JFV Katern

Lees verder

We zijn alweer beland bij de laatste editie van het In Casu van dit collegejaar. Dit betekent ook dat dit de laatste JFV Katern zal zijn die door mij is geschreven. In deze JFV courant zal ik terugblikken op de afgelopen evenementen. Wil jij daarnaast graag kansmaken op een Fitbit Inspire HR – Activity tracker t.w.v. €100,-? Vergeet onderaan deze pagina niet de quiz te maken!

We zijn alweer beland bij de laatste editie van In Casu van dit collegejaar. Dit betekent ook dat dit de laatste JFV Katern zal zijn die door mij is geschreven. In deze JFV courant zal ik terugblikken op de afgelopen evenementen.

Afgelopen maanden hebben wij het JFV Hok niet meer alleen bemand, maar zaten wij samen met het kandidaatsbestuur. Zelfs in de tentamenperiode waren zij hier te vinden. Zij waren druk bezig met het vormen van hun bestuursjaar. Hierdoor heeft voor ons de afgelopen periode ook deels in het teken gestaan van commissiesollicitaties. Daarnaast speelde er natuurlijk nog veel meer.

Zo was natuurlijk de derde tentamenperiode van start gegaan. Ik hoop dat de tentamens bij jullie goed zijn gegaan! Het einde van de tentamenperiode werd zoals vanouds gevierd met een Algemene Ledenborrel. Voorafgaand aan de borrel vond de ouderejaarspubquiz plaats, georganiseerd door de pubcommissie!

Op donderdag 18 april vond het Skills Event plaats. Deze dag stond in het teken van solliciteren en jezelf presenteren. Het plenaire gedeelte begon met Harrie Lamers ‘LinkedIn Jedi’ waarna een panel met recruiters antwoord gaf op al onze prangende vragen. Later leerden we alles over het sollicitatieproces in workshops. Terugkijkend was het een erg leuke en leerzame dag!

De woensdag erna vertrok een groep studenten met de excursiecommissie naar de Douane. Hier kregen zij alle ins en outs te horen van het hele proces bij het vliegveld. Er was zelfs een demonstratie met een douanehond! Weer een weekje later vond de JFV Publecture plaats georganiseerd door de International Committee. Dit jaar was het thema ‘Environmental Protection vs. Democracy’. Na een korte presentatie van mevrouw Nieuwenhout, meneer Brus en meneer Weishaar werd iedereen aan het denken gezet en vlogen de vragen ons om de oren.

Op donderdag was het dan eindelijk zo ver voor de symposiumcommissie: het JFV Symposium! Dit jaar stond het symposium in het teken van een vrouwenquotum. Moet de man- vrouwverhouding binnen grote organisaties worden geforceerd met wetten? Niemand minder dan Sander Schimmelpenninck (Hoofdredacteur Quote) en Nathalie Kramers (Bestuurder Jeugdbescherming Noor & Veilig Thuis Groningen) waren hiervoor naar Groningen afgereisd. Na een korte introductie van Tobias Polak van Trip Advocaten en Notarissen barstte de discussie los. Tijdens de borrel werd er nog veel over het onderwerp nagepraat.

De borrel van mei stond in het teken van ‘Studio 111: kom als jouw favoriete kinderheld’. Naast de vele Pippi Langkousen liepen er ook een Piet Piraat, K3 en wat prinsessen rond. Wat hebben we genoten van alle mooie verkleedoutfits! Diezelfde week vertrok de International Committee met ongeveer 70 internationale studenten naar Amsterdam. Hier hebben zij de Amsterdam Dungeon en het advocatenkantoor Nauta Dutilh bezocht. Als afsluiter van het jaar vond het JFVestival plaats op vrijdag 17 mei georganiseerd door de galacommissie. Deze dag stond in het teken van genieten van de deuntjes door de DJ’s en de spellen. Zo was er bijvoorbeeld levend Stef Stuntpiloot en beerpong!

Graag zou ik middels deze JFV Katern de redactie van de In Casu hartelijk willen bedanken! Jullie hebben afgelopen jaar leuke, interessante, boeiende en actuele artikelen en blogs geschreven waar iedereen erg van heeft genoten.

Op maandag 20 mei bij de Algemene Ledenvergadering wordt het stokje van mij overgenomen door mijn opvolgster Liza Pekel. Ik wil haar en het 112e kandidaatsbestuur veel succes wensen en ik hoop dat zij een enorm mooi bestuursjaar hebben!

Ten slotte zou ik ook nog al onze leden willen bedanken voor een ontzettend mooi jaar! Zonder jullie hadden we niet zo veel mooie evenementen kunnen neerzetten. Ik hoop dat de JFV jullie dit jaar ook weer veel heeft geholpen bij jouw studie en carrière! Ik wens jullie dan ook veel succes met de laatste loodjes van dit collegejaar.

Namens het 111e Bestuur,

Sophie Peeperkorn
Voorzitter

Maak hieronder de quiz over deze editie van In Casu en maak kans op een Fitbit Inspire HR – Activity tracker t.w.v. €100,-!

Wanneer is de voortzettingsgedragingen als bedoeld in art. 140 lid 2 Sr, in het geval van Satudarah, definitief?

Vanaf de eerste verbodenverklaring

Wanneer de verbodenverklaring in Hoger Beroep is uitgesproken

Dit is afhankelijk van de omstandigheden van het geval

Hoeveel van de 2603 zaken zijn in cassatie inhoudelijk behandeld?

567

688

731

963

Wat is de maximumleeftijd die je mag hebben om voor het kinderpardon in aanmerking te komen?

17

18

19

20

Welk land stemde in een referendum in mei 2018 voor versoepeling van de abortuswet?

Schotland

Polen

Griekenland

Ierland

In welk artikel is bruikleen leergelegd?

Art. 7:201 BW

Art. 6:261 lid 1 BW

Art. 7A:1777 BW

Gewoonterecht

Wanneer moeten bedrijven of organisaties een uploadfilter hanteren?

Als ze ouder zijn dan 3 jaar en een omzet hebben van meer dan 10 miljoen

Als ze een omzet hebben van meer dan 10 miljoen

Als ze een aanzienlijk marktaandeel hebben

Altijd

In welk jaar werd bekend dat Julian Assange woordvoerder van Wikileaks was?

2010

2011

2014

2016

Hoe hoog kan de boete van de Autoriteit Persoonsgegevens maximaal zijn?

5 miljoen euro

15 miljoen euro

20 miljoen euro

5% van de jaaromzet

Quiz editie mei 2019

Well done!

Too bad!

Your score is 0

Verstuur score

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan