JFV Carrière

Lees verder

JFV Carrière is afgelopen jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Alles op het gebied van carrière is sinds september in één kleur en op één plek te vinden op onze website en social media. Deze rebranding van het oude JFV CarrièreBoard naar het nieuwe JFV Carrière hebben we fantastisch kunnen inluiden met de door de Carrièrecommissie georganiseerde Carrière Stunt aan het begin van het collegejaar.

Terugblik
Graag wil ik met jullie terugblikken op dit jaar. De Bedrijven- en Instellingendagcommissie heeft op vrijdag 5 februari 2021 de 30e (en eerste digitale!) editie van de Bedrijven- en Instellingendag georganiseerd, met het toepasselijke thema ‘What’s Next?’. Niemand minder dan misdaadverslaggever John van den Heuvel is speciaal naar Groningen afgereisd om een interessante lezing te geven vanuit het Forum Groningen. Tijdens dit evenement hebben rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen kennisgemaakt met meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen.

De Carrièrecommissie is afgelopen jaar druk bezig geweest met het vormgeven van een geheel nieuw evenement: de Running Case. Tijdens dit evenement werden rechtenstudenten uitgedaagd om een casus op te lossen en deze uiteindelijk te bepleiten.Verschillende advocatenkantoren hebben de rechtenstudenten voorzien van tips op het gebied van pleiten en uiteindelijk in toga de studenten feedback gegeven op hun pleitvaardigheden.

Daarnaast heeft de Carrièrecommissie het Skills Event georganiseerd. De dag stond in het teken van solliciteren, praktisch adviseren, het opstellen van een cv en het oefenen van een e-assessment. Deze leerzame dag hebben we afgesloten met een heerlijk (en nuttig!) Etiquettediner.

En verder?
Het collegejaar is, ondanks het coronavirus, voorbijgevlogen. Heb jij al een idee wat je volgend collegejaar gaat doen? Wil je een stage gaan lopen of wil je eerst een masterclass volgen om een advocatenkantoor beter te leren kennen? De tijd is gekomen om nu om je heen kijken! Wanneer je volgend jaar een stage wilt gaan lopen is het verstandig om nu al te informeren bij advocatenkantoren wanneer zij eventueel plek hebben. Het kan namelijk zijn dat door het coronavirus stageplekken zijn opgeschoven. Kijk daarom snel op www.jfvcarriere.nl als je altijd op de hoogte wilt zijn van het actuele aanbod van vacatures. Houd daarnaast goed je mailbox in de gaten. Via mailings houd ik jullie op de hoogte van digitale masterclasses, businesscourses en kantoorbezoeken.

MyCareer
De JFV heeft speciaal voor elke rechtenstudent MyCareer ontwikkeld. Dit is een matchingsysteem dat jou helpt om uit te vinden welke werkgever bij je past. Je vult een lijst in over jouw eigen competenties en over wat jij zoekt in een werkgever. Als jij bijvoorbeeld een juridische bijbaan hebt of stage hebt gelopen kan dit allemaal meespelen. Verder kun je bijvoorbeeld aangeven in welke rechtsgebieden je interesse hebt en of je liever bij een groot of juist iets kleiner kantoor werkt. Wanneer je alles hebt aangevinkt rolt er een top 3 uit het systeem. Van deze drie kantoren kun je meteen zien welke vacatures of stageplekken er openstaan. Met MyCareer ontdek jij binnen 3 minuten wat bij je past en welke werkgever relevant kan zijn voor jouw toekomst!

Katja Lenting
Commissaris Carrière

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan