Beste lezer

Lees verder

Iedereen kent de verhalen over Amerikanen die grote bedrijven sue-en voor een te hete kop koffie.  Of een kat die doodgaat als je hem in een magnetron stopt. Iedereen weet ook dat het met die claimcultuur in Nederland wel meevalt, maar hoe groot is dat verschil nu echt?

Vanuit verschillende hoeken gaan we in deze In Casu in op het aansprakelijkheidsrecht. Met heel interessante cases.

Wie had bijvoorbeeld gedacht dat de aloude Kelderluikcriteria terugkwamen in een zaak over een escape room? En dan het verhaal over een notaris die een ‘staatsgeheim’ bewaarde, maar wel heel naïef bleek te zijn. Hoe zit het met productaansprakelijkheid van zelfrijdende auto’s?

Wie is er aansprakelijk voor rellende voetbalhooligans? Hoe is de aansprakelijkheid van bestuurders geregeld? Kan die worden verzekerd? Daarnaast krijg je een inkijkje in de al tientallen jaren durende zaak naar aanleiding van de dramatische treinkaping bij De Punt in 1977.

Beroepsaansprakelijkheid, letselschade, bestuurdersaansprakelijkheid, noem maar op. Voor ieder wat wils.

De winnaar van de quiz van de vorige editie is Marja ten Bruggencate, gefeliciteerd! Ook deze keer kan er door het invullen van de quiz kans worden gemaakt op een capitacursus t.w.v. € 119,-.

Veel leesplezier!

Eva Peeters en Edwin Siebert
Eindredacteuren In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan