JFV CarrièreBoard

Met oriënteren kun je niet vroeg genoeg beginnen. Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden wanneer je jouw rechtenstudie hebt afgerond. Je kunt de advocatuur in, maar je kunt ook aan de slag als jurist bij een bedrijf of bij de overheid. Het is daarom goed om meerdere stages te lopen, om eens deel te nemen aan een masterclass en om kantoren te bezoeken. Zo kom jij erachter wat je leuk en minder leuk lijkt en ontdek je hoe jouw toekomst eruit kan zien. De JFV helpt je graag bij dit proces. Op www.carriereboard.nl kun je over meer dan 50 verschillende juridische werkgevers handige informatie vinden. Daarnaast organiseren we evenementen waarbij jij kennis kunt maken met allerlei werkgevers.

BEDRIJVEN- EN INSTELLINGENDAG

Op vrijdag  7 februari vindt de jaarlijkse Bedrijven- en Instellingendag plaats met als thema ‘Discover your Future’. Dit is het ideale moment om op een laagdrempelige manier in contact komen met meer dan 30 juridische werkgevers. Denk hierbij aan advocatenkantoren, maar ook aan overheidsinstellingen of andere bedrijven. Deze werkgevers reizen vanuit het hele land speciaal af om jou te ontmoeten in Groningen. Dit is dan ook dé mogelijkheid voor elke rechtenstudent om je alvast te oriënteren of om je droomstage binnen te slepen.

Maak kennis tijdens de workshops, netwerkborrel, kennismakingsdiner of tijdens individuele gesprekken. Er is dus van alles mogelijk! Ook zal niemand minder dan meester Frank Visser, beter bekend als Rijdende Rechter, jullie meer vertellen over zijn eigen juridische carrière. Ben je eerstejaars? Dan kun jij je opgeven voor de speciale eerstejaarsworkshop. Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over de verschillende secties binnen een advocatenkantoor of over een advocaat-stage. Hiermee willen we je wat voorkennis geven die je de rest van de dag kunt gebruiken. Bekijk onze website voor meer informatie over de deelnemende werkgevers en om je in te schrijven.

MY CARRIÈREBOARD

Hoe weet je nu bij welk kantoor jij het liefst een workshop zou willen volgen of bij wie jij graag aanschuift tijdens het kennismakingsdiner? Hiervoor heeft de JFV MyCarrièreBoard ontwikkeld. Dit is een matchingsysteem dat jou helpt om uit te vinden welke werkgever bij je past. Hoe werkt dit nu precies? Je vult een lijst in over jouw eigen competenties en over wat jij zoekt in een werkgever. Als jij bijvoorbeeld een juridische bijbaan hebt of stage hebt gelopen kan dit allemaal meespelen. Verder kun je bijvoorbeeld aangeven in welke rechtsgebieden je interesse hebt en of je liever bij een groot of juist iets kleiner kantoor werkt. Wanneer je alles hebt aangevinkt rolt er een top 3 uit het systeem. Van deze drie kantoren kun je meteen zien welke vacatures of stageplekken er openstaan en of zij nog evenementen aanbieden speciaal voor jou. Met MyCB kun je dus makkelijk ontdekken wat bij je past en met wie je misschien wel kennis wilt maken. Wanneer je jouw profiel compleet hebt gemaakt kun je bovendien met korting naar de Bedrijven- en Instellingendag!

ALUMNI VRAGENBANK

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om als advocaat bij een Zuidaskantoor te werken of wil jij juist meer weten over het werk als bedrijfsjurist? Om antwoord te krijgen op je vragen kun je contact opnemen met een alumnus van de JFV. Via de Alumni Vragenbank op onze website kun je aan een specifieke alumnus al jouw carrièregerelateerde vragen stellen. Schroom niet om gebruik te maken van ons netwerk van alumni, ze helpen je namelijk graag!

Alisa Stoetman

Commissaris JFV CarrièreBoard

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan