JFV CarrièreBoard: Welke stap zet jij?

 

Lees verder

Wat wilde jij worden toen je vroeger klein was? En denk je daar nog steeds zo over? Inmiddels ben je aan je rechtenstudie begonnen. Toen je begon, wat misschien niet zo lang geleden is, deed je dit met een visie op de toekomst. Misschien weet je wel al wat je wilt worden, maar deze meeste studenten weten dit nog niet. Je studententijd is er om jezelf te ontwikkelen en je toekomst uit te pluizen. Bouw je verder op wat je vroeger wilde worden of ga je oriënteren op iets anders?

Hier helpt JFV CarrièreBoard jou bij! Online kan je je inlezen in de meer dan 50 kantoren, bedrijven en overheidsinstellingen die bij ons zijn aangesloten. Je vindt hier de grootte van het kantoor, waar ze zijn gevestigd en waar hun focus ligt. Heb jij een kantoor gevonden dat jou aanspreekt? Kijk tussen de vacatures en evenementen! Wie weet vind jij een vacature die bij jou past of is er een evenement waar je nader kennis kunt maken het kantoor.

JFV CarrièreBoard organiseert ook eigen recruitmentevenementen, zoals de Bedrijven- en Instellingendag. Op vrijdag 8 februari vindt de Bedrijven- en Instellingendag 2019 weer plaats. Op dit grote recruitmentevenement kan je in contact komen met meer dan 35 verschillende bedrijven, instellingen of advocatenkantoren! Het thema van de dag luidt: ‘Step up your game’. De ideale manier om jouw carrière naar een hoger level te tillen. Ben jij benieuwd hoe Jort Kelder het heeft geschopt tot hoofdredacteur van de Quote? Of waarom hij na een studie rechten heeft gekozen voor een carrière buiten het recht? Je hoort het op de Bedrijven- en Instellingendag! Op dit evenement kom je op verschillende manieren in aanraking met juridische werkgevers. Je kunt workshops volgen, individuele gesprekken voeren, netwerken op de banenmarkt en zelfs meedoen aan het kennismakingsdiner. Weet jij al van wie jij graag een workshop wilt volgen of met wie jij nader kennis wilt maken in een individueel gesprek? Het is lastig om tussen al deze kantoren een keuze te maken. Om jou te helpen met het maken van deze keuze, hebben wij speciaal voor jou MyCarrièreBoard.

Een onderdeel van JFV CarrièreBoard is MyCarrièreBoard, ons matchingssysteem. Door middel van het invullen van vier stappen maak je je profiel compleet en kunnen wij jou direct matchen aan een kantoor dat bij jou past! Eerst check je of je gegevens bij ons up-to-date zijn. Vervolgens vul je je gemiddelde cijfer in. Daarna rank je jouw competenties. Heb je bijvoorbeeld extra juridische vakken gevolgd, een honours programma afgerond of beheers jij een vreemde taal? Al deze factoren kan je ranken! Tot slot vul je je bedrijfsvoorkeuren in. Werk jij liever bij een klein kantoor in het noorden of juist bij een groot Zuidas kantoor? Dit heeft allemaal invloed op jouw ‘Top 3’. In jouw ‘Top 3’ kan je uiteindelijk zien met welk kantoor, bedrijf of instelling jij matcht! Zij sluiten het best aan bij jouw competenties en wensen. Wellicht kan je deze uitkomst meenemen bij jouw workshopkeuze.

Met je MyCarrièreBoard-profiel kom je niet alleen achter de werkgevers die bij jou passen, je krijgt ook nog eens een extra mogelijkheid om op de Bedrijven- en Instellingendag met deze werkgevers in contact te komen. Op de banenmarkt zal er de mogelijkheid zijn om met jouw ‘Top 3’ te speeddaten. Op deze manier kan je kijken of je in real life ook een match bent met jouw ‘Top 3’. Blijken je wensen toch niet zo te zijn zoals je altijd hebt gedacht? Geen probleem: je wensen en competenties kan je altijd aanpassen! Daarnaast krijg je met je MyCarrièreBoard-profiel korting op de Bedrijven- en Instellingendag en kan je een keyfinder komen ophalen in de JFV Studiewinkel.

Neem een kijkje op www.jfvgroningen.nl/bid! Van eerstejaars tot masterstudent hoor je thuis op de Bedrijven- en Instellingendag. Kom rustig en ongedwongen oriënteren of leg contacten voor het leven en sleep je droomstage binnen!

Anne Ringelink

Commissaris JFV CarrièreBoard

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan