Beste lezer,

Lees verder

Voor jullie ligt alweer de vierde editie van het juridische magazine In Casu! De laatste weken komt de Nederlandse Staat vaak in het nieuws, door onder andere veel coronanieuws en de net afgeronde verkiezingen. De In Casu vond dit de uitgelezen kans om dieper op dit thema in te gaan en jullie mee te nemen in de wereld van ‘Vadertje Staat’.

De editie begint sterk met een Engelstalig artikel over de spraakmakende rechtszaak van 16 februari over de avondklok. Britt Imholz vertelt er boeiend over in ‘Action Group against the Dutch State.’ Anderhalve week geleden vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Jelmer Hoekstra vertelt in zijn artikel over hoe dit is gegaan en wat de impact is van het nog nooit eerder vertoonde briefstemmen.

Een heel ander onderwerp dat te maken heeft met de Nederlandse Staat wordt belicht door Marijn Geurts in het stuk ‘Noodroep aan de overheid: (ham)burgers zijn te ongezond’. Hij vertelt wat de overheid kan doen om ervoor te zorgen dat de Nederlanders niet steeds dikker worden. Soner Korucu vertelt in zijn stuk over de lastige kwestie van de Trias Politica. Hij spitst dit toe op het taakstrafverbod. Hij stelt de vraag: “Gaat de rechter hiermee niet op de stoel van de wetgever zitten?”.

Adriaan Wierenga is dit keer te gast in de vaste rubriek ‘Expert aan het Woord’. Hij praat met Juliette Huijsmans over het noodrecht in verband met de op dit moment geldende coronamaatregelen. In deze editie is ook weer een interessante podcast opgenomen. Berend Roorda (collega van Adriaan Wierenga) vertelt daarin met passie over het demonstratierecht, wat ook in verband met het coronavirus actueel is.

We sluiten af met een lezenswaardig stuk over de Urgenda-zaak. Als er één zaak is waarbij de Nederlandse Staat centraal staat dan is dat wel Urgenda. Annemiek van ’t Hof vertelt over de laatste ontwikkelen omtrent dit arrest.

De vierde en voorlaatste editie van de In Casu is er eentje om zeker snel te bekijken. Je hebt elke dag te maken met de Nederlandse Staat. Dus uitermate interessant dat onze redacteuren je er veel over vertellen.

Veel leesplezier!
Rianne Bennink
Hoofdredacteur In Casu

In Casu redactie 2020-2021

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan