Beste lezer,

Lees verder

Met deze laatste In Casu van dit collegejaar sluit de redactie een bijzondere periode af. Hoewel mijn voorganger vorig jaar voorspelde dat het coronavirus rond deze tijd het land wel zou hebben verlaten zitten we er helaas nog middenin. Voor de redactieleden was het een lastige opgave om elk artikel en elke editie vanuit huis te moeten maken. Ik ben erg trots op wat de redactie ondanks de coronapandemie heeft neergezet. Ook deze laatste editie in ons bestuursjaar met als thema ‘Editors Choice’ kent uiteenlopende en interessante thema’s. Lees snel verder!

Natuurlijk kan een stuk over corona niet ontbreken. Hoewel we eindelijk versoepelingen hebben gekregen lijkt het er toch op dat de ziekenhuizen code zwart moeten afgeven. Juliette Huijsmans legt uit wat de dramatische gevolgen van code zwart kunnen zijn.

Als je aan een juridisch vraagstuk denkt denk je niet gauw aan schoenen. Annemiek van ’t Hof laat in haar artikel zien dat toch realistisch is! Zit er auteursrecht op schoenen? Vraag het Dr. Martens!

We gaan deze editie ook weer vaak de grens over. Jelmer Hoekstra vertelt in het Engelstalige artikel over de geschiedenis van Taiwan en hoe dat zich verhoudt tot de moderne tijd. Een ander veel voorkomend conflict heeft te maken met de Brexit. Britt Imholz laat de positie van Noord-Ierland binnen deze kwestie nog eens duidelijk zien.

Natuurlijk is er weer een expert geïnterviewd. Nicola Jägers is dit keer te gast in deze rubriek. In een gesprek met Florien van Opstal vertelt ze over het gevoelige vrouwenquotum waar veel vrouwen en mannen mee te maken krijgen totdat ze gelijk worden behandeld.

Een tweede terugkerend onderwerp dat vooral onder Groningers speelt heeft natuurlijk te maken met de NAM. Het is en blijft een hoofdpijndossier en Melissa van der Herberg geeft je hier alle ins en outs over. Oplossing in zicht?

Dit collegejaar hebben we voor het eerst een podcast toegevoegd aan ons In Casu magazine. In deze laatste podcast van dit jaar hebben Soner en Marijn een gesprek opgenomen met gezondheidsrechtdocente Brigit Toebes. Naast de coronapandemie speelt er ook nog een onderbelichte pandemie waar ze over spreken.

Tot slot wil ik graag de leden van de In Casu redactie van het bijna afgesloten collegejaar bedanken voor hun inzet. Ze hebben dit jaar laten zien dat het ook vanaf een afstand mogelijk is om met elkaar te brainstormen en interessante artikelen en blogs neer te zetten. De podcast is een groot succes en ook daar mogen ze zeker trots op zijn!

In oktober zal er een nieuwe redactie en een nieuwe hoofdredacteur voor jullie klaar staan met interessante magazines. Ik wens jullie heel veel leesplezier toe!

Veel leesplezier!
Rianne Bennink
Hoofdredacteur In Casu

In Casu redactie 2020-2021

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan