gebruik? De workshop zal met energie gegeven worden en zal ruimte geven aan discussies en kritisch nadenken.

Tim van den Belt

Tim van den Belt is werkzaam als adviseur strategie bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Daar werkt hij vooral aan het AI-Programma om AI-toezicht in te richten in Nederland en Europa. Zo is hij betrokken bij de werkgroep met alle Nederlandse toezichthouders voor AI en werkt hij mee aan de samenwerking tussen de RDI, Europese Commissie en UNESCO voor toezicht op AI. Door zijn juridische (IT-Recht) en technische (software engineering) achtergrond kent hij het speelveld van AI geen geheimen voor hem. Tim is alumnus bij zowel LISA (masterclass & 6 jaar websitecie) alsook de JFV (In Casu). Ook heeft hij onderzoek gedaan met AI naar de complexiteit van de (Nederlandse) wetgeving. Een publicatie daarover is te vinden onder de titel “Measuring the Complexity of Dutch Legislation”, binnenkort wordt een tweede paper gepubliceerd.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan