JFV Katern

Lees verder

Na de laatste tentamens konden we weer wat rustiger aan doen gelukkig. We genoten van het weer in het voorjaar en hebben af en toe de nodige stormen in Nederland getrotseerd. Buiten is de storm gaan liggen, maar deze is in de Universiteitsbibliotheek wedergekeerd. De tentamens zijn begonnen en iedereen is weer hard aan het studeren.

Voordat ik je vertel wat de JFV je komende periode allemaal te bieden heeft, stel ik je graag voor aan het 112e Kandidaatsbestuur van de vereniging. Het 112e Kandidaatsbestuur is als volgt samengesteld:

  • Voorzitter – Liza Pekel
  • Vicevoorzitter – Bram van der Vegt
  • Secretaris – Bente de Wilde
  • Penningmeester – Hidde Ferwerda
  • Commissaris JFV CarrièreBoard – Alisa Stoetman
  • Commissaris Studiefaciliteiten – Rachel Ensel

 

De tentamens zijn alweer begonnen helaas. Jij zal ook wel hard aan het leren zijn voor dat ene (her)tentamen. Toch is het vaak wel heel erg veel stof die je moet leren. Haal daarom in de JFV Studiewinkel uittreksels en collegeaantekeningen! Hier staat de belangrijkste informatie in. Denk je dat je alles wel al kent? Dan is oefening ook erg belangrijk. In de JFV Studiewinkel kan je daarom ook oefenpakketten kopen. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd in de JFV Studiewinkel gratis tabjes, pennen en markers ophalen. Deze zijn onmisbaar voor elke rechtenstudent!

Op maandag 15 april is de tentamenperiode gelukkig weer voorbij. Op deze maandag, voorafgaand aan de borrel, wordt de Ouderejaarspubquiz georganiseerd. Op deze avond wordt al jouw kennis getest en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen! Je kan je inschrijven in een team van vier tot en met zes personen, dus wacht niet langer. Diezelfde avond vindt de JFV Algemene Ledenborrel ook plaats. Vanaf 22 uur worden er weer geweldige hitjes gedraaid in Café de Keyzer. Zoals altijd is bier, wijn en fris maar 1 euro en zal het weer een groot feest worden! Kom het einde van de tentamens vieren en zorg dat je erbij bent!

In dezelfde week vindt het Skills Event plaats. Op deze dag leer en ontwikkel je verschillende vaardigheden op het gebied van solliciteren. Weet jij al wat je in een motivatiebrief moet zetten? En wat wordt er allemaal gevraagd bij een assessment? Dit en nog veel meer leer je op het Skills Event! De dag vangt aan met een plenair gedeelte gevolgd door een panel met onder andere recruiters. Zij zullen vertellen wat zij belangrijk vinden. Daarna kan je verschillende workshops volgen, je cv en motivatiebrief laten checken, en een LinkedIn foto laten maken. Deelname aan het evenement is gratis, dus waar wacht je nog op?

Organiseer jij volgend jaar het Rechten Introductiekamp of het EBF/JFV Kerstgala? Of past het organiseren van de buitenlandse studiereis meer bij jou? Ben jij klaar voor een onvergetelijk jaar? De JFV organiseert ieder jaar een groot aantal evenementen voor rechtenstudenten en jij kan hieraan bijdragen! Een commissie doen bij de JFV biedt jou de mogelijkheid om interessante evenementen te organiseren en tegelijkertijd legt het de basis voor vele nieuwe vriendschappen. Het is een leuke afwisseling tussen formele en informele activiteiten, zoals het Groninger Juristen Congres, de wintersport of het openingsfeest. Ontwikkel jezelf, daag jezelf uit en heb vooral veel plezier! Solliciteer nu voor een commissie bij de JFV. Let wel op: de deadline is 20 april om 12.00 uur.

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft JFV CarrièreBoard je veel te bieden met betrekking op tot carrièremogelijkheden. Als eerstejaarsstudent lijkt dit natuurlijk wel al heel erg vroeg. En waar zou je dan op moeten letten en wat is belangrijk? Om hier nu al over na te denken lijkt misschien wel een beetje overweldigend. Daarom word de JFV CarrièreBoard Eerstejaardag georganiseerd! Op deze dag wordt er van alles uitgelegd over jouw mogelijke carrière en ga je op bezoek bij een advocatenkantoor. Deze dag is de perfecte mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met JFV CarrièreBoard en verschillende carrièremogelijkheden!

Houd jij wel van een (thema)feestje? Kom dan naar de Algemene Ledenborrel op maandag 6 mei. Deze borrel staat in het teken van een nu nog geheim thema. Het belooft een groot feest te worden. Natuurlijk kan je hier ook genieten van bier, wijn en fris voor maar 1 euro!

Op 9 mei is het weer zover, markeer deze avond in je agenda! Het JFV Symposium komt eraan. Dit grootse evenement wil je natuurlijk niet missen. Vorig jaar kwamen BN’ers John van den Heuvel en Kees van der Spek bijvoorbeeld spreken. Ook dit jaar belooft het weer wat te worden. Ben jij benieuwd wie er dit jaar komen? Houd de website en Facebook in de gaten.

Vrijdag 17 mei staat in het teken van het JFVestival. Laat je sportieve kant zien tijdens een van de vele spellen die georganiseerd worden, of geniet juist heerlijk van de zon en muziek onder het genot van een biertje! Trommel al je vrienden op en kom naar het JFVestival, want deze dag belooft zoals vanouds een groot feest te worden.

Ik hoop jullie allemaal snel te zien!

Hartelijke groet,

Namens het 111e Bestuur van de JFV,

Sophie Peeperkorn

Upcoming events

Maadag 15 april
19.30 uur
JFV Ouderejaarspubquiz
Café de Keyzer

Weet jij welk land de meeste tijdzones heeft? Laat zien wat je in huis hebt tijdens de Ouderejaars Pubquiz! Schrijf snel je team in! Onder het genot van een drankje wordt jouw kennis getest. En wie weet, misschien win jij wel een van de mooie prijzen!

Maandag 15 april
22.00 uur
Algemene Ledenborrel
Café de Keyzer

Kom stoom afblazen na alle tentamens die je de afgelopen weken hebt gemaakt! Ook deze editie zal weer een groot feest worden. Kom dus naar Café de Keyzer op maandag 14 april. En zoals altijd: bier, wijn en fris voor maar 1 euro!

Maandag 14 april
22.00 uur
Algemene Ledenborrel
Café de Keyzer

Kom stoom afblazen na alle tentamens die je de afgelopen weken hebt gemaakt! Ook deze editie zal weer een groot feest worden. Kom dus naar Café de Keyzer op maandag 14 april. En zoals altijd: bier, wijn en fris voor maar 1 euro!

Donderdag 18 april
12.30
Skills Event
Het Kasteel

Tijdens deze middag leer en ontwikkel jij verschillende vaardigheden op het gebied van solliciteren. Hoe ziet het sollicitatieproces er ongeveer uit en wat moet er in jouw sollicitatiebrief staan? Dit en nog veel meer leer je deze middag. Daarnaast kan je ook je cv laten checken en een LinkedIn foto laten maken. Deelname is gratis, dus schrijf je snel in!

Vrijdag 26 april 
14.30 uur
JFV CB Eerstejaarsdag

Ben jij eerstejaars rechtenstudent en benieuwd wat de toekomst jou te bieden heeft? Ga mee met de JFV CB eerstejaarsdag. Tijdens deze dag leer je op een laagdrempelige manier JFV CarrièreBoard en verschillende carrièremogelijkheden kennen. De inschrijvingen openen binnenkort!

Maandag 6 mei 
22.00 
Algemene Ledenborrel: Themaborrel
Café de Keyzer

Houd jij wel van een (thema)feestje? Kom dan naar de Algemene Ledenborrel op maandag 6 mei. Deze borrel staat in het teken van een nu nog geheim thema. Het belooft een groot feest te worden. Natuurlijk kan je hier ook genieten van bier, wijn en fris voor maar 1 euro!

Donderdag 9 mei
19.00

JFV Symposium
Academiegebouw

Op donderdag 9 mei vindt het JFV Symposium plaats. Vorig jaar waren de sprekers o.a. John van den Heuvel en Kees van der Spek. Ook dit jaar zullen we weer groots uitpakken. Ben jij benieuwd naar het thema en wie er komen spreken? Houd de website en Facebook in de gaten!!

Vrijdag 17 mei|
JFVestival
Groningen

Geniet op deze (hopelijk) zonnige dag van het JFVestival. Laat je sportieve kant zien tijdens een van de vele spellen die worden georganiseerd. Of geniet juist lekker van het zonnetje en de muziek met een biertje in je hand. Deze dag wil je niet missen.

1. Hoeveel gewapende conflicten vonden tussen 1946 en 2000 plaats in de wereld?

55

180

220

2. Wie ontwikkelde het principe van de rechtvaardige oorlog?

Franciscus van Assisi

Thomas van Aquino

Thomas More

In 1950 leefde 56 procent van de mensen op wereld in extreme armoede. Hoeveel procent van de mensen leeft anno 2019 in extreme armoede?

10

20

30

In welk land worden de meeste executies uitgevoerd?

Verenigde Staten

Saoedie-Arabië

China

De Nederlandse overheid helpt mensenrechtenverdedigers door bescherming van fondsen. Hoeveel geld gaat er in de periode 2017-2020 naar het mensenrechtenfonds?

19 miljoen euro

25 miljoen euro

40 miljoen euro

In hoeveel landen in de wereld is slavernij bij wet verboden?

157

184

Alle landen

Is humanitair oorlogsrecht van toepassing op IS?

Oorlogsrecht geldt overal waar oorlog of gewapende conflicten plaatsvinden, dus is te allen tijde van toepassing op IS.

Op het moment dat IS beelden vertoond van schendingen van het oorlogsrecht, zoals martelen en het doden van burgers, geldt het oorlogsrecht.

Humanitair oorlogsrecht gaat uit van wederkerigheid. IS plaatst zich buiten het internationale systeem, waardoor oorlogsrecht niet van toepassing is.

In 1950 was 35 procent van de wereldbevolking geletterd. Hoeveel procent van de mensen is anno 2019 geletterd?

50

90

75

Quiz editie maart 2019

Well done!

Too bad!

Your score is 0

Verstuur score

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan