Beste lezer,

Lees verder

De dagen worden korter, kouder en natter; de herfst heeft officieel zijn intrede gedaan. In deze eerste editie van de In Casu 2019-2020 vliegt de redactie de wereld rond om nog even te ontsnappen aan de strenge herfstdagen. Met een sterk groeiende internationalisering wordt reizen steeds makkelijker. Voor nog geen tientje vlieg je met een prijsvechter naar de zon en als student hoor je jezelf gehuld in olifantenbroek te ‘ontdekken’ in Azië.

Maar voordat jouw reis begint, kan je al te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen. De stakingen op Schiphol waren niet weg te denken uit de krantenkoppen afgelopen zomer. In het artikel ‘Zon, zee en gestrand op het vliegveld’ lees je wat de vele mogelijkheden zijn als je vakantiepret bederft door een flinke vertraging op het vliegveld. Dat je als vakantieganger in veel pechgevallen recht hebt op vergoeding, bevestigt ook reisjurist Paul Otto. Hij neemt ons mee in de wereld van aansprakelijkheid en gegevensbescherming binnen reisorganisaties. Eenmaal op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Wat doe je als je ineens in de berm van de Autoroute du soleil belandt? Welk recht is van toepassing bij een botsing op de skipiste? In het artikel ‘In de kreukels in het buitenland?’ lees je dat het in dit soort gevallen vaak mogelijk is om je schade binnen onze landsgrenzen te verhalen. Het artikel ‘Van een hotelsuite naar een cel van twee bij twee’ beschrijft dat het tegenovergestelde geldt voor het strafrecht.

De twee Nederlanders die op het populaire Sziget-festival gevangen werden genomen, konden geen gebruik maken van het Nederlands recht en werden veroordeeld via het Hongaarse strafrechtsysteem. Verder reizend richting Azië lees je in het artikel ‘Nalatige politici veranderen paradijs in vuilnisbelt’ dat de Indonesische overheid zich als één van de grootste milieuvervuilers van de wereld onttrekt aan haar nationale toezeggingen op het gebied van milieu. Ook op het gebied van LGBT-rechten zijn er landen die zich niet houden aan hun verplichtingen die voortvloeien uit geratificeerde verdragen. Lees over deze tegenstrijdigheden in ‘The rainbowflag halfmast’. Dichter bij huis wil de gemeente Amsterdam een einde maken aan het massatoerisme in onze hoofdstad. Betekent een maximum van het aantal B&B’s het einde van de overvolle rondvaartboten in de Amterdamse grachten? Of gaat de gemeente met dat besluit haar bevoegdheid te buiten? Kortom: een In Casu volop in beweging.

Veel leesplezier!
In Casu Blogs

Dit jaar schrijft de redactie naast het In Casu Magazine opnieuw ook In Casu Blogs! Benieuwd? Lees in ‘protesterende boeren: de maat is vol’ over de protesterende boeren van afgelopen weken.

Maak na het lezen de quiz en maak kans op een Fitbit Inspire HR – Activity tracker t.w.v. €100,-!

Bente de Wilde

Hoofdredacteur In Casu

In Casu redactie 2019-2020
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan