JFV Katern

 Pepijn Tielens
Voorzitter JFV Groningen

Lees verder

Van ‘Grab them by the p*ssy’ tot de rommelhypotheken van de Deutsche bank en van het pijnlijke vaderschap van Q-music DJ Mattie tot de alcoholische avonturen van de Lord of the Rings tijdens de Olympische Spelen van Rio: 2016 stond bol van de schandalen en met golden showers in het Ritz Carlton Hotel in Moskou zet 2017 deze lijn door.

2017, een nieuw jaar met nieuwe schandalen. Gelukkig is 2017 daarnaast ook een jaar met nieuwe activiteiten bij de JFV (zie upcoming events). Daarnaast is er in het laatste kwartaal van 2016 ook nog genoeg gebeurd. Zo werd eind november alweer de eerste helft van het verenigingsjaar afgesloten met de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Met ongeveer 100 leden is het beleid van het afgelopen halfjaar geëvalueerd en vooruit gekeken naar het komende halfjaar. Een halfjaar waarin ook het 110e Bestuur wordt gekozen (zie hieronder).

Op 2 december vond in samenwerking met de faculteit de ‘Docent van het Jaar’-verkiezing plaats in de Expositieruimte van het Harmoniegebouw. Na drie interessante colleges rolde hier een unanieme winnaar uit: Barend van Leeuwen (vakgroep Europees Recht). Gefeliciteerd! Op woensdag 25 januari vinden de universitaire verkiezingen plaats waar de heer van Leeuwen onze faculteit zal vertegenwoordigen.

Terrorisme: angst of realiteit? Dat was de vraag waar het om draaide tijdens de 27ste editie van het Groninger Juristen Congres. Verschillende sprekers hebben ons ingeleid in de wereld van terrorismebestrijding en radicalisering. Daarnaast hebben verschillende advocatenkantoren en de AIVD workshops gegeven ter verdieping van dit onderwerp. De aftermovie van het Groninger Juristen Congres kun je hierboven bewonderen.

Vlak voordat iedere rechtenstudent richting zijn ouderlijk huis keerde om de feestdagen met vrienden en familie te vieren moest het Groningse leven natuurlijk even afgesloten worden met een flinke knal: het jaarlijkse EBF/JFV Kerstgala. De foto’s van het gala zijn hier te bewonderen. Daarnaast kun je hiernaast de aftermovie zien!

Benieuwd wat 2017 de komende tijd in petto heeft? Kijk dan snel hieronder! Enne, mocht je al zomerkriebels hebben tijdens deze koude dagen. Klik dan hier.

Upcoming events

Maandag 6 februari
20:00 uur
JFV Eerstejaars Borreldictee + Algemene Ledenborrel
Grand Café Time Out & Café De Keyzer
Is het pannenkoek of pannekoek? Dagvaarding of dagvaardiging? Op maandag 6 februari kunnen de eerstejaars rechtenstudenten de strijd met elkaar aangaan onder het genot van een biertje of een wijntje tijdens het JFV Eerstejaars Borreldictee. Schrijft je hier in! Na het Borreldictee vindt de eerste Algemene Ledenborrel van 2017 plaats in Café de Keyzer! Bier/wijn en fris voor €1,-.

Vrijdag 10 februari
9:00 uur
Bedrijven- en Instellingendag: ‘Say Yes to Succes’

Noordlease Stadion
Wordt het niet eens tijd om je te oriënteren op je loopbaan? Op zoek naar een stage? Kom dan naar het grootste juridische recruitmentevenement van Noord-Nederland, de Bedrijven- en Instellingendag. Op de Bedrijven- en Instellingendag zijn ongeveer 30 kantoren, bedrijven en instellingen aanwezig uit heel Nederland. De dag bestaat uit een plenair gedeelte, luch, workshops, een banenmarkt en een diner. Meer informatie? Inschrijven? Klik hier.

11 – 19 februari
Legal Experience
Ho Chi Minh City
Na maandenlange voorbereiding vertrekt een groep van 30 rechtenstudenten in februari een week lang naar de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minh City. Voor deze reis hebben ze verschillende kantoorbezoeken afgelegd, colleges gevolgd en een essay voor 4 ECTS geschreven. Zit jij volgend jaar in je derde of vierde jaar, heb je 105 ECTS en lijkt dit je wat? Solliciteer dan in september 2017 voor de Legal Experience 2018.

Woensdag 22 februari
17:00 uur
JFV Lecture
De Drie Gezusters
On Wednesday 22nd of February the International committee organizes a JFV Lecture. The lecture is open for both Dutch an international students. Keep an eye out on the website and the Facebookpage because more information about the lecture will be published soon.

23 – 25 februari
Brussel/Leuven-reis
Brussen & Leuven
Eind februari zal een groep JFV-leden vertrekken naar onze zuiderburen. Tijdens deze driedaagse excursie zal er een bezoek worden gebracht aan verschillende instanties en daarnaast zal uiteraard het nachtleven van Brussel en Leuven verkend worden. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten want de inschrijvingen openen binnenkort.

Een bestuursjaar bij de JFV, iets voor jou?
Vanaf heden zijn de bestuurssollicitaties voor het 110e Bestuur van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen geopend. Lijkt het jou wat om een jaar lang aan het hoofd van een vereniging met ruim 2500 leden te staan? Klik dan hier voor meer informatie en solliciteer voor 20 februari 2017.

Goed beslagen ten ijs blok 3 in?
Met www.jfvboeken.nl kom je de winter door. Bestel nu je boeken voor blok 3 en 4 via de webshop en ontvang 10% korting tot en met 12 februari. Daarnaast kun je je boeken tot en met 28 januari gratis laten bezorgen op de JFV Studiewinkel (Uurwerkersgang 10A).

Heb jij nog leuke ideeën?
Omdat de JFV altijd met de tijd mee probeert te gaan luisteren wij graag naar onze leden. Heb jij een leuk idee voor een activiteit of een verbetering voor onze vereniging? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Voor nu: geniet van dit gelikte, interactieve en met liefde gemaakte magazine. Tot op de volgende JFV-activiteit. Je bent meer dan welkom!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan