Beste lezer

Lees verder

Mei, ook wel bloeimaand of Mariamaand genoemd, is de vijfde maand in het jaar van de gregoriaanse kalender. Deze maand telt 31 dagen. Mei is waarschijnlijk vernoemd naar de Griekse godin Maia of naar de Romeinse vruchtbaarheidsgodin Bona Dea. De sterenbeelden van mei zijn Stier en Tweeling.

Naast het feit dat Stieren en Tweelingen in mei geboren worden, is mei ook de maand waarin de laatste editie van In Casu van dit collegejaar uitkomt. Het thema van deze editie is ‘editors choice’, oftewel; de redacteurs van In Casu schrijven ieder naar eigen wens hun laatste artikel.

Er is bijvoorbeeld geschreven over Het Kinderpardon, wat de afgelopen tijd veelvoudig in opspraak geweest. Zo vond #BOOS-presentator Tim Hofman – net als vele anderen – dat het tijd werd voor een versoepeling van de regeling. Lees daarnaast over de intesessante kwestie betreffende de Australische journalist Julian Assange. Maar liefst drie verschillende rechters staan te popelen om Assange op hun matje te zien verschijnen.

Benieuwd wat de Hoge Raad dit jaar allemaal heeft uitgespookt? Deze editie van In Casu bevat een beknopte samenvatting van het jaarverslag van 2018. Het jaarverslag gaat onder andere in op de wraking van rechters in Nederland.

Naast de interessante artikelen van de redacteurs, bevat deze editie nog twee extra artikelen. J. Koornstra, PhD Candidate en Lecturer aan de Rijksuniversiteit Groningen, schrijft over dat de Twentse tak van motorclub Satudarah – het ‘chapter’ Eastside – terug is met een andere naam: ‘Darahbaru’. Is deze doorstart strafbaar?

Lijkt het jou interessant om werkzaam te zijn op de Zuidas? Lees dan snel de kantoorspecial van Houthoff!

Tot slot wil ik graag van deze gelegenheid gebruikmaken om de In Casu redactie te bedanken voor dit fantastische jaar. Zonder In Casu redactie geen artikelen, en zonder artikelen geen In Casu magazine. Ook bedank ik bij dezen alle lezers van In Casu. Voor de laatstgenoemde, niet getreurd; de eerstvolgende editie komt uit in oktober! Deze editie wordt gefabriceerd door een nieuwe In Casu redactie en een nieuwe hoofdredacteur. Voor nu wens ik jullie

veel leesplezier!

In Casu Blogs

Dit jaar schrijft de redactie naast het In Casu Magazine opnieuw ook In Casu Blogs! Benieuwd? Klik en lees meer!

 

Maak na het lezen de quiz en maak kans op een Fitbit Inspire HR – Activity tracker t.w.v. €100,-!

Pascal Steyvers

Hoofdredacteur In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan