JFV Katern

Lees verder

Het collegejaar is begonnen en dat is niemand ontgaan. Na ontzettend veel gezellige, inhoudelijke en/of leuke evenementen is het nu tijd om te focussen op de tentamens. Maar geen paniek, na de tentamens heeft de JFV weer veel evenementen voor jou in petto. Wil je niks missen? Haal dan de JFV Evenementenposter op bij onze Studiewinkel!

Sinds september zijn we weer begonnen aan een nieuw collegejaar. Inmiddels zit iedereen druk met zijn neus in de studieboeken om de tentamens te halen, maar in de tussentijd is er bij de JFV Groningen veel gebeurd. Er zijn weer ontzettend veel nieuwe rechtenstudenten verwelkomd bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Om hen alle ins en outs mee te geven over het studentenleven en de opleiding is op donderdag 29 augustus de Facultaire Introductiedag georganiseerd door de Eerstejaarscommissie. Meteen de volgende dag vertrok een groep van meer dan 150 eerstejaarsstudenten richting Appelscha om daar door middel van het Rechten Introductiekamp hun medestudenten te ontmoeten. Met als thema ‘Olympic Lawyers’ is het introductiekamp voor menig student een spetterend begin van hun rechtenstudie geweest. Deze twee evenementen hebben er samen zeker voor gezorgd dat eerstejaarsstudenten de Faculteit, de JFV en met name elkaar goed hebben leren kennen!

Na de eerste collegeweek was het vervolgens tijd voor de allereerste Algemene Ledenborrel van het jaar. Nog nooit heeft Café de Keyzer zo vol gestaan met enthousiaste JFV-leden. De bekendmaking van onze wintersportbestemming zorgde zelfs voor nog meer feestvreugde. Dit jaar gaan we met een groep van 25 studenten naar het Franse Risoul, waar je je overigens nog steeds voor kan opgeven via de site.

De weken daarna stond de agenda vol met diverse leuke evenementen. De Watersportdag, JFV CarrièreTour, International Introduction Activity en dagexcursie waren drukbezocht. Tevens heeft het knallende ‘Recht uit bed’ JFV Openingsfeest, met voorafgaand het Studiestartgroep Eerstejaarsdiner, plaatsgevonden. De Enzo was overladen met JFV-leden gekleed in de meest prachtige pyjama. Natuurlijk organiseert de JFV ook juridisch inhoudelijke evenementen. Zo heeft een veertigtal studenten tijdens het JFV Kroegcollege meer geleerd over het nieuwe wetsvoorstel betreffende seksuele intimidatie. Tot slot is tijdens de laatste borrel voor de tentamens bekendgemaakt dat we met de Legal Experience naar het bijzondere en betoverende Tel Aviv gaan. Mocht je nog niet hebben gesolliciteerd, dan kan dit tot en met aankomende zondag 20 oktober 12.00 uur.

Al met al kijk ik terug op een buitengewoon geslaagd begin van het collegejaar. Helaas komt er aan al deze gezelligheid een einde en is de eerste tentamenperiode van het jaar aangebroken. Ook dan is de JFV er voor jou! Met verschillende samenvattingen en oefenpakketten staan we elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur voor je klaar op onze Studiewinkel.

Upcoming events

Maandag 11 november 
19.00 uur
Eerstejaars Pubquiz & Algemene Ledenborrel
Café de Keyzer

Op maandag 11 november hebben we een volle avond. We beginnen om 19.00 uur met een pubquiz georganiseerd door en voor eerstejaarsstudenten. Je kan je inschrijven via de site! Na de pubquiz begint de Algemene Ledenborrel direct om 22.00 uur. Zoals altijd is bier, wijn en fris maar €1,-. Daarnaast wordt het thema van het EBF/JFV Kerstgala bekendgemaakt.

Maandag 14 november
19.30 uur
JFV Kroegcollege
Locatie wordt later bekend gemaakt 

In de eerste collegeweek van blok 2 zal het tweede kroegcollege van het jaar plaatsvinden. Je kan op deze avond onder het genot van een drankje meer te weten over het thema lachgas. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie!

Vrijdag 22 november
13.00 uur
Employment Event
Van Swinderenhuys 

Voor alle internationale studenten en Nederlandse studenten met een andere interesse dan de advocatuur organiseren we samen met Erasmus Student Network het Employment Event. Deze dag zal in het teken staan van verschillende carrière-mogelijkheden naast de advocatuur. Houd www.jfvcarriereboard.nl in de gaten voor meer informatie!

Maandag 25 november
19.00 uur
Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Café de Keyzer 

Tijdens de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergaderingen presenteert het 112e Bestuur van de JFV de resultaten van het gevoerde beleid in de afgelopen maanden. Tijdens deze avond heb je de mogelijkheid om mee te denken over het beleid van de JFV.

Maandag 2 december
22.00 uur 
Algemene Ledenborrel
Café de Keyzer

De laatste borrel van 2019 vindt op maandag 2 december plaats. Sluit het jaar feestelijk af en kom naar de borrel. Uiteraard is een glas bier, wijn of fris maar 1,-!

Donderdag 12 december
13.30 uur
Groninger Juristen Congres
De Oosterpoort 

In samenwerking met verschillende studieverenigingen organiseert de JFV het Groninger Juristen Congres met als thema ‘War on Drugs’. Houd de website in de gaten, want vanaf begin november kan je je aanmelden.

Donderdag 17 december
15.00 uur
Docent van het Jaar-verkiezing 
Het Harmoniegebouw

Elk jaar wordt op de Faculteit Rechtsgeleerdheid een docent benoemd als Docent van het Jaar. Binnenkort worden drie of vier docenten genomineerd waar jij op kan stemmen via Progress. Er zullen namelijk twee prijzen vergeven worden: de vakjuryprijs en de publieksprijs. Kom langs en zorg ervoor dat jouw favoriete docent wint!

Donderdag 19 december 
23.00 uur
EBF/JFV Kerstgala
Huize Maas 

Op donderdag 19 december zal het EBF/JFV Kerstgala plaatsvinden wat altijd een daverend succes is! Het thema wordt op de eerstvolgende borrel op 11 november bekendgemaakt. De kaarten gaan altijd snel, dus houd onze website en social media in de gaten.

In het geval een vlucht geannuleerd wordt door een staking van personeel, niet verbonden aan de luchtvaartmaatschappij, welke verplichting hebben zij dan?

Een vervangende vlucht aanbieden.

Een vergoeding betalen wegens de annulering.

Zij heeft dan geen verplichting.

Wanneer heeft een pakketreiziger, naast restitutie van een deel van de reissom, recht op schadevergoeding?

Als door overmacht een reisdienst niet doorgaat.

Als een reisdienst niet doorgaat en dit niet komt door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden.

Als de reiziger de reis meer dan zes maanden voor de aanvang van de reis heeft geboekt.

Stel er vindt een botsing plaats tussen een Nederlandse auto en een caravan met een Duits kenteken, die beide aan dek van een onder een Zweedse vlag varende veerboot geparkeerd stonden. Welk recht is van toepassing?

Nederlands recht

Duits recht

Zweeds recht

Stel je wordt opgepakt op het bruisende Tomorrowland-festival in België voor drugshandel op de camping. Je wilt in aanmerking komen voor strafoverdracht naar een Nederlandse gevangenis. Op welke wet doe je een beroep?

WOTS

WETS

LOTS

Geen van bovenstaande

Waarom functioneert de Afvalbeheerwet nr. 18/2008 van Indonesië niet naar behoren?

Met de wet is niks mis. Omdat er in Indonesië over het algemeen te veel afval is, is het beheer hiervan bijna onmogelijk.

De bevoegdheden in de wet zijn te strikt geformuleerd, waardoor het voor de lokale overheden moeilijk is om deze bevoegdheden uit te oefenen.

Door een te algemene toedracht van bevoegdheden is het onduidelijk welk overheidsniveau als eerste dient te handelen, waardoor het ondernemen van actie zeer traag verloopt.

Who has been appointed to interpret the ICCPR?

Countries that are members of the United Nations

The Human Rights Committee

The European Court of Justice

Wat is de voornaamste reden dat het nieuwe lotingsysteem geen stand zal houden?

Er is geen dringende reden om een lotingsysteem in te voeren.

Het lotingsysteem is in strijd met de redelijkheid en billijkheid.

Er zijn te weinig toezichthouders.

Quiz editie oktober 2019

Well done!

Too bad!

Your score is 0

Verstuur score

Verstuur score

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan