JFV Katern

Lees verder

Ondanks het coronavirus en storm Dennis staat zoals altijd het JFV Katern weer voor je klaar! Nadat iedereen zijn of haar positief verrassende of juist tegenvallende cijfers heeft ontvangen, bevinden we ons alweer halverwege blok 3. Hier lees je wat we jou aan te bieden hebben de komende tijd!

Voordat ik je vertel wat de JFV de aankomende tijd allemaal organiseert, stel ik je graag voor aan het 113e Kandidaatsbestuur van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen. Deze is als volgt samengesteld:

Voorzitter – Lynn Brouwer

Vicevoorzitter – Shania Stukker

Secretaris – Rianne Bennink

Penningmeester – Sharon van Woerden

Commissaris JFV CarrièreBoard – Katja Lenting

Commissaris Studiefaciliteiten – Femke Luinstra

Hopelijk ben je blok 2 zonder scheurkleuren doorgekomen en ben je vol goede moed begonnen aan alweer het een-na-laatste blok van dit collegejaar. Mocht je goed uitgerust de volgende tentamens in willen gaan, dan adviseer ik je op tijd je samenvattingen te bestellen. Ook kun je gebruik maken van de JFV kortingscode waarmee je wel 20% korting ontvangt op cursussen van Capita! Ondanks dat we een studievereniging zijn heb ik je nog veel meer te vertellen over evenementen die niet studiegerelateerd zijn. Lees verder!

Van 6 tot en met 15 maart zet de JFV namelijk het Franse Risoul op zijn kop. Dertig JFV’ers zullen de Fransen verbaasd doen staan van hun (après) skikunsten. Gelukkig vinden er in Groningen in dezelfde week ook genoeg inhoudelijk evenementen plaats. Op dinsdag 10 maart zal de Excursiecommissie met een grote groep studenten afreizen naar de Amerikaanse ambassade. Het belooft een hele indrukwekkende en toffe dag te worden! Eveneens vindt op die dag voor met name ouderejaarsstudenten de gratis pleittraining plaats. Schrijf je zo snel mogelijk in en oefen je stuk voor de Studentenrechtbank zo goed dat je als professioneel advocaat de dag afsluit.

Onderaan dit JFV Katern vind je een aantal van onze komende events. Ik hoop je alvast te enthousiasmeren met onze spiksplinternieuwe evenementen!

Op vrijdag 17 april vindt namelijk de allereerste editie van het sporttoernooi Recht van de Sterkste plaats. De Sportcommissie is momenteel druk bezig met de invulling van de dag. Maar heb jij zin om samen met je team de winst te pakken tijdens een mooi lentezonnetje? Schrijf deze datum dan alvast in je agenda. Daarnaast gaat de JFV een aantal weken later opnieuw op de sportieve tour. Heb jij zin in een weekend vol sportiviteit en gezelligheid? Loop dan mee met de Batavierenrace. Hiervoor kun je je al direct inschrijven! Het is de grootste estafetteloop van Europa met een fantastisch eindfeest in Enschede. Tot slot verblijd ik je graag met het nieuws dat het JFVestival dit jaar is omgedoopt tot het JFV x Marug festival op vrijdag 8 mei. Nog niet eerder is dit festival met een andere vereniging georganiseerd! Samen met de studievereniging van marketing gaan we suppen, barbecueën en uiteraard een aantal drankjes doen bij Café de Toeter. Trommel al je vrienden op, want deze dag belooft zoals vanouds een groot feest te worden.

 

Ik hoop jullie allemaal snel te zien!

 

Hartelijke groet,

Namens het 112e Bestuur van de JFV,

Liza Pekel

Voorzitter 

Upcoming events

Woensdag 1 april
Eerstejaarsborrel
21.00 uur @ Café de Keyzer
Na het tentamen Bestuursrecht: inleiding zijn alle eerstejaarsstudenten van harte welkom om een drankje te doen na het laatste reguliere tentamen. De eerste twee drankjes zijn op onze kosten.

Donderdag 16 april
JFV Symposium
19.00 uur @ Café de Keyzer
Afgelopen jaar vertelde onder andere Sander Schimmelpennick over het vrouwenquota. Wat dit jaar het thema is blijft nog even geheim, maar het blijft minstens zo’n geslaagde avond te worden. Ben jij benieuwd naar de spreker en het thema? Houd onze social media in de gaten!

Vrijdag 17 april
Recht van de Sterkste
13.00 uur @ Corpus den Hoorn
Zin in een sporttoernooitje samen met andere rechtenstudenten? Dan is dit wat voor jou! Welke sport er wordt gedaan wordt binnenkort bekendgemaakt op onze socials. Don’t miss out!

Maandag 20 april
Ouderejaars Pubquiz & Algemene Ledenborrel
19.00 uur @ Café de Keyzer
Voorafgaand aan de borrel die om 22.00 uur plaatsvindt kan jij samen met je teamgenoten er met de felbegeerde winst vandoor gaan. Ouderejaarsstudent en zin in een uitdaging? Kom langs!

Donderdag 23 april
Skills Event
+/- 12.30 uur @ Café de Kasteel
Tijdens deze middag leer en ontwikkel jij verschillende vaardigheden op het gebied van solliciteren. Hoe ziet het sollicitatieproces er precies uit en wat moet er juist wel of juist niet in je sollicitatiebrief staan? Dit en nog veel meer leer je op deze dag.  Ook kun je je CV laten checken en deze meteen verrijken met een LinkedIn foto die we daar zullen maken. Deelname is gratis!

Donderdag 30 april
JFV CarrièreBoard Eerstejaarsdag
Middag @ Trip Advocaten & Notarissen
Ben jij eerstejaars rechtenstudent en benieuwd wat de toekomst jou te bieden heeft? Ga mee met de JFV CarrièreBoard Eerstejaarsdag. Tijdens deze dag leer je op een laagdrempelige manier JFV CarrièreBoard en verschillende carrièremogelijkheden kennen. De inschrijvingen openen binnenkort!

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 mei
Batavierenrace
Van Nijmegen naar Enschede
Doe mee met de grootste estafetteloop van heel Europa! Samen met ongeveer 25 medestudenten ren je in etappes van Nijmegen naar Enschede om vervolgens het weekend van een knalfeest af te sluiten. Je hoeft niet sportief aangelegd te zijn, dus iedereen kan meedoen! De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

Vrijdag 8 mei
JFV X MARUG Festival
16.30 uur @ Café de Toeter
Geniet op deze (hopelijk) zonnige dag van dit vrolijke festival. Er is voor ieder wat wils, omdat je kan varen, suppen, barbecueën en natuurlijk een drankje kan doen onder het genot van een lekker muziekje. Het jaar wordt in ieder geval spetterend afgesloten!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan