JFV Katern

Lees verder

Ondanks dat menig student zich nu vestigt in de UB voor zijn of haar winterslaap wil ik je meenemen in de agenda van de JFV. De komende tijd zullen wij genoeg dingen organiseren om je gedachtes tijdens de tentamenperiode te verzetten.

De afgelopen periode heeft de JFV verschillende evenementen georganiseerd. Zo hebben eerstejaars genoten van de Eerstejaars Pubquiz begin november en zijn studenten meer te weten gekomen over de juridische ins and outs van lachgas tijdens het kroegcollege. Bovendien is een groep van 40 studenten afgereisd naar het prachtige Straatsburg en zijn tijdens de Uitreiking Cijferlijst studenten beloond die alle studiepunten in het eerste jaar gehaald hebben. Daarnaast heeft de Congrescommissie op 12 december een waanzinnige editie van het Groninger Juristen Congres neergezet. En tot slot hebben 700 studenten het eind van het jaar gevierd op het EBF/JFV Kerstgala!

Al met al zie ik geen reden dat je je het afgelopen verveeld hebt. Ook hoop ik dat je een succesvol begin van dit collegejaar hebt gehad. Met de volgende evenementen wordt je jaar nog leuker. Zet deze daarom in je agenda!

We beginnen het nieuwe jaar met de bestuursinformatieborrel op donderdag 9 januari. Wil jij volgend jaar aan het roer staan van de JFV, kom dan langs en stel al je vragen aan het huidige bestuur. Je bent van harte welkom om 20.00 uur bij Café de Keyzer.

Als de tentamens voorbij zijn, kun je dit meteen vieren bij de Algemene Ledenborrel op maandag 3 februari. Voorafgaand vindt de International Pubquiz plaat. Allerlei vragen zullen de revue passeren. Diezelfde week ben je van harte welkom op het grootste recruitmentevent van Noord-Nederland: de Bedrijven- en Instellingendag op vrijdag 7 februari. Dit jaar wordt voor het eerst een Eerstejaarsworkshop gegeven en bovendien komt de enige echte mr. Frank Visser spreken tijdens het plenair gedeelte. Daarnaast kan je op deze dag jouw toekomstige werkgever ontmoeten. Inschrijven kan nu via onze website!

Een aantal dagen hierna reist een groep studenten af naar Den Haag. Tijdens deze tweedaagse reis bezoeken we onder andere de Hoge Raad en het ministerie. Naast dat het juridisch inhoudelijk is, zal er ook een bezoek plaatsvinden aan het Haagse uitgaansleven.

Heb je zin om een keer voor een andere reden naar Pathé te gaan? Schrijf je dan in voor het filmcollege op maandag 17 februari. Voorafgaand aan de film wordt verteld over de juridische kant ervan. Daarna kun je gratis genieten van een avondje bios met de JFV.

Voor de verder gevorderde studenten organiseert de Commissie JFV CarrièreBoard op vrijdag 21 februari de JFV CarrièreTour Noord. Op deze dag bezoek je verschillende kantoren, bedrijven en instellingen in Noord-Nederland. Zo krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale potentiële werkgevers. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Ben jij eerstejaarsstudent en weet je nog niet welke afstudeerrichting je gaat kiezen? De Eerstejaarscommissie helpt je hierbij! Op maandag 24 februari organiseren zij in samenwerking met de Faculteit Rechtsgeleerdheid het Eerstejaarssymposium. Deze avond zullen verschillende docenten en studieadviseurs je iets vertellen over alle verschillende afstudeerrichtingen binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid in Groningen. Een echte must voor eerstejaarsstudenten om heen te gaan!

Ik wil je graag veel leesplezier wensen bij deze tweede editie van de In Casu. Graag wil ik je ook alvast veel succes wensen bij de komende tentamenperiode en zie ik je graag op onze activiteiten!

Upcoming events

Donderdag 9 januari
Bestuursinformatieborrel
20.00 uur @ Café de Keyzer
Heb jij interesse in een bestuursjaar bij de JFV Groningen? Kom dan langs naar de Bestuursinformatieborrel en stel al je vragen aan het huidige Bestuur van de JFV!

Maandag 3 februari
International Pubquiz
19.00 uur @ Café de Keyzer
How is your general knowledge? Do you know everything about films, history or music? Find out at the International Pubquiz. Drinks are only 1 euro.

Maandag 3 februari
Algemene Ledenborrel
22.00 uur @ Café de Keyzer
Vanaf 22.00 uur gaat de borrel van start waar de drankjes weer €1,- zijn. Elke eerste borrel na de tentamens is weer één groot feest. Stoom afblazen na de tentamens lukt hier sowieso!

Vrijdag 7 februari
Bedrijven- en Instellingendag
9.30 uur @ Hitachi Capital Mobility Stadion
Vind jouw toekomstige werkgever tussen de meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen. Discover your future en sleep op deze dag je stage of werkstudentschap binnen!

Maandag 10 en dinsdag 11 december
Den Haag-reis @ Den Haag
Maak op een laagdrempelige manier kennis met onder andere de Hoge Raad en een ministerie. De Kleine Reiscommissie neemt je mee naar Den Haag. Ook brengen we een bezoek aan het Haagse uitgaansleven!

Maandag 17 februari
JFV Filmcollege
20.00 uur @ Pathé
Gratis van een film genieten en van tevoren de juridische achtergrond daarvan horen? Dan is het filmcollege echt iets voor jou. Houd de website in de gaten voor de inschrijvingen!

Vrijdag 21 februari
CarrièreTour Noord
Op deze dag bezoek je verschillende kantoren, bedrijven en instellingen in Noord-Nederland. Zo krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale potentiële werkgevers. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Maandag 24 februari
Eerstejaarssymposium
19.00 uur @ Harmoniegebouw
Aan het einde van het studiejaar moeten alle eerstejaarsstudenten hun bachelor afstudeerrichting kiezen. Deze keuze kan erg lastig zijn. Daarom organiseert de Eerstejaarscommissie in samenwerking met de Faculteit Rechtsgeleerdheid het eerstejaarssymposium. Hier zal over alle richtingen verteld worden zodat jij een weloverwogen keuze kan maken!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan