JFV Katern

Lees verder

De tijd van vakantie is aangebroken. De kerst wordt weer goed gevierd en met Oud & Nieuw worden grote feesten bezocht. Toch blijft die komende tentamenperiode altijd wel een beetje in je achterhoofd. Gelukkig heb je nog genoeg tijd om te studeren, maar geniet zeker ook even van de vakantie!

Graag wil ik je in deze JFV Katern meer vertellen over de komende evenementen van de JFV. Op maandag 4 februari wordt een nieuwe editie van Baanbreaking georganiseerd. Deze editie zal gaan over de rol van de bedrijfsjurist. Drie alumni van de RUG zullen iets vertellen over hun beroep. Die avond organiseert de International Committee de International Pubquiz. Allerlei vragen zullen de revue passeren. Van muziek en films tot Nederlandse oude gewoontes. Diezelfde avond vindt ook de Algemene ledenborrel plaats in Café de Keyzer vanaf 22.00 uur. Zoals vanouds zal deze avond weer een groot feest zijn. Mis dit niet!

Op vrijdag 8 februari vindt het grootste recruitmentevent van het noorden plaats: de Bedrijven- en Instellingendag. Maak kennis met meer dan 35 kantoren, bedrijven en instellingen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Of je nou eerstejaarsstudent bent of al in je masterfase zit, voor iedereen heeft deze dag iets te bieden. Step up your game en schrijf je in! Op zaterdag vertrekt de Commissie Legal Experience met 30 studenten naar Bangkok. Tijdens deze internationale studiereis zullen zij verschillende facetten van een handelsconflict bekijken en de Thaise cultuur ontdekken. Ook de Kleine Reiscommissie organiseert een reis, maar dan wel binnen Nederland. De tweedaagse reis gaat naar Den Haag, waar we onder andere de Hoge Raad en advocatenkantoor Bird&Bird bezoeken. Schrijf je in via de website!

In februari gaat tenslotte ook weer de tweede editie van het PALS program van start. Tijdens deze editie worden weer verschillende activiteiten georganiseerd om elkaar en Groningen beter te leren kennen. Ben jij geïnteresseerd in nieuwe mensen en culturen te leren kennen? Word dan Patron bij het PALS program! In samenwerking met de International Committee begeleid je een klein groepje internationale studenten. Schrijf je nu in via de website om patron te worden!

Ben jij eerstejaarsstudent en weet je al welke afstudeerrichting je gaat kiezen? De Eerstejaarscommissie helpt je hierbij! Op woensdag 27 februari organiseren zij in samenwerking met de Faculteit Rechtsgeleerdheid het eerstejaarssymposium. Deze avond zullen verschillende docenten en studieadviseurs je iets vertellen over alle verschillende afstudeerrichtingen binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid in Groningen. Voor de verder gevorderde studenten organiseert de Commissie JFV CarrièreBoard op donderdag 28 februari de JFV CarrièreTour Noord. Op deze dag bezoek je verschillende kantoren, bedrijven en instellingen in Noord-Nederland. Zo krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale potentiële werkgevers. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Ik wil je graag veel leesplezier wensen bij deze In Casu. Graag wil ik je dan ook alvast veel succes wensen bij de komende tentamenperiode en zie ik je graag op onze activiteiten!

Hartelijke groet,

Namens het 111e Bestuur van de JFV,

Sophie Peeperkorn

Upcoming events

Woensdag 10 januari
20.00 uur
Bestuursinformatieborrel
Café de Keyzer

Ben jij geïntereseerd in een bestuursjaar bij de JFV? Kom dan op woensdag 10 januari naar de bestuursinformatieborrel en stel al je vragen aan het Bestuur van de JFV!

Maandag 4 februari
16.00 uur
Baanbreaking
Van Swinderenhuys

Op Baanbreaking komen drie alumni van de RUG vertellen over hun baan als bedrijfsjurist. De dag staat onder leiding van Wilbert Kolkman. Stel al je vragen en kom erachter wat een bedrijfsjurist precies doet!

Maandag 4 februari
19.30 uur
International Pubquiz
Café de Keyzer

How is your general knowlegde? Do you know everything about music or Dutch customs? Find it out at the International Pubquiz of the JFV in Café de Keyzer. Sign up on the website of the JFV!

Maandag 4 februari
22.00 uur
Algemene Ledenborrel
Café de Keyzer

Vier het einde van de tentamenperiode en kom naar de Algemene Ledenborrel in Café de Keyzer. Bier, wijn en fris kosten zoals gewoonlijk maar €1,-.

Vrijdag 8 februari
9.30 uur
Bedrijven- en Instellingendag
Hitachi Capital Mobility Stadion

Kom op vrijdag 8 februari naar de Bedrijven- en Instellingendag. Maak kennis met meer dan 35 kantoren, bedrijven en instellingen. Ontmoet jouw potentiële werkgevers tijdens deze dag. Step up your game en schrijf je in!

Maandag 11 en dinsdag 12 februari
Den Haag-reis
Den Haag

Maak op een laagdrempelige manier kennis met onder andere de Hoge Raad en advocatenkantoor Bird&Bird. Ga mee met de Kleine Reiscommissie naar Den Haag. Schrijf je nu in voor de Den Haag-reis!

Dinsdag 19 februari
Start Legal English Course
Groningen

Is jouw Engels wel toe aan een opfrisbeurt of wil je dit verbeteren? Schrijf je in voor de Legal English Course! Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Donderdag 21 februari
JFV Kroegcollege
Groningen

Na het grote succes van het eerste kroegcollege organiseert de Symposiumcommissie het tweede kroegcolege op donderdag 21 februari. Houd de website en facebook in de gaten voor meer informatie!

Woensdag 27 februari
Eerstejaarssymposium
Groningen

Aan het einde van het studiejaar moeten alle eerstejaarsstudenten hun bachelor afstudeerrichting kiezen. Deze keuze kan erg lastig zijn. Daarom organiseert de Eerstejaarscommissie in samenwerking met de Faculteit Rechtsgeleerdheid het eerstejaarssymposium. Hier zal over alle richtingen verteld worden zodat jij een weloverwogen keuze kan maken!

Donderdag 28 februari 
JFV CarrièreTour Noord
Noord Nederland

Ga met de Commissie JFV CarrièreBoard langs bij verschillende lokale kantoren, bedrijven en instellingen. Bekijk de vele mogelijkheden die het noorden te bieden heeft, en wie weet ontmoet jij wel je je toekomstig werkgever!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan