Beste lezer

Lees verder

De gemiddelde temperatuur op aarde stijgt, er is sprake van grote migratiestromen en mensenhandel is op veel plekken aan de orde van de dag. Zonder dat de meeste mensen erbij stilstaan gebeuren er verspreid over de wereld veel verschrikkelijke dingen.

Zo werd aan het einde van 2018 een Saoedische journalist vermoord. De kroonprins van Saoedi Arabië werd beschuldigd hierbij betrokken te zijn. In hoeverre zitten nabestaanden met lege handen en hoe verhoudt dit zich tot de onschendbaarheid van het consulaat en de kroonprins? Het internationaal recht kan soelaas bieden.

Nederland is daarnaast op verschillende manieren verwikkeld in de strijd tegen Islamitische Staat. Nederland is onder andere betrokken bij het financieren van verschillende rebellengroeperingen. Sommige van deze groepen zijn echter door het Openbaar Ministerie bestempeld als terroristische organisatie. Schiet Nederland bij de financiering van deze groepen te kort wat betreft zorgvuldigheid? Of heiligt het doel de middelen in dit geval?

Deze 16e editie van de In Casu gaat over mensen- en oorlogsrecht. Ook bevat deze editie een gastartikel over privacy en persoonsgegevens uit oorlogstijd, geschreven door The Privacy Officers.

Veel leesplezier!

In Casu Blogs

Dit jaar schrijft de redactie naast het In Casu Magazine opnieuw ook In Casu Blogs! Benieuwd? Klik en lees meer!

 

Maak na het lezen de quiz en maak kans op een Capita Selecta cursus t.w.v. 119 euro.

Pascal Steyvers

Hoofdredacteur In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan