Beste kiezer

Lees verder

De Amerikaanse verkiezingen waren overal groot nieuws, ook in Nederland. De NOS hield een dagelijkse blog bij over de ontwikkelingen in de VS en een filmpje van LuckyTV met een zingende Donald Trump en Hillary Clinton ging de hele wereld over.

Niet alleen in Amerika, over de hele wereld spelen verkiezingen een centrale rol. In deze editie van In Casu krijg je artikelen met actuele verkiezingsthema’s van over de hele wereld: van Londen tot Rio de Janeiro en van Johannesburg tot Moskou. Achter al deze verkiezingen gaan verhalen schuil: waarom moest de president van Brazilië het veld ruimen, over Trumpism in Amerika. Hoe eerlijk zijn de verkiezingen in Rusland verlopen?

Maar ook dichter bij huis: een artikel over de gevolgen van de Brexit. Komt er wellicht een extreemrechtse partij aan de macht in Duitsland? Hoe worden politieke partijen in Nederland eigenlijk gefinancierd en waarom stemmen we nog altijd met het rode potlood? In Casu nummer 2, over verkiezingen en de achtergronden daarvan, inclusief een interview met een politieke speechschrijver. Laten wij afsluiten met het overkoepelende thema en tevens quote van onze voormalige koningin Beatrix: ‘De leugen regeert’.

De winnaar van de quiz van de vorige editie is Moniek Gonera, gefeliciteerd! Ook deze keer kan er door het invullen van de quiz kans worden gemaakt op een capitacursus t.w.v. € 119,-.

Veel leesplezier!

Eva Peeters en Edwin Siebert
Eindredacteuren In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan