Panel
Lees verder

Lucas M. Haitsma

Lucas M. Haitsma is als promovendus verbonden aan de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht & Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen zijn onderzoek richt Lucas zich op het recht op non-discriminatie en het tegengaan van algoritmische discriminatie door toezicht- en handhavingsorganisaties.

Tim van den Belt

Tim van den Belt is werkzaam als adviseur strategie bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Daar werkt hij vooral aan het AI-Programma om AI-toezicht in te richten in Nederland en Europa. Zo is hij betrokken bij de werkgroep met alle Nederlandse toezichthouders voor AI en werkt hij mee aan de samenwerking tussen de RDI, Europese Commissie en UNESCO voor toezicht op AI. Door zijn juridische (IT-Recht) en technische (software engineering) achtergrond kent hij het speelveld van AI geen geheimen voor hem. Tim is alumnus bij zowel LISA (masterclass & 6 jaar websitecie) alsook de JFV (In Casu). Ook heeft hij onderzoek gedaan met AI naar de complexiteit van de (Nederlandse) wetgeving. Een publicatie daarover is te vinden onder de titel “Measuring the Complexity of Dutch Legislation”, binnenkort wordt een tweede paper gepubliceerd.

Aline Klingenberg

Aline Klingenberg is hoogleraar in Onderwijsinnovatie, datadelen en communicatierecht. Zij leidt de IT-recht sectie, die de bachelor en master IT-recht verzorgt. Zij heeft uitgebreide ervaring in het onderwijs in recht en techniek, en dan met name op het gebied van Privacy en Gegevensbescherming. Hierover publiceert zij ook. Verder is zij betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten zoals het SMILES-project en bij een project over Learning Analytics.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan