Bedrijven-en
Instellingendag

10 februari 2017
Wil jij je orïenteren op de arbeidsmarkt en kennis maken met potentiële werkgevers?

Lees verder

Ieder jaar komen in februari meer dan 30 werkgevers vanuit heel Nederland afgereisd naar Groningen om in contact te komen met jou! Op 10 februari 2017 staat de advocatuur, het bedrijfsleven, de overheid en andere instellingen weer klaar staan klaar om kennis te maken!

Mogelijkheden op de Bedrijven- en Instellingendag

De Bedrijven- en Instellingendag biedt de ideale mogelijkheid om erachter te komen wat bij jou past. De Zuidas of elders in het land? Een internationaal georiënteerd kantoor of juist niet? De advocatuur of liever iets anders? Met het oriënteren op je toekomst kun je niet vroeg genoeg beginnen. Tijdens de Bedrijven- en Instellingendag ontdek je de arbeidsmarkt en kom je in contact met kantoren, bedrijven en instellingen.

Deelname aan de Bedrijven- en Instellingendag is de ideale mogelijkheid om te ontdekken wat bij jou past. Middels een plenair gedeelte, workshops, individuele gesprekken, de banenmarkt én een kennismakingsdiner kom je hierachter!

Natuurlijk gaat deze dag gepaard met koffie, een uitgebreide lunch en een borrel!

Schrijf je nu in via: www.carriereboard.nl/bid!
Plenair gedeelte

De dag vangt aan met een plenair gedeelte waar een aantal sprekers uit het werkveld vertellen over hun carrière, de keuzes die ze gemaakt hebben en hoe ze op de plek terecht gekomen zijn waar ze nu werken. Na deze korte lezingen is er de mogelijkheid om vragen te stellen en vindt er een discussie plaats tussen de sprekers, geleidt door de dagvoorzitter. Fred Teeven, Job Cohen en Pieter van Vollenhoven zijn voorbeelden van de vele sprekers waar de Groningse rechtenstudent naar heeft kunnen luisteren.

Op 10 februari 2017 zullen de volgende sprekers aanwezig zijn in het Noordlease Stadion: de heer Van de Meent (o.a. V&D-curator en managing partner bij Höcker advocaten), de heer Stibbe (o.a. managing partner bij Ivy advocaten, voormalig managing partner bij DLA Piper en Deloitte Legal) en Mona Keijzer (2e kamerlid bij het CDA). En dit alles onder leiding van dagvoorzitter professor Kolkman.

Workshops

Iedere deelnemer doet mee aan drie workshops van verschillende kantoren, bedrijven en instellingen. Bij inschrijving bestaat de mogelijkheid om jouw voorkeur aan te geven en naar deze voorkeur worden de workshops ingedeeld. Met keuze uit 30 werkgevers moet er wel iets tussen zitten wat voor jou interessant is! Op deze manier kan je in korte tijd veel informatie vergaren over een voor jou interessante werkgever. Luisteren naar hun verhaal, vragen stellen en wellicht zelfs een kleine casus behandelen, allemaal manieren om een beter beeld te krijgen.

Banenmarkt

Na de workshops is er tijd voor de banenmarkt. Op deze banenmarkt kan je op een hele andere manier in contact komen en kennis maken met werkgevers. In deze beursachtige setting kan je onder het genot van een borrel in gesprek gaan met de vele recruiters en medewerkers van de kantoren, bedrijven en instellingen. Op een laagdrempelige manier kan je een gesprek aanknopen en wellicht zelfs een eerste stap richting een stage of een baan zetten. Zorg dat je hier optimaal gebruik van maakt en neem initiatief!

Individiuele gesprekken

Op de Bedrijven- en Instellingendag bestaat de mogelijkheid om je op te geven om individuele gesprekken te voeren met werkgevers. Als jij de behoefte hebt om één op één kennis te maken met een bepaalde werkgever stuur dan je CV op en wellicht wordt je geselecteerd door deze werkgever en kan jij jezelf beter op de kaart zetten!

Kennismakingsdiner

‘s Avonds vindt er een kennismakingsdiner plaats in restaurant ‘t Feithhuis. Tien werkgevers nemen deel aan dit roulerende diner, waar jij als student bij het voor-, hoofd- en nagerecht bij een andere werkgever aan tafel zit. In deze setting kan je onder het genot van lekker eten en goede wijn kennis maken en kunnen jullie elkaar leren kennen!

Schrijf je nu in via: www.carriereboard.nl/bid!
Aftermovie Bedrijven- en Instellingendag 2016
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan