Kantoorbezoek

Loyens & Loeff, BarentsKrans Advocaten en Notarissen

Lees verder

Op donderdag 2 maart brachten we een bezoek aan Loyens & Loeff en donderdag 9 maart bezochten we BarentsKrans Advocaten en Notarissen

Loyens & Loeff
Op donderdag 2 maart 2017 zijn wij met de lex groep richting Rotterdam vertrokken. Het kantoorbezoek van Loyens & Loeff stond op de planning. Dit kantoorbezoek hadden we samen met het SGOR. Na een reis van bijna drie uur werden we eerst ontvangen met koffie en thee. Vervolgens kregen we een praatje van de recruiter, één van de partners en twee advocaten. Er is veel verteld over de Loyens & Loeff Academy waar de advocaat-stagiairs naartoe gaan. Ze doen  ook veel aan teambuilding, door o.a. sportevenementen te organiseren. Daarnaast wilden ze ons enthousiast maken voor de Loyens & Loeff summer course van 10 tot 14 juli, waar je een stage kunt winnen. Zo leer je op intensieve wijze het kantoor goed kennen. Na de verschillende praatjes deden we een quiz die voornamelijk over ondernemingsrecht ging. Dit was best pittig en leverde dus ook hilarische antwoorden op. Vragen over due diligence onderzoeken en aandelen overdracht waren toch nog net iets te lastig voor  voor de meeste bachelor studenten. Gelukkig was het voor veel studenten van het SGOR wel goed te doen. De beste vijf studenten wonnen een Loyens & Loeff selfie stick. Na de quiz was de borrel. Veel advocaten van het kantoor kwamen even borrelen.

Wist je trouwens dat ze Brugse zot op de tap hebben? Een heerlijk Belgisch speciaal biertje. Het was een gezellige middag, helaas verliep de terugreis voor sommigen wat minder soepel. Een aantal van ons hebben de trein voor hun neus zien weg rijden, terwijl dit de laatste was die richting Groningen ging vanwege een wisselstoring. Uiteindelijk zijn ze toch nog rond 3 uur in de nacht in Groningen aan gekomen. Al met al was het toch een hele leuke, leerzame middag. De grote kantoorbezoeken maken toch altijd wel veel indruk. En het beviel ons ook erg goed om nog kantoorbezoeken te hebben na de reis aangezien je elkaar dan als groep echt goed kent.

 

BarentsKrans
Op een prachtige zonnige winterdag vertrok de LEX-groep naar Den Haag om daar een bezoek te brengen aan het statige advocaten- en notariskantoor BarentsKrans.
Dit zou ons laatste kantoorbezoek als groep betekenen. Het kantoor kenmerkt zich onder andere door zijn Litigation en Intellectuele Eigendomspraktijk: erg leuk, aangezien het merendeel van onze groep voor de richting IT-Recht heeft gekozen. Het pand aan het Lange Voorhout is om over naar huis te schrijven. Dichtbij het Binnenhof heeft dit kantoor een prominente positie in het centrum van Den Haag.

Na een warm welkom met een kop koffie was het tijd om ons inhoudelijk bezig te houden. Er stond ons een pleittraining te wachten, die niet zozeer inhoudelijk, maar vooral ook vormtechnisch een erg goede voorbereiding bleek voor het vak Studentenrechtbank dat velen van ons staat te wachten in het vierde blok. Na een plenair gedeelte, waarin we onder andere hebben gekeken naar de vorm en houding van diverse prominente sprekers, werd het tijd om de theorie in de praktijk te brengen. Hiertoe kregen we stellingen waarbij het de bedoeling was dat telkens één van ons voor de stelling was, en de ander tegen. Het ging dus niet om juridische stellingen, maar om alledaagse vraagstukken, zoals: “Italië is een beter vakantieland dan Frankrijk.”Dit werd gedaan opdat er meer kon worden gelet op de manier van spreken en overtuigingskracht. De sprekers zetten zich goed in en kregen hier dan ook veel lof voor.

Al met al was het een erg leuke, interactieve middag met enthousiaste advocaten als begeleiders. Na afronding van de training kregen we nog een rondleiding, waarna het tijd was voor een welverdiende borrel. Dit was vooral erg leuk omdat de borrel druk bezocht werd door advocaten en notarissen van het kantoor, waardoor je alle mogelijkheid had om vragen te stellen. Toen het tijd was om afscheid te nemen, werden we tot slot nog blij gemaakt met een leuke goodiebag! Erg fijn, omdat ons nog een lange treinreis stond te wachten naar het mooie Groningen. We kijken met een brede glimlach terug op een prachtige reeks kantoorbezoeken!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan