JFV Katern

Lees verder

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist schadevrij het JFV katern bereikt en je bent in het afgelopen halfuur een stuk wijzer geworden met betrekking tot aansprakelijkheid. Ongelukken zitten in een klein hoekje maar ik kan gelukkig nog stellen dat ik nog nooit aansprakelijk ben gesteld. Met uitzondering natuurlijk van die paar nare kanskaarten uit Monopoly!

Afgelopen periode stond er weer genoeg op het programma bij de JFV. De eerste week na de tentamens werd meteen afgetrapt met een Algemene Ledenborrel. Overduidelijk was dat het alweer een tijdje geleden was dat deze had plaatsgevonden want niemand hield zich in! Dat beloofd nog wat voor de twee borrels die nog op de planning staan.

Vrijdag 10 februari, dé grote dag: De Bedrijven- en Instellingendag. Een ontzettend geslaagd evenement dat helemaal in het teken stond van joúw succes! Zo’n 30 advocatenkantoren gave acte de présence en de dag werd afgesloten met een afterparty in ’t Golden Fust. Niet aanwezig maar toch benieuwd? De aftermovie bekijk je hiernaast! Lijkt het je daarnaast wat om deze dag volgend jaar te organiseren? Solliciteer dan voor de Bedrijven- en Instellingendagcommissie.

Meteen de dag hierop was het voor 30 JFV leden ein-de-lijk zover: de Legal Experience naar Ho Chi Minh stad! ‘What happens in Ho Chi Minh stays in Ho Chi Minh’ maar van horen zeggen was het een once in a lifetime (legal) experience!

Sowieso stond februari in het teken van reisjes. Zo vond ook de jaarlijkse Brussel/Leuven-reis plaats en vertrokken er zo’n 40 leden naar het zonovergoten Saint Francois Longchamp om de boel eens flink wakker te schudden. Dat hebben we dan ook geweten! Na een week vol zon, sneeuw, skiën en apres-ski keerde iedereen moe maar voldaan weer richting het mooie Groningen.

In Groningen was het namelijk alweer tijd voor het jaarlijks terugkerende symposium. Dit jaar stond het symposium in het teken van drugs. Zelfs Vera Bergkamp, initiatiefnemer van de wietwet, maakte een gaatje in haar agenda vrij tijdens de drukke campagnetijd om te spreken over het huidige en toekomstige gedoogbeleid in Nederland. Een interessant evenement op een minstens zo interessante locatie, de watertoren in Groningen!

Ook voor de komende periode staan er nog genoeg interessante evenementen op de planning! Gelukkig is de sneeuw al lang en breed gesmolten en beginnen de vogeltjes te fluiten. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik raak al een beetje in de festivalstemming van dit lenteweer dat af en toe om de hoek komt kijken! Helaas nog twee maandjes geduld… Zet jezelf hier alvast op aanwezig en blijf op de hoogte van het JFVestival!

Upcoming events

Dinsdag 18 april
13:00 uur
Skillsevent
Congres- en vergadercentrum Het Kasteel
Skillsevent: ‘Solliciteren op niveau’! Tijdens deze middag leer je allerhande vaardigheden met betrekking tot het sollicitatieproces. Van de sollicitatiebrief tot en met hét gesprek. Daarnaast is er zelfs de mogelijkheid om onder begeleiding van een professioneel bureau een assessmenttraining te volgen en kun je je opgeven voor een individueel gesprek met een van de deelnemende kantoren. Meer informatie vind je hier!

Woensdag 19 april
17:00-19:00 uur
JFV Lecture
De Drie Gezusters
What do you know about abortion law? Are you pro or against abortion? During the JFV Lecture Lucia Berro Pizzarossa will give a lecture about abortion law. Keep an eye out on the website to reserve a seat for the lecture. The lecture is open for both international and Dutch law students. More information? Click here.

Maandag 24 april
19:00/22:00 uur
International pubquiz + Algemene Ledenborrel
Café de Keyzer
On Monday the 24th of April student scan test their general knowledge whilst drinking beer and wine for just €1,- during the International pubquiz. The subscriptions will open in a few weeks. The pubquiz is open for both Dutch and international students. After the pubquiz there will be a ‘Algemene Ledenborrel’ in Café de Keyzer!

Dinsdag 25 april
09:00 uur
JFV CB Eerstejaarsdag
Den Haag
Ben jij eerstejaars rechtenstudent en wil je een kijkje in de keuken nemen bij een advocatenkantoor in het westen van het land? Geef je dan binnenkort op voor de JFV CB Eerstejaarsdag. Tijdens de eerstejaarsdag zul je afreizen naar Den Haag en een bezoek brengen aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. De inschrijvingen openen binnenkort op www.carriereboard.nl.

JFV Commissiesollicitaties
Wil jij je volgend jaar een jaar lang inzetten voor een van de vele commissies die de JFV rijk is en een geweldig jaar beleven als actief lid bij de JFV? Solliciteer dan voor 30 april 2017 voor een commissiejaar bij de JFV en wie weet organiseer jij volgend jaar de Bedrijven- en Instellingendag of het Rechten Introductiekamp. Meer informatie over verschillende commissies vind je hier.

Batavierenrace
Sportieve leden opgelet! Voor het derde jaar op rij doet de JFV mee met hét sportiefste studentenevenement van Europa: de Batavierenrace. Doe mee met ons team tijdens het weekend van 28 t/m 30 april door je in te schrijven via deze link!
P.S. De Batavierenrace wordt afgesloten met het grootste studentenfeest van Europa!

Boeken bestellen
Laatste blok, laatste loodjes!

Je kunt tot en met 24 april je studieboeken voor blok 4 met 10% extra korting bestellen via www.jfvboeken.nl!

Heb jij nog leuke ideeën?
Omdat de JFV altijd met de tijd mee probeert te gaan luisteren wij graag naar onze leden. Heb jij een leuk idee voor een activiteit of een verbetering voor onze vereniging? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Voor nu: geniet van dit gelikte, interactieve en met liefde gemaakte magazine. Tot op de volgende JFV-activiteit. Je bent meer dan welkom!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan