Workshops

Kantoren

Lees verder

14.15 uur – 15.15 uur: Workshopronde I
15.30 uur – 16.30 uur: Workshopronde II

 

 PlasBossinade advocaten en notarissen verzorgt een workshop over fraudezaken en terrorisme.
De Haan Advocaten & Notarissen verzorgt een workshop in het kader van opsporing in het strafrecht.
Eversheds verzorgt een workshop over civielrechtelijke consequenties van het staan op een terrorismelijst.
PlasBossinade advocaten en notarissen

Workshop – Fraudezaken en terrorisme
Fraudezaken zijn er in alle soorten en maten en fraude wordt binnen alle geledingen van de maatschappij gepleegd. Denk aan een stelende medewerker van een bedrijf of een frauderende penningmeester van een sportvereniging. De kranten staan er bol van. Tijdens mijn workshop besteed ik aandacht aan de verschillende vormen van fraude die bestaan, maar vooral ga ik in op het hoe en waarom van fraude. Hoe komt iemand er toe om fraude te plegen? Welke overwegingen spelen daarbij in de praktijk een rol? Ook ga ik in op de situatie nadat iemand is gesnapt. Wat voor consequenties heeft dat voor deze persoon? En welke rol speelt de media daarbij?

Mr. Paulien Waninge
Dreigt een discussie met de Belastingdienst uit de hand te lopen? Of heeft de FIOD-ECD zich bij een organisatie gemeld? Paulien Waninge, advocaat-belastingkundige, is een ervaren en oplossingsgerichte gids in het doolhof van het (formele) belastingrecht, insolventierecht en strafrecht.  Ze heeft fiscaal recht (2000-2004) en notarieel recht (2004-2006) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder heeft ze van 2011 tot 2012 een post-academische opleiding Insolventierecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en een Insolad/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht gevolgd.

Paulien is tevens auteur bij SDE voor de Fiscale encyclopedie Nederlandse Documentaire Fiscaal Recht, plaatsvervangend lid van de bezwaarschriftcommissie van SNN en lid bij de Raad van Toezicht Exploitatiestichting Westerholm/Rikkers-Lubbers.

paulien-waninge-5634
Paulien Waninge

De Haan Advocaten & Notarissen

Workshop – Opsporing in het strafrecht
Mr. Maartje Schaap en mr. Meike Lubbers zullen iets vertellen over de opsporing in het strafrecht, het redelijk vermoeden van schuld en de dwangmiddelen die ingezet kunnen worden (ook in geval van verdenking van een terrorisme delict).

Sprekers
Maartje Schaap is strafrechtadvocaat en aspirant – partner bij De Haan Advocaten & Notarissen. Maartje studeerde rechten in Groningen en is afgestudeerd in zowel strafrecht als privaatrecht. Ze heeft zich daarna gespecialiseerd in het strafrecht aan het Pompe Instituut. Maartje is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA).

Meike is een kritische advocaat die analytisch en juridisch sterk is en een zaak tot op de bodem uitzoekt. Ze knokt voor haar cliënten en werkt met de cliënt samen om tot het beste resultaat te komen. Tijdens haar studie liep ze stage bij verschillende gerenommeerde strafrechtkantoren en voordat ze in 2015 werd beëdigd als advocaat, verbleef ze zes maanden in de Verenigde Staten om daar te werken bij de Federal Public Defender in Nashville (Tennessee). Na haar studie werkte zij enige tijd voor het Openbaar Ministerie waarna zij in 2014 de overstap maakte naar De Haan Advocaten & Notarissen.

schaap-maartje-portret lubbers-meike-portret
Links: Maartje Schaap; Rechts: Meike Lubbers

Eversheds

Workshop – Civielrechtelijke consequenties van het staan op een terrorismelijst
Wat zijn de (civielrechtelijke) gevolgen voor personen en/of ondernemingen indien zij op een (inter)nationale sanctie- en/of terrorismelijst terechtkomen? Dat is de overkoepelende vraag die tijdens de workshop van Eversheds wordt behandeld.

Sprekers
Matthijs Bolkenstein (partner) en Lucas Lustermans (senior associate) zullen de verschillende (civielrechtelijke) aspecten van deze vraag met jullie bespreken. Zij zijn beide werkzaam in het Banking & Finance team van Eversheds. Uiteraard is er naast het thema ruimte om meer te weten te komen over de dagelijkse werkzaamheden van de advocaten bij Eversheds.

Het Banking & Finance team heeft een internationaal en divers karakter. Matthijs en Lucas adviseren en begeleiden zowel (buitenlandse) banken, multinationals en investeringsmaatschappijen, alsmede innovatie startups in de FinTech-sector. Het Banking & Finance team neemt een belangrijke plaats in binnen Eversheds. Dit wordt onderstreept door de internationale erkenning die zij krijgen in de Legal 500 en Chambers rankings.

mbolkenstein llustermans
Links: Matthijs Bolkenstein; Rechts: Lucas Lustermans

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan