JFV Carrière

Lees verder

Carrière aftrap 

De JFV zet zich gedurende het hele jaar in om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen. Om te zorgen dat jij een goede basis legt voor jouw loopbaan, bieden wij dit jaar weer allerlei activiteiten en voorzieningen aan. Dit jaar ligt de focus op drie pijlers: oriënteren, praktiseren en netwerken. Je kunt je op verschillende wijzen oriënteren binnen de JFV om te achterhalen wat het aanbod van werkgevers is. Maak jezelf voor kantoren interessant door je te praktiseren middels het ontwikkelen van soft skills. Tot slot is het belangrijk contact te leggen met kantoren zodat je kunt netwerken.

De Skills Week 

Van 22 tot en met 26 november organiseert de Carrièrecommissie de Skills Week. Gedurende deze week zullen juristen uit de beroepspraktijk jou van alles bijbrengen op het gebied van solliciteren, pleiten, netwerken en nog veel meer. Door het volgen van workshops, trainingen en overige activiteiten zul jij vaardigheden opdoen die een jurist nodig heeft tijdens en na de studie.

Bedrijven- en Instellingendag

In februari vindt de 31e editie van de Bedrijven- en Instellingendag.  Tijdens dit recruitmentevenement kom je in contact met meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen. Gedurende deze dag worden er workshops verzorgd door kantoren, bedrijven en instellingen. Speciaal voor de eerstejaarsstudenten wordt de Eerstejaarsworkshop georganiseerd. Ook kun je rondlopen tussen alle werkgevers op de banenmarkt. Verder zijn er nog de individuele gesprekken waar je misschien wel een stage binnensleept. De dag eindigen we met het roulerende kennismakingsdiner waarin je het laatste contactmoment met je potentiële werkgever hebt.

Recruitment Tour

Halverwege het jaar wordt de Recruitment Tour georganiseerd. Tijdens dit evenement krijg je de unieke kans om een kantoor op locatie te bezoeken en vervolgens te dineren met verschillende advocatenkantoren. Samen met je medestudenten zul je op een leuke manier kennismaken met een aantal werkgevers.

Kantoorprofielen en vacatures 

De JFV werkt samen met een groot aantal kantoren, bedrijven en instellingen. Op onze website staat een overzicht van al deze werkgevers. Ben jij op zoek naar een baan of een stage? Houd dan de vacaturebank op de website in de gaten.

De kantoren, bedrijven en instellingen waar we mee samenwerken zullen hier openstaande vacatures uploaden.

MyCareer

Wil je weten met welke werkgever jij een match bent? Maak dan een MyCareer-profiel aan! De algoritmes van dit matchingsysteem helpt jou de werkgever te vinden dat perfect bij jou past.

Hoe werkt het? Je vult een vragenlijst in over jouw eigen competenties. Ook kun jij je voorkeuren aangeven wat betreft de bedrijfseigenschappen van een werkgever. Uiteindelijk krijg je een top 5 werkgevers te zien. Vervolgens kun je meteen bekijken welke vacatures en stageplekken er van deze kantoren openstaan.

Ontdek met MyCareer dus binnen een paar minuten welk kantoor bij jou past en met wie jij kennis wilt maken. Heb jij nog geen MyCareer profiel? Deze kun je hier aanmaken.

Alumni  

Ben jij benieuwd hoe het is om als advocaat bij een internationaal advocatenkantoor te werken of wil je juist meer weten over de advocatuur op kleinere schaal? Onze alumni zijn werkzaam bij verschillende werkgevers. Neem contact op met een alumnus en krijg antwoord op al je carrièregerelateerde vragen.

We wensen jou een succesvol collegejaar toe waarin jij het uiterste uit jouw carrière haalt. Wij helpen je graag op weg, houd daarom www.jfvcarriere.nl in de gaten!

Thea Vogelzang

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan