Beste lezer

Lees verder

Met veel plezier hebben wij als redactie hard gewerkt aan alweer de derde editie van de In Casu van dit collegejaar. Voor deze editie hebben wij er als redactie voor gekozen artikelen te schrijven die te maken hebben met kinderen en de rechten die hiermee samenhangen.

Onlangs verscheen in het nieuws dat kinderen steeds vaker een zogenaamde tablet-nek, iPad-rug of Gameboy-rug hebben. Dit komt door het toegenomen gebruik van tablets en smartphones. Dit lijkt haast wel een luxe probleem als je het vergelijkt met vluchtelingenkinderen of kinderen die gedwongen worden een huwelijk aan te gaan. Naast dit laatste probleem komen nog vele andere onderwerpen met betrekking tot het kind aan de orde.

Met de komst van vele vluchtelingen komen er helaas meer kindhuwelijken voor in Nederland dan gedacht.

Door de nieuwe wet tegengaan huwelijksdwang worden huwelijken met minderjarigen niet meer erkend. Maar is dit niet in strijd met het EVRM? Dat lees je in deze In Casu.

De onaantastbaarheid van het lichaam en het belang van het ongeboren kind vormen de basis voor een interessant artikel over keizersnede onder dwang. Mag een zwangere vrouw worden gedwongen tot een keizersnee als het belang van het kind dat vraagt? Een onderwerp dat de gemoederen bezig houdt.

Daarnaast wordt in dit magazine stilgestaan bij het genetisch manipuleren van embryo’s en de informele rechtsingang voor kinderen. Dit alles en meer is te lezen in deze editie, kortom genoeg redenen om snel verder te klikken.

Veel leesplezier!

Iris Nijmeijer
Eindredacteur In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan