JFV Katern

Lees verder

De kogel is door de kerk: Election Day 2016. Tegen alle verwachtingen in zal Donald Trump de komende vier jaar de ‘leider van de westerse wereld’ zijn. De wereld kijkt gespannen toe wat er de komende tijd gaat gebeuren. Op een veel kleinere schaal kijk ik, hetzij minder gespannen, in het JFV Katern van deze zesde digitale In Casu wat er de komende tijd bij de JFV gaat gebeuren!

Voordat er vooruit wordt gekeken is het tijd om even de kijken wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Op 3 oktober vond de tweede Algemene Ledenborrel plaats. Voorafgaand aan de borrel vond de Goede Doelenavond plaats. Tijdens deze veiling is er maar liefst €2.600,- opgehaald voor het project Meet2Know van Vluchtelingenwerk Noord-Nederland.

On the 7th of October the International committee of the JFV organized the first JFV/Nexus Running Dinner. Together with thirty Dutch and international law students we enjoyed delicious meals and good drinks. Of course the evening ended in Café de Keyzer.

11 oktober stond in het teken van het eerste JFV CarrièreBoard-evenement van collegejaar 2016-2017: CarrièreTour Noord. Een groep van dertig rechtenstudenten ging op bezoek bij onder andere de huisadvocaat van FC Groningen en het Openbaar Ministerie om erachter te komen of hun toekomst in het noorden ligt.

Ze zitten er weer op! De allereerste tentamens van collegejaar 2016-2017. Ook dit jaar mochten vijfhonderd eerstejaarsstudenten zich wagen aan het vak Algemene Rechtswetenschap 1. Honderdvijftig van hen hebben vervolgens op 3 november stoom afgeblazen in Café de Keyzer tijdens de Eerstejaarsborrel. Gratis bier smaakt naar meer en ik kan jullie melden dat in deze twee uurtjes de biervoorraad van de eigenaar van de Keyzer aardig is geslonken.

Op 14 november vond de derde Algemene Ledenborrel plaats. Deze borrel stond in het teken van maar liefst twee bekendmakingen! Schrijf je in via de website voor de JFV Wintersport die plaatsvindt van 3-12 maart in Saint-François-Longchamp en koop binnenkort je kaartje voor het EBF/JFV Kerstgala: ‘City Lights and Snowflakes’!

Hiernaast zie je het bekendmakingsfilmpje van de JFV Winstersport 2017 gemaakt door de Introductiecommissie.

Upcoming events

Vrijdag 25 november
16:15 uur
JFV College Tour: Life after Law
Grand Café Time Out
Afgestudeerd, wat nu?! Onder leiding van Christiaan Bramer zal 25 november in het teken staan van klassieke juridische beroepen. Jij kunt door middel van vooraf ingestuurde vragen antwoord krijgen van o.a. advocaten, een strafrechter en een bedrijfsjurist. Aanmelden kan deze link.

Maandag 28 november
19:00 uur
Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering

Café De Keyzer
Het verenigingsjaar is al weer bijna op de helft. Het 109e bestuur heeft de afgelopen maanden invulling gegeven aan hun beleid. Kom naar de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering om je stem te laten horen en mee te denken over de toekomst van de JFV.

Vrijdag 2 december
11:00 uur
Docent van het Jaar-verkiezing
Expositieruimte
Elk jaar wordt een docent op onze faculteit onderscheiden met de titel ‘Docent van het Jaar’. Tijdens deze ‘election day’ zullen drie genomineerde docenten een kort college verzorgen waarna je de mogelijkheid hebt om op je winnaar te stemmen.

Maandag 5 december
22:00 uur
Algemene ledenborrel
Café De Keyzer
Het heerlijk avondje is gekomen! Alweer de vierde Algemene Ledenborrel van dit jaar. Zoals altijd zeer gezellig en bier/wijn en fris voor €1,-

Maandag 12 december tot en met dinsdag 13 december 
Den-Haag reis
Den Haag
Maandag 12 december reist een delegatie van rechtenstudenten af naar Den Haag. Tijdens deze twee dagen zul je o.a. op bezoek gaan bij de Raad van State en een advocatenkantoor. Houd de website in de gaten voor de inschrijvingen.

Donderdag 15 december
09:00 uur
Groninger Juristen Congres

Martiniplaza
Het Groninger Juristen Congres staat dit jaar in het teken van terrorisme. Is terrorisme echt iets waar we bang voor moeten zijn? Wat is de juridische kant van terrorisme? Door middel van sprekers als Tjibbe Joustra en workshops van o.a. de AIVD wordt je gedurende deze dag wijzer gemaakt met betrekking tot een onderwerp dat ons steeds meer in z’n greep houdt.

Donderdag 22 december
22:00 uur
EBF/JFV Kerstgala
Huize Maas
Dit wil je niet missen! Het grootste studentengala van Nederland. Voor slechts €26,- (en early bird zelfs maar €22,-) kun je een hele avond lang genieten van verschillende artiesten, mannen in pak, vrouwen in jurk en onbeperkt drinken (bier/wijn/fris en binnenlands gedestilleerd).

Heb jij nog leuke ideeën?
Omdat de JFV altijd met de tijd mee probeert te gaan luisteren wij graag naar onze leden. Heb jij een leuk idee voor een activiteit of een verbetering voor onze vereniging? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Voor nu: geniet van dit gelikte, interactieve en met liefde gemaakte magazine. Tot op de volgende JFV-activiteit. Je bent meer dan welkom!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan