Beste lezer

Lees verder

Wonen. Op jezelf gaan wonen is wellicht een van de grootste stappen die je zet in je leven. Plotseling verandert er in één keer een heleboel. Eindelijk een plekje voor jezelf. Geweldig, toch?

Anno 2018 is op jezelf gaan wonen inherent geworden aan een scala van problemen. Een schoolvoorbeeld hiervan is het gehate huisvestingsprobleem in de grote steden. Daarnaast is voor studenten geld lenen de norm geworden. De meeste studenten weten echter niet dat dit later problemen kan opleveren bij het aanvragen van een hypotheek voor een eerste huis. De krappe woningmarkt zorgt ook nog eens voor een snelle stijging van de prijzen, voor koop- en huurwoningen.

Een betaalbaar huis in een buitenwijk is wellicht de oplossing. Maar hoe weet je in wat voor een wijk je terecht komt?

De integratie in bepaalde wijken in Nederland loopt behoorlijk achter. De criminaliteitscijfers zijn daar hoog en de politiek zit met de handen in het haar. Vervolgens gaat ons decennialange ‘succesvolle gedoogbeleid’ omtrent de wietteelt de laatste tijd gepaard met een onhoudbare en illegale aan-huisteelt. Criminele bendes gebruiken normale woonhuizen als drugslaboratoria en waar Nederland tot voorheen de wereld leidde op het gebied van regulatie van de wietindustrie, lopen we tegenwoordig steeds vaker achter de feiten aan.

De 15e editie van In Casu gaat over wonen. Benieuwd naar de hierboven genoemde kwesties en meer? Lees dan gauw verder.

Veel leesplezier!

In Casu Blogs

Dit jaar schrijft de redactie naast het In Casu Magazine opnieuw ook In Casu Blogs! Benieuwd? Klik en lees meer!

Pascal Steyvers

Hoofdredacteur In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan