JFV Katern

Melcher Frankema – Voorzitter JFV Groningen

Lees verder

23 januari j.l. presenteerde het Platform Onderwijs2032 een rapport over hoe het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland er uit zou moeten zien. “Welke kennis en vaardigheden hebben kinderen die nu voor het eerst naar school gaan nodig om in 2032 goed aan hun volwassen en werkende leven te beginnen?”, is de vraag die hierin centraal staat.

Wat vooral in het oog springt is dat kennis weliswaar een grote rol blijft spelen in het onderwijs anno nu, maar dat er een groter wordende rol is weggelegd voor de ontwikkeling van vaardigheden. De kinderen van nu zouden tegen de tijd dat ze zijn afgestudeerd eigenlijk alles moeten kunnen. Wat betekent dat voor onze generatie? Als we het rapport moeten geloven gaan wij het over 18 jaar genadeloos afleggen tegen de perfectie generatie die dan wordt afgeleverd op de arbeidsmarkt. Dat betekent voor ons werk aan de winkel! De JFV zou de JFV niet zijn als wij hier niet op zouden inspelen. Wat kan je de komende twee maanden van ons verwachten?

JFV Skillsweek

De arbeidsmarkt vraagt steeds meer van een afgestudeerde jurist. Behalve een gedegen wetenschappelijke opleiding (aan onze Faculteit zit je dan overigens helemaal goed!) is het van belang dat je jezelf goed kunt verwoorden, zowel schriftelijk al mondeling, tijdens een sollicitatieprocedure en in je zakelijke relaties. Je moet je hebben ontwikkeld als mens en de juiste contacten hebben gelegd. Al deze factoren zitten besloten in de JFV Skillsweek. Het programma zie je hier naast.

Klik hier voor meer informatie.

Eerstejaarssymposium

Eerstejaarsstudent en van plan om door te gaan met de mooiste studie die onze Universiteit rijk is? Gefeliciteerd! Volgende halte? Je Bachelor. Maar welke? Het Eerstejaarssymposium (woensdag 11 mei) van de JFV helpt jou om een gedegen keuze te maken voor de Bachelorrichting die bij jou past. Deze keuze is zeer belangrijk omdat je Bachelorrichting tevens invloed heeft op de keuzemogelijkheden voor je Masterrichting. Neem je studie serieus en houd de website van de JFV nauw in de gaten!

Op zoek naar jou!

Hoe de JFV ieder jaar zo veel leuke en professionele evenementen organiseert? Door de 13 geweldige commissies die de JFV rijk is. Dus wil jij bijvoorbeeld aankomend jaar schrijven voor de In Casu, een Skillsweek organiseren of het nieuwe gezicht worden van JFV TV? Solliciteer dan voor een commissie bij de JFV!
Meer informatie

Lentekriebels

Behalve dat we ons soms zorgen moeten maken over de toekomst, mogen we niet vergeten een beetje te genieten. Ik weet niet of jullie het ook voelen, maar ik heb al wel een beetje de lentekriebels. Voel je deze lente meer dan welkom op de Algemene ledenborrels van april en mei en de JFV Buitendag (12 mei)!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan