JFV Katern

Lees verder

Het collegejaar is van start gegaan en dat is niemand ontgaan. Eindelijk weer fysiek in de collegebanken en nu komen de tentamens eraan! Na de eerste tentamenperiode heeft de JFV weer enorm veel leuke activiteiten voor jou in petto. Wil je niks missen? Haal dan je JFV Evenementenposter op in de JFV Studiewinkel!

Sinds september is het nieuwe collegejaar weer begonnen. Inmiddels zit iedereen weer met zijn neus in de boeken in de UB om de tentamens te halen, maar in de tussentijd is er veel gebeurd bij de JFV Groningen. Er zijn weer ontzettend veel eerstejaarsstudenten verwelkomd bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Om deze studenten kennis te laten maken met de universiteit en de JFV werden op woensdag 1 en donderdag 2 september de Facultaire Introductiedagen georganiseerd door de Eerstejaarscommissie. Op zaterdag 4 en zondag 5 september organiseerde onze Introductiecommissie de Rechten Introductiedagen om ervoor te zorgen dat alle eerstejaarsstudenten elkaar beter leerden kennen! De dag ving aan met een actief gedeelte bij Snowlimits in Kardinge. Hierna volgde het plenair gedeelte in de Nieuwe Kerk, waarna de dag werd afgesloten met een borrel in de stamkroeg van de JFV, Café de Keyzer. Met als thema ‘Outlaws’ zijn de introductiedagen een spetterend begin geweest van het studentenleven van deze studenten!

Na de eerste collegeweek was het vervolgens tijd voor de allereerste Algemene ledenborrel van het jaar in Café de Keyzer. Veel enthousiaste studenten kregen daarbij ook de bekendmaking van de bestemming van de JFV Wintersport mee! In maart vertrekt de JFV naar het Franse Risoul. Opgeven voor de wintersport kan vanaf november!

In de weken die volgde werden er diverse leuke en gezellige evenementen georganiseerd. Tijdens de International Introduction Activity leerden internationale rechtenstudenten elkaar beter kennen. Ook werd het collegejaar feestelijk

ingeluid met het JFV Openingsfeest in Huize Maas, met als thema ‘Atlawntis’! Voorafgaand konden eerstejaarsstudenten elkaar leren kennen tijdens het StudieStartGroep Eerstejaarsdiner. Natuurlijk organiseert de JFV ook genoeg inhoudelijke evenementen! Zo werd op donderdag 1 oktober het JFV Kroegcollege georganiseerd in Het Pakhuis, waarbij studenten meer leerden over overheidsbeleid en de toeslagenaffaire. Tijdens de dagexcursie naar Bout Advocaten maakten studenten kennis met de rechtenpraktijk. Ook dit was een geslaagde middag!

Al met al kijken we terug op een succesvol eerste blok van het collegejaar. Er komt nu tijdelijk een einde aan al deze gezelligheid met de tentamenperiode in zicht, maar ook dan is de JFV er voor jou! In de JFV Studiewinkel kan je samenvattingen en oefenmateriaal van Lawbooks kopen om jouw tentamens tot een goed einde te brengen. Ook haal je hier je gratis tabjes, pennen en markers. De JFV Studiewinkel is elke werkdag van 12:00 tot 14:00 geopend. In week 6 en 7 van het blok en week 1 van de tentamenperiode is de Studiewinkel zelfs van 11:00 tot 14:00 geopend!

Upcoming events

Dinsdag 2 november

JFV Eerstejaarsborrel

Ben je eerstejaarsstudent? Na het Rechtsgeschiedenis tentamen van dinsdag 2 november kan jij in Café de Keyzer bijkomen van je eerste paar tentamens onder het genot van een gratis drankje!

Maandag 15 november

Eerstejaarspubquiz en Algemene ledenborrel

Maandag 15 november belooft weer een mooie avond te worden in Café de Keyzer! De avond begint met een pubquiz georganiseerd door en voor eerstejaarsstudenten. De inschrijvingen van dit evenement openen op maandag 25 oktober! Na deze pubquiz gaat de Algemene ledenborrel van start. Zoals altijd is bier, wijn en fris maar €1,-. Daarnaast wordt het thema van het JFV Kerstgala bekendgemaakt!

Donderdag 18 tot en met zaterdag 20 november

Driedaagse reis binnen Europa

De JFV gaat dit jaar op driedaagse reis naar Berlijn! Hier worden allerlei juridische maar ook culturele activiteiten ondernomen. De reis is erg populair, maar je kan je nog steeds inschrijven voor de reservelijst.

Maandag 22 tot en met 26 november

Skills Week

Misschien begin je nog maar net aan je studie of misschien ben jij al wel op zoek naar een stage! Je kan niet vroeg beginnen met het aanleren van soft skills die tijdens je studie niet aan bod komen zoals pleiten, netwerken, solliciteren en assessments maken. Wil jij goed voorbereid de rest van het collegejaar ingaan? Kom dan naar de Skills Week van 22 tot en met 26 november! De inschrijvingen openen op dinsdag 19 oktober.

Maandag 29 november

Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering

Tijdens de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering presenteert het 114e Bestuur van de JFV de resultaten van het gevoerde beleid in de afgelopen maanden. Tijdens deze avond krijg jij de kans om mee te denken over het beleid van de JFV.

Woensdag 1 december

Uitreiking Cijferlijst

Ben jij tweedejaarsstudent en heb jij vorig jaar alle 60 ECTS behaald? Dan ben je van harte welkom op de Uitreiking Cijferlijst in het Academiegebouw! De uitnodiging ontvang je binnenkort, maar houd deze datum alvast vrij in je agenda. Het belooft een bijzondere avond te worden waar je ook een aantal familieleden mee naartoe kan nemen!

Maandag 6 december

Algemene ledenborrel

Iedereen is in de avond van maandag 6 december weer van harte welkom in Café de Keyzer voor de laatste Algemene ledenborrel van 2021! Je kan weer genieten van bier, wijn en fris voor €1,- en de tofste hitjes!

In the week of December 6th until December 10th

International Day Excursion

In the week of December 6th until December 10th, an interesting day excursion will take place for our international members! Keep an eye on our website and social media to find out the destination!

Maandag 13 december

JFV Filmcollege

Op maandag 13 december verwelkomen we jou graag in Pathé voor de tweede editie van het JFV Filmcollege! Er wordt een film met een juridisch tintje getoond. Voorafgaand vertelt een docent van de universiteit over een aspect uit de film.

Donderdag 16 december

Groninger Juristen Congres

De JFV organiseert in samenwerking met verschillende studieverenigingen het Groninger Juristen Congres. De dag vangt in de middag aan in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Je leert meer over het thema, kan workshops volgen en komt in contact met verschillende advocatenkantoren. Het thema wordt binnenkort bekend gemaakt en je kan je vanaf 18 november aanmelden op onze website!

Maandag 20 december

De Slimste Rechtenstudent

 Op maandag 20 december kan jij in Café de Keyzer je kennis testen en bekijken we wie De Slimste Rechtenstudent van Groningen is! Iedereen is welkom op dit evenement en de eerste consumptie bier, wijn of fris is gratis. Daarna betaal je €1,-. dus geef je binnenkort op met jouw team!

Woensdag 22 december

JFV Kerstgala

Op woensdag 22 december vindt het JFV Kerstgala plaats in Huize Maas! Het belooft een schitterende avond te worden. Het thema wordt bekendgemaakt op de eerstvolgende Algemene ledenborrel op maandag 15 november. De kaarten gaan meestal snel, dus houd onze website en social media in de gaten over wanneer de kaartverkoop van start gaat!

Ik hoop jullie allemaal snel te zien!

Hartelijke groet,

Namens het 114e Bestuur van de JFV Groningen,

Margot van der Marck
Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan